• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 16:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Хайверът на Скалариите побелява. Каква е причината?

Започната от шеки, 19.01.2005 00:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

шеки

:)  здравейте  :!:
За първи път влизам във форум и ако нещо сбъркам sorry!
Отглеждането на рибки ми доставя удоволствие и се грижа старателно за тях. Като се появи проблем, чета каквото намеря и се справям сам, но никъде не намерих нищо за проблеми с излюпването на хайвера.
Имам скаларии и няколко пъти се мъча да ги размножа - всеки път хайвера побелява на втория ден и плесенясва; излюпват се все пак десетина ларви, които даже и проплуват свободно накрая, но щом започна да ги храня 2-3 дена по-късно умират.
Ако някой има опит, моля, нека ми подскаже къде са ми грешките!

discus

Цитат на: "шеки":)  здравейте  :!:
За първи път влизам във форум и ако нещо сбъркам sorry!
Отглеждането на рибки ми доставя удоволствие и се грижа старателно за тях. Като се появи проблем, чета каквото намеря и се справям сам, но никъде не намерих нищо за проблеми с излюпването на хайвера.
Имам скаларии и няколко пъти се мъча да ги размножа - всеки път хайвера побелява на втория ден и плесенясва; излюпват се все пак десетина ларви, които даже и проплуват свободно накрая, но щом започна да ги храня 2-3 дена по-късно умират.
Ако някой има опит, моля, нека ми подскаже къде са ми грешките!

Здравей и добре дошъл, значи мога да кажа следното хайвера побелява по две причини, неоплоден хайвер и развитие на плесен
(фунгус). Незнам колко са възрастни рибите ти но обикновенно причината за неоплождането на хайвера е млади и неопитни родители, за фунгуса проблема е във водата обикновенно се слага някакъв слаб дезифектант например метиленово синьо. Проблема със захранването го има винаги , но кажи с какво ги захранваш все пак

dido

Доколкото съм чувал има значение и твърдостта + киселинността на водата. При мека, леко подкиселена вода бактерии и гъби се развиват по-трудно.

Similar topics (5)

33673

Публикации: 0
Прегледи: 2313

29160

Публикации: 1
Прегледи: 2141

17615

Публикации: 4
Прегледи: 3564

14674

Публикации: 3
Прегледи: 3154

15301

Публикации: 11
Прегледи: 7959