• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Преброяване на дивите зайци или какви цихлиди гледате?

Започната от Boby_, 04.10.2006 14:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Анкетите не са много на почит из форумите в последно време, но ми се иска да се преброим - все пак това е секция за цихлиди и няма да сравняваме ябълки с круши, а само цихлиди от различни краища на света.
Ясно е, че много хора могат с чиста съвест да отговорят утвърдително на повече от един от отговорите - например аз гледам както трофеуси, така и други танганийци, а имам у нас и няколко крибензиса, т. е. други африканци. Все пак ако трябва да избера тези, които ми доставят най-голямо удоволствие, това категорично са трофеусите.
Отговорете, както намерите за добре, а после да видим какво ще излезе.  :wink:

ironic_

Днес малко импулсивно се сдобих с две зебровидни цихлозоми. (Cichlasoma nigrofasciatus) (които, Боби, ги няма при инфото за цихлозомите на сайта)

Цъкам ги към Южна Америка - други.

Може и глупост да направих, но се надявам цихлидарник 40 л. само за тях двечките да стигне. Ако не - после ще си ям ушите  :evil:

Stas

Гледам дискуси, скаларии и рамирези. Не знам как да гласувам в анкетата. :)

Тони

Цитат на: "Stas"Гледам дискуси, скаларии и рамирези. Не знам как да гласувам в анкетата. :)
Южна Америка - други.

:wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

DarKness

за сега гледам рамирези, какаду и скаларии
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

Boby_

:lol: Гледам, че засега симпатична шаренийка се получава с леко предимство на Малави М'буна.

Bass_Maker

Аз все още НЕ гледам ама си пуснах гласа за джуджетата, защото до 2 седмици ще си взема така мечтаните Рамирези :)
You cannot kill what you did not create...

NO CARRIER

А, бе, всички ли американски цихлиди, с изключение на скалариите са толкова капризни, че пусти рамирези толкоз трудно се гледат?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Boby_

Цитат на: "NO CARRIER"А, бе, всички ли американски цихлиди, с изключение на скалариите са толкова капризни, че пусти рамирези толкоз трудно се гледат?

Няма такова нещо - американците са толкова корави, че ти е бедна фантазията.  :lol:
Пробвай да спреш зебровидна цихлазома да се размножава, да не говорим да я умориш с неподходящи условия - никакви шансове.  :wink:

NO CARRIER

Последната седмица из форума пак се заговори за рамирези.  Ironic_ се оплака от мъртво рамирези, на Ilianidis също му заминаха няколко. У дома и двете се споминаха миналата година. От тогава до сега имам умрял само един барбус. За това ми стана интересно дали всички освен скалариите са така. Защо освен скалариите ли? Защото в офиса имам две хубавици, може и хубавци да са, знам ли, които надживяхва всички останали риби. Купувал съм неони, данио, барбуси, хелери, гупи, серпи, колизи, трихогастери, тернеции в произволен ред и комбинация. От всички най-издръжливи се оказаха скалариите. Едната втора година не напуска аквариума. Другата е по-млада, но след нея съм вземал още рибки, почти няма от тях оцеляли. Останалите караха по месец-два, максимум половин година. Условията са им повече от нормални. Смяна на водата на всяка седмица, хранене с маркова храна, никой не ги стресира, никой не ги плаши.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ironic_

Не знам защо стана така с рамирезито ...  :(  

Дойде ми гръм от ясно небе, защото не бях забелязала признаци, че се кани да се пресели във Вечните ловни полета.

Може би е защото преболедуваха наскоро ихтио, а точно рамирезите бяха най-засегнати. Иначе не мисля, че са особено кекави ...

Откакто съм пуснала аквариума това ми е единствената загуба. upset

penchod

И при мен всичките рамирези дадоха фира, без загуби от другите риби.

Stas

При мен пък не дават фира повече от другите риби.
Като станат на около 1,5-2,0 години, обаче, и ако се гледат при висока температура е нормално да започнат да мрат. Те не са дългогодишни като едрите американски цихлиди.

Не съм и забелязал да са особено капризни по отношение на размножаването - хвърлят си хайвер докато са млади и нищо не може да ги спре. Като поостареят разреждат, а накрая спират съвсем да хвърлят.

Не мога да кажа даже към какво са чувствителни, т.к. при мен не е имало проблем. Само е истина, че и те, както и дискусите, много лесно боледуват от паразити. Това им е кусура.

NO CARRIER

Извинявам се за оспамването на темата, ама Стасе, при каква температура ги гледаше рамирезитата най-успешно?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Stas

Ами аз в началото ги гледах с дискуси - 29 градуса.
После преместих дискусите в по-голям аквариум заедно с 3 чифта. (Там пак бяха на 29-30 градуса)

След махането на дискусите намалих температурата на 25 градуса, но ми се струва, че най-добре рамирезите се чувстват на около 27. При 25 започнаха да хвърлят по-рядко хайвер (но не знам дали това е причината или че просто са поостаряли).

Междувременно при дискусите имах проблем с болест и ми умряха големите сомове, 2 дискуса, 1 скалария и рамирезите. Оправих се, но повече не съм пускал рамирези там. Даже намалих популацията, че много риба беше...

Similar topics (5)

2170

Публикации: 112
Прегледи: 39149

57199

Публикации: 3
Прегледи: 2499

38302

Започната от lorenzo


Публикации: 9
Прегледи: 8914

15520

Публикации: 23
Прегледи: 12581

35747

Публикации: 8
Прегледи: 6076