• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
03.05.2024 23:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

ПОМОЩ за рибки - червен папагал

Започната от ecstasy, 07.10.2006 14:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ecstasy

Хора, купих си риби - червен папагал, но незнам нищо за тях! Моля да ми помогнете със полезни съвети и литература за тях!

Nemo

Другия път преди да купиш нещо потърси инфо за него. След дъжд качулка !  :?
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

ecstasy

Мисля, че се обърнах за помощ, а не да си изказвате мнението колко съм бил невеж! Не всички са  предвидливи и умни като теб...

Тони

Много здрава, кротка и красива рибка. Аквариума ако е 200+ и има подходящите филтри и температура, няма по-здрава рибка. Съжителсват с други северно - американски цихлиди  - разните там цихлазоми, геофагуси и др. с размери по-голями от 15см
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

ecstasy

Много ти благодаря, но имам само две от тях и поради мястото, където ми е разположен аквариума немога да сложа по-голям от 70л., но мисля, че 70л. ще им е достатъчен на двете рибета.
За съжаление имам и проблем... постоянно0 едната гони другата! Какво да правя?

fridolina

Цитат на: "ecstasy"За съжаление имам и проблем... постоянно0 едната гони другата! Какво да правя?
Може би и трябва местенце, където да може да се крие.
Продават разни тъпи керамични къщички с дупки.
Най-добре да попиташ в раздел цихлиди и да си търпелив, докато ти се накарат задето си купил мутантите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.picvalley.net%2Fu%2F971%2F1510625584.JPG&hash=d84013d1ce84d178c0c16b350eee23a1aa25691a

AQUASAUR

:D  Привет, Градски!
Не им се връзвай изобщо на теориите за мутанти и "чисто расови" риби... :wink:
Въпросните Папагали не са с нищо "по-низши" от останалите Американски цихлиди, въпреки че са изкуствено създадени хибриди
и че мъжките не са в състояние да оплодят хайвера!
Каквито и други само 2 по-едри цихлиди да сложиш в 70 литров недобре зониран аквариум -
териториалният антагонизъм си е почти задължителен... :evil:  :twisted:
Така че, първата ти работа е да си аранжираш подходящо цихлидарника!
В твоя случай - един по-разклонено чепат корен и няколко високостеблени изкуствени растения...
разпределящи интериора на няколко зони, в които рибите да нямат съвсем пряка визуалност помежду си!
По принцип е добре, щом ще правиш цихлидарник, да попрочетеш и проучиш предварително необходимата информация за всеки от желаните видове риби
и след като им подсигуриш съответния обем,териториалност, техническо оборудване...
да вземеш поне по няколко подрастващи екземпляри от вид и да ги заселиш едновременно!
Така, след време, да ти се образува чифт - вероятността е по-голяма  :idea:
а и бивайки поне няколко риби - териториалната агресия се преразпределя и притъпява...
но че ще има перчене,гонене и битки - ще има!
За твоя случай, или добави още 1-2 Папагала, или някакви други подрастващи и желателно от по-дребните видове американски цихлиди.
Хубаво е да сложиш и някой друг Птеригоплихт, Анциструс или просто някакви сомчета,Ботии, Лабео...
Дано да имаш по-сериозен филтър,защото иначе хамалогията за поддръжка на цихлидарник е доста неприятна...:wink:

УСПЕХ!

ecstasy

Благодаря ти градски!

Boby_

Въпросните папагали изобщо не са никакви американски цихлиди. НЕ знам дали е редно дори изобщо да ги наричаме цихлиди. Това са абсолютно неприспособени към която и да било естествена среда (защото просто си нямат такава) хибриди, създадени с единствената цел меркантилни търговци да прибират парите на такива като теб.
В събота на пазара видях дори нещо още по-отвратително - оцветени в ярки цветове папагали. Може би гледката на разпран труп с вътрешности навън да е по-гадна от тях, но дори да е така, то ще е с малко.

jark

ааааааа да видях ги и аз - имаше сини и зелени и наистина беше неприятна гледка

Тони

Цитат на: "Boby_"Въпросните папагали изобщо не са никакви американски цихлиди. НЕ знам дали е редно дори изобщо да ги наричаме цихлиди. Това са абсолютно неприспособени към която и да било естествена среда (защото просто си нямат такава) хибриди, създадени с единствената цел меркантилни търговци да прибират парите на такива като теб.
В събота на пазара видях дори нещо още по-отвратително - оцветени в ярки цветове папагали. Може би гледката на разпран труп с вътрешности навън да е по-гадна от тях, но дори да е така, то ще е с малко.
Добре де! Всички ти знаем мнението по въпроса. Няма защо постоянно да обясняваш на тези които харесват тези рибки колко са тъпи. Рибките са хибриди на американски цихлиди и немогат да оцелеят в естествена среда само защото немогат да се размножават. Което от твойта гледна точка е идеално и невиждам какъв е проблема.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Boby_

Цитат на: "Тони"Добре де! Всички ти знаем мнението по въпроса. Няма защо постоянно да обясняваш на тези които харесват тези рибки колко са тъпи. Рибките са хибриди на американски цихлиди и немогат да оцелеят в естествена среда само защото немогат да се размножават. Което от твойта гледна точка е идеално и невиждам какъв е проблема.

Никога не съм казвал, че са тъпи. Казвам само едно - че са ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНИ. Размножаването и продажбата им са ПРЕСТЪПЛЕНИЕ спрямо хобито акваристика и няма да се изморя да го повтарям - това е нещо повече от мнение, това е изразяване на активна позиция. Излизането на всяка една такава риба от аквариума на търговеца е като излизане на една доза наркотик от ръцете на дилъра - нещастният наркоман си няма представа в какво го забъркват. Такива риби ОТРАВЯТ хобито, отнемат шанса на новобранците да научат нещо за природата, за биотопите, за видовете в дивия свят, за екологията и т. н. Направо не мога да си обясня как някой може да защитава правото им на съществуване или дори да има пасивна позиция по въпроса.

И за каква точно естествена среда говориш? Те си нямат естествена среда. Не са американски цихлиди. Това са изкуствено създадени с цел печалба ХИБРИДИ.
Ако позицията ми и нейното постоянно изразяване ти пречат по някакъв начин, не виждам причина да ми четеш мненията. Но докато има шанс някой заблуден нещастик да бъде отърван от лапите на търгашите, няма да спра да говоря за това.

ecstasy

Ти още малко и в затвора ще ме вкараш задето си гледам папагали... хахха

Boby_

Цитат на: "ecstasy"Ти още малко и в затвора ще ме вкараш задето си гледам папагали... хахха

Ако не си прочел внимателно горното, ще го кажа по-кратичко - ти си прецаканият. На някои хора трудно им увира главата, дори когато се възползват от тях. Спокойно, от един път резбата не се обръща.

Тони

Цитат на: "Boby_"И за каква точно естествена среда говориш? Те си нямат естествена среда. Не са американски цихлиди. Това са изкуствено създадени с цел печалба ХИБРИДИ.
.
Така е !
Почти същото важи за гупите, платите, молинезиите, хелерите много от цихлидите, златните рибки, всички те, а и още много други селектирани по дълго време в изкуствени условия рибки, няма да могат да оцелеят в средата от която са произлязли. Те също са "изкуствено създадени с цел печалба ХИБРИДИ". Представи си една мъжка гупа в блатото - за колко време ще стане плячка? Та тя не може да плува, камо ли да бяга от хищници.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Similar topics (5)

48852

Публикации: 32
Прегледи: 10666

10522

Публикации: 12
Прегледи: 6063

6733

Публикации: 4
Прегледи: 2553

45806

Публикации: 5
Прегледи: 3224

57810

Публикации: 20
Прегледи: 8139