• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 16:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: morriddin - 04.01.2011 21:33
Забравихме ли да кажем, че е по-добре с два мъжки??? :karamse:
Казано е два-три пъти. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

MeTogu

А аз като пускам е 4 мъжки на 1 женска.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

morriddin

Не хапват ли повече хайверец като са 4?

Bolta

Цитат на: morriddin - 04.01.2011 22:01
Не хапват ли повече хайверец като са 4?
Те тогава са заети с оплождането и не мисля, че хапват от хайвера в този момент. Даже някъде по-напред в темата, бях качил клипче на процеса...стр.19.

morriddin

Цитат на: Bolta - 05.01.2011 04:11
Те тогава са заети с оплождането и не мисля, че хапват от хайвера в този момент. Даже някъде по-напред в темата, бях качил клипче на процеса...стр.19.
Хапват си още докато излезе от .... :-D просто не си забелязал!

миа

Цитат на: MeTogu - 04.01.2011 21:26
А знаеш ли защо е станало така Миа?Защото не се е оплодил.А знаеш ли защо не се е оплодил?Защото може би е бил далече от дъното.
Тц, стана защото имах 4 женски и 2 мъжки. Имаше и бистри зрънца, които помътняха последни, прихванали ,,мухъла" от останалите...
Въпреки това не съжалявам, защото ми беше невероятно забавно да видя снесен хайвер. Даниотата доживяха до дълбока старост и много им се радвах.

MeTogu

Те ако са на високо мрежите.И 10 мъжки да имаш пак няма да се оплоди.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

BULLTERRIER

НАИ-ДОБРИЯ ВАРИАНТ Е КАМАЧЕТА

Bolta

28.01.2011 01:31 #473 Last Edit: 18.12.2013 15:31 by Desmoria
Цитат на: tsokala - 08.05.2010 17:57
Новоизлюпеното дание не може да се захрани с артемия, твърде е голяма. При мен малките проядоха артемията чак след десет дни след излюпването им.  *privet*
Точно така. Малките Даниовци "бягаха" от артемията първите десетина дни. Установих го и аз от опит.

*offtopic
Сега се чудя в тази тема ли да пиша или в тази.

Даниото, които аз се опитвах да развъдя (вече трети опит, но този път сполучлив), са розови на цвят, но пак са си Brachydanio rerio , докато истинско розово данио - Brachydanio albolineatus, не съм притежавал и не съм развъждал.

Ще опиша процеса от моя опит накратко и в тази тема, а модераторите, да преценят дали текста е за тук или не е.
За целта използвах 24 литров аквариум с размери 40х20х30h . Напълних го до половината (воден стълб - 15см.) с вода от "стар" работещ аквариум, сложих мрежичка на дъното, нагревател, аераторна помпичка (само с камъче).
"Заредих" рибите (1ж + 3м.), нагласих нагревателя така, че да достигне плавно температура от 28 градуса и след няколко часа дори бях свидетел на хвърлянето на хайвера.
(Добавям клипчета и снимки, с не добро качество, но все пак.)

Ето резултата:
След това, намалих водния стълб на около 10 см и прибавих трипафлавин по 1 капка на 1 литър вода.

Една част от хайвера беше НЕоплоден, премахнах го посредством спринцовка.

на клипчето - на 3,5 месеца!

Благодаря за вниманието и се надявам да съм бил полезен на някого !  ;-)

abaro

Аз лично смятам че риби като тези не трябва да се развъждат. Дори и да е само от любителски интерес.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Bolta

Цитат на: abaro - 28.01.2011 17:13
Аз лично смятам че риби като тези не трябва да се развъждат. Дори и да е само от любителски интерес.
Да, знам че има противоречиви мнения! Но магазините са пълни с такива. Мен лично ме дразнят риби, които чрез човешка намеса са придобили уродливи форми, а на тези е засегнат само цвета. Беше предизвикателсво за мен, защото ми бяха казали, че поколението им нямало да бъде розово.
Не искам да влизам в спорове, защото не е в стила ми. За мен са си красиви (лично мнение).
А рибите с воални плавници, дали съществуват в природата? (не се заяждам, просто питам от информативна гледна точка)

dok70

Добре е да се коригира заглавието, виждам ти е ясен вида!
Така само затвърждаваме грешното название.
Примерно розова форма на данио рерио.
Аз също не понасям търговските мутанти, но това данио е много подходящо за експерименти.
Получава се много интересна окраска при кръстоска с леопардовата форма.
Все пак се старая да не се разпространяват такива риби.
;-)
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Bolta

dok70 Аз не съм я озаглавил темата, просто спамех в една друга и ...след това тази тема излезна с това заглавие. Аз няма повече да развъждам такива риби , макар че ми харесват. Вече съм по-наясно с нещата.

Petio98

какво да сложа в аквариума на дъното некви мъхове треа ли да слагам под мрежата какво да правя сложил сам 2 данио мъжко и женско сложих мрежа нагревател ааа аквариума е 15 литра днес на обяд ги сложих и чакам да хвърлят хайвер кажете какво да правя плс мс предварително!  :-) :-) *DRINK*

Bolta

Цитат на: Petio98 - 03.02.2011 22:06
какво да сложа в аквариума на дъното некви мъхове треа ли да слагам под мрежата какво да правя сложил сам 2 данио мъжко и женско сложих мрежа нагревател ааа аквариума е 15 литра днес на обяд ги сложих и чакам да хвърлят хайвер кажете какво да правя плс мс предварително!  :-) :-) *DRINK*
Не ти трябват никакви мъхове под мрежата!

Similar topics (5)

11793

Публикации: 42
Прегледи: 28257

58651

Публикации: 1
Прегледи: 2273

59990

Публикации: 1
Прегледи: 2952

15567

Публикации: 19