• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 06:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

CO2 таблетки

Започната от amrasel, 22.02.2012 13:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

amrasel

Интересува ме , някой ползвал ли е въпросните таблетки и ако да какви впечатления има от тях?

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2F2hqrotx.jpg&hash=041acfe62b4d472b8a4c34655d28fa3d59a8ff82

търга в ибей е тук
На кутийката пише , че се добавя по една таблетка на всеки 20 литра , като трябва да се слагат по два пъти седмично и може да се ползват без реактор.  Което за моята аква(60х30х40 - 72л) означава по 3 таблетки на зареждане.

Моята работа е малко като след дъжда качулка, тъй като вече си поръчах :) , но тъй като никога до момента не съм подавал CO2 по каквато и да е форма , ще ми е от ползва всякаква информация , например наистина ли може да се ползват без реактор или е добре да помисля за нещо подобно.

Чакъров

Преди време имах такива таблетки - сложих веднъж и след това не съм ги ползвал. Недостатъка е ,че без реактор мехурчето много бързо изплува до повърхността и се губи ефекта. До колкото знам има такива реакторчета на SERA в които можеш да поставиш таблетката. Но дали ще има ефект от тези таблетки незнам. Лично при мен нямаше никакъв.

cantiga

Аз съм използвал реактора с таблетки на Сера, това функционира, но за мен лично мая и захар е по-добро решение при малки обеми. Струва ми се, че без реактор ползата ще клони към нула.
Специално за тези таблетки не мога да кажа нищо.
Поздрав!
Светослав

grigor nakov

колега никаква работа няма да ти свършат,аз съм ги ползвал и не съм доволен :-(

teodorcho

Няма смисъл само да си хвърляш парите колега, никаква работа не вършат.  :-)

amrasel

Благодаря за мненията. Човек трябва първо да пита ,  но аз нали все бързам :) :) . Ще импровизирам един реактор  и ще видя какво ще се получи. Наистина си мисля да си направя система с мая и захар, но температурата в стаята пада под 20 градуса през деня и както разбирам няма да е много ефективна.

Чакъров

Определено ще е по ефективна от таблетките  *THUMBS UP*

teodorcho

Това че пада температурата не означава, че няма да пуска ЦО, просто няма да е толкова много, но все пак вечер температурата като се вдигне, то ще започне да пуска повече. Аз съм съгласен с колегата, че ще е по ефективно с мая и захар отколкото с тези таблетки.   :-)

Nikiengi

Колега, така и така си ги платил, вземи си подходящ за тях реактор и си ги използвай, пък после му мисли. Иначе моето мнение е, че най-добре да си направиш система с бутилка под налягане!  :-)

teodorcho

Наистина системата с бутилка под налягане е най - добрия вариант, но не всеки може да направи тази инвестиция.  :-)

Similar topics (1)

50321

Публикации: 34
Прегледи: 12692