• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.05.2024 08:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

дискусите ми хварлиха отново хайвер

Започната от kala_ng, 21.05.2006 22:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kala_ng

дискусите ми хварлиха отново хайвер,моля за савет.досега няколко пъти  се излюпват  а оцеля само една която живя 4 дни и умря,моля информция и  съвет.благодаря предварително

ВЕТЕРАН

Ами родителите имат ли секрет?Рибките  хранят ли се?Ако нямат секрет родителите,ще трябва ти да им правиш специална каша,която се полепва по стъклото изчаква се да поизсъхне и се налива водата в аквариума(естественно трябва да е друг по малък)

Ilianidis

При Пецата има указания за изкуствено хранене,ама е такава играчка,че едва ли ще му се иска да се занимава,а и успеха не е гарантиран.Откажат ли родителите грижи,по-добре да се наблегне на друг чифт.На дискусите при изкуствено хранене трябва да им се робува....      5 пъти хранене,изчаквания,смени на водата...абе много грижи  :( Не е ли за рибовъдство,просто грижите не си струват.Оплиташ се в съдове,системи,води....и накрая нищо.Един познат си ги въди тук,но само под грижите на родителите и то има успех само веднъж в годината,макар че доста често му хвърлят хайвер.Веднъж опитах да смеся две люпила и като че ли женската веднага усети чуждите и изяде всички.

kala_ng

по искуствения начин нищо не става,какво ще кажете за артемията,как става храненето

discus

Цитат на: "kala_ng"по искуствения начин нищо не става,какво ще кажете за артемията,как става храненето

Артемията ще можеш да я даваш поне една седмица след като рибките са се хранили от родителите ( от секрета ) , иначе изкуствено захранване (това с въпросната млечна смеска) поне 3-4 дни преди артемията. Ако родителите не хранят просто е кофти работата. При лоши параметри на водата родителите може да не отделят секрет.

Similar topics (5)

7959

Публикации: 7
Прегледи: 4250

38238

Публикации: 5
Прегледи: 3661

15659

Публикации: 9
Прегледи: 6282

36939

Започната от Lexa


Публикации: 3
Прегледи: 4846

11913

Публикации: 85
Прегледи: 27185