• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 22:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

BULLTERRIER

Радвам се,че си постигнал успех !  ;-) ;-) ;-)

tetra

Главните фактори за ускореното хвърляне на хайвер са следните.Повишаване на температурата,често доливане на прясна вода обилно хранене с жива храна,първите лъчи на изгряващото слънце,оптимален аквариум с дребнолистни водни растения,както и утулно място на аквариума за хвърлянето на хайвера,разделянето на мъжките от женските преди поставянето им в аквариума за хвурляне на хайвера. *DRINK*

gogikz

Всичките тези неща ги бях направил,но докато не им осигурих слънце нищо не ставаше,сега чакам да се излюпят малките предполагам,че утре трябва да се покажат на бял свят и когато това стане пак ще ги заложа.

gogikz

Вече всички се излюпиха над 100 броя са.Важното е че за първи път имам 100% люпяемост на хайвера има само няколко побелели.Много съм доволен.
: 08.04.2012г 11:11ч
След колко време да почвам да ги храня.Първите се излюпиха вчера сутринта и вече плуват.Другите все още са накацали по стъклата на аквариума.Доста се изкушавам да им ръсна малко микрохрана.

BULLTERRIER

На 2-3 ден след излюпването на първите рибоци,можеш да сложиш съвсем малко

tetra

Изчаква се малко след разплаването им когато започнат да плават стабилно и се захранват.Даниото може да се захрани и със твърдо сварен жълтък след предварителното му стриване във вода и прецедяването му през гъсто силоново сито през което преминават само финно разтрития жълтък,и малките го поглъщат добре. *DRINK*

BULLTERRIER

Да,аз обикновенно първата седмица е с жълтък после около седмица и половина 2 артемия и след това много финно нарязан жив тубифекс,така рибките растът с всеки изминал ден !  :-) *bg*

maiorazzz

аз имам един 20 литров аквариум разделен на две равни части от стъклена преграда.Интересува ме дали мога да разделя мъжките от женските при положение че ще се виждат

tetra

Сигурно ще може нали в края на краищата са разделени?Проблема е,че през два три дни ще трябва да се сменя половината от водата в аквариума за да се поддържа стабилна еко система при обилното хранене,от което следва интензивно замърсяване на водата и крехкото екологическо равновесие породено от малкия аквариум. *DRINK*

BULLTERRIER

Става да се разделят,ама по-добре ще е да не се виждат :)

maiorazzz

вечe ги разделих  :-).то ще си каже

gogikz

От днес моите мъници минаха на артемия.Още са малки според мен,но пък здраво пълнят коремите и май им е супер.

BULLTERRIER

Храни ги  2-3 пъти дневно на по-по малко  *bg*

Sandro

Колеги аз също се опитвам да го развъдя.
Но нещо не се получава, сложил съм мрежа на дъното.
10-15 см вода като 50 е горна баня за омекотяване 50 е от работещ аквариум.
вече 2 ри ден стоят и не пускат.
Сложил съм 1ж и 2м. Обаче не съм мн сигурен дали 2 та са мъжки или са нещо обърнали.
Те 2ма та се гонят и не знам какво става.
Преди това ги отделих за един ден мъжки от женска и ги бях нахранил.
При мен са вече 2 или 3 месеца. В магазина не знам на каква възраст са били.
Сигурен съм ,че женската има хайвер.
И не се получава. Да не би нещо да не съм направил както трябва ?

gogikz

Както колегата по-горе ме е посъветвал осигури им слънчева светлина.По същия начин бях отделил 5 мъжки и три женски стояха 3 дни и нищо.Изкарах аквариума на терасата и веднага сутринта като изгря слънцето взеха да хвърлят.Иначе преди това и при мен се гониха на убийство но нищо.Осигури им слънце,за да им затиктака биологичния часовник.

Similar topics (5)

8489

Публикации: 20
Прегледи: 16965

11793

Публикации: 42
Прегледи: 28264

58651

Публикации: 1
Прегледи: 2273

59990

Публикации: 1