• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 09:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Малко съвети за рибки

Започната от Mr_Venom, 08.06.2006 11:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Mr_Venom

Вчера ми подариха 3 цихлиди ( не знам какви точно ), 3 трихогастера и 7 скаларий. Човекът който ми ги даде няма възможност да ги гледа повече и сега се налага да ги гледам аз. Бих искал да ми дадете някой съвети за тези риби. Аз прочетох доста, но все пак си е друго някой, който ги гледа да каже нещо повече. Човекът ми се оплака, че изяждали абсолютно всички растения, които слагал. Така че може да ми дадете съвети за декорацията и какви растения да им сложа. До сега съм гледал само гупи, хелери и други малки живородни рибки.

Longanlon

Опиши цихлидите, за да ти кажем какви са и дали можеш да ги гледаш с останалите рибки. С какъв аквариум разполагаш, колко пари си готов да отделиш?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Mr_Venom

Ето снимки на цихлидите ( съжелявам за качеството, но телефона не снима хубаво )      LINK

Иначе в момента рибите са в аквариум 50 литра и до 1 седмица ще ги преместя в 100 литров. За колко пари трябва да дам не съм мислил, но смятам да направя нещата хубави, без да давам много пари. Най-вероятно повечето неща ще ми ги дадат, грунт ( мисля да сложа кварцов пясък + сегашния който се вижда на снимките ) Ще си потърся някакви камъни за убежища на рибите и някакви водорасли, които няма да бъдат ицядени от тях ( за последното много ми се иска някой да ми каже какви да взема, без да дават фира ;)

dido 1

На мен ми прилича на "Северум" ей тука можеш да прочетеж за тях :D
http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=139&vid=1&vsearch=%северум%
544л. Малави

Живко

Махай ги тези северуми. Сравнително кротки са за цихлиди, поне докато не пораснат. С времето и растежа им ще изтрепат всичко друго, особено като почнат да се размножават. На всичкото отгоре са едни от най- тревопасните американци. Няма растение което да оцелее при тях. Поне при мен беше така. Дори ядат на анубиаса новите листа и млади криптокорини.
Никой не се е родил научен.

NikolaV

Цитат на: "Живко"Махай ги тези северуми. Сравнително кротки са за цихлиди, поне докато не пораснат. С времето и растежа им ще изтрепат всичко друго, особено като почнат да се размножават. На всичкото отгоре са едни от най- тревопасните американци. Няма растение което да оцелее при тях. Поне при мен беше така. Дори ядат на анубиаса новите листа и млади криптокорини.
На 100% потвърждавам. При мен обаче не стигнаха до размножаване - махнах ги преди това. Но 2-ка лифалилита на 1/4 от размера им хвърли хайвер при тях и ги строи в 2 редици в ъглите. Мамицата щеше да им разгони, ако не ги бях спасил ;)

acho_pl

Със сигурност и аз потвърждавам че са северуми. И аз съм на мнение да ги махаш от трихогастерите и скалариите, но ако решиш да гледаш американци по добре махни другите :lol: . Имаш право на избор :wink:
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Mr_Venom

засега чакам да ги преместя в голям аквариум и да видя как ще се държат с другите и ако имам проблеми ще ги разкарам, ако не ще карам така. Мерси за съветите

Similar topics (5)

12815

Публикации: 6
Прегледи: 4199

10322

Публикации: 1
Прегледи: 1953

5149

Публикации: 4
Прегледи: 4253

1198

Публикации: 30
Прегледи: 24033

53820

Публикации: 5
Прегледи: 2884