• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 16:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Cihlidi

Започната от Drago, 03.10.2004 16:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Drago

Super.nai-nakraq :D  moga da si govorq s manqci na tema ribi.ako ima nqkoi mnogo zapalen manqk na tema chihlidi da mi pi6e na sniperfan@abv.bg


Във форума има раздел рибки, така че тоя въпрос трябва да е там.
И пиши на кирилица!

dido

Тук гуруто по въпроса е Boby.

Boby_

Цитат на: "Drago"Super.nai-nakraq :D  moga da si govorq s manqci na tema ribi.ako ima nqkoi mnogo zapalen manqk na tema chihlidi da mi pi6e na sniperfan@abv.bg

Защо по пощата? Нали тоя форум е точно за това? Пусни тема в "Рибки" и кажи от какви точно цихлиди се интересуваш, похвали се какви имаш и как ги гледаш - с удоволствие ще коментирам с теб.  :wink:

Mercedes`SLK

тука като говорите за цихлиди, искам да ви питам за мойте, защото измряха мн странно. Описвам: купих си кроен (т.нар. желязно дърво) и след 2 дена водата леко пожълтя. На 3-тия ден вечерта видях, 4е дишат мн учестено, но не седят на повърхността. Рязко засилих аерацията и след 2 часа изгасих лампите. На сутринта бяха умрели 4, останалите 2 бяха все така трудно дишащи и бяха умрели следобед вече. Ако някой може да ми каже от какво се е получило така, мн ще съм благодарен

dido

Освен отравянето нищо чудно да е имало и зверско подкиселяване на водата от тия дървета.

Anonymous

imah 6 cihlidi, 7 meseca gi gledam ot bebeta i izmrqha za 20 4asa :(( sega pone ako izto4a vodata i q smenq dali 6te e pak negodna za dr ribi?

Boby_

Първо, тая тема със сигурност не е за този форум (трябваше да е или в "Рибки", или в "Болести"). Но както и да е - Ники може да я премести, ако реши.
Казваш "цихлиди", а май не знаеш, че семейство Cichlidae наброява повече от 2000 вида, които се срещат в най-различни местообитания по цял свят. Докато не кажеш какви точно са рибите ти, никой не може да ти помогне. Защото напримеро докато един корен, който леко подкислява водата, може да е добра идея за някои централноамерикански цихлиди, то той би бил абсолютно неудачен за братовчедите им от африканските езера.
Кажи какви са ти рибите и ще говорим нататък.

Mercedes`SLK

съжалявам че пиша тука, обаче тука беше отворена тема за тези риби... иначе незнам точно какъв вид са, само знам че едната мъжка стана синя, а останалите не доживяха да се оцветят :( сега ще се разстърся, за да водя дали ще намеря точния вид ;)

Boby_

Цитат на: "Mercedes`SLK"съжалявам че пиша тука, обаче тука беше отворена тема за тези риби... иначе незнам точно какъв вид са, само знам че едната мъжка стана синя, а останалите не доживяха да се оцветят :( сега ще се разстърся, за да водя дали ще намеря точния вид ;)

Възможно е изказването ми да прозвучи грубо, но да гледаш някакви риби, без дори да знаеш от кой континент произхождат и от какви условия се нуждаят, е по-зле, отколкото изобщо да не гледаш рибки.

dido

Пусни ако можеш някаква снимка.

Mercedes`SLK

снимка мога да дам, само ако ми дадете сайт, на който има снимки на риби, защото не са ми известни много такива. А иначе мисля, че бяха африкански, но не съм много сигурен

dido

Ами намери едно апаратче и ги щракни.

Boby_

Цитат на: "Mercedes`SLK"снимка мога да дам, само ако ми дадете сайт, на който има снимки на риби, защото не са ми известни много такива. А иначе мисля, че бяха африкански, но не съм много сигурен

Ако бях древен римлянин, сигурно бих възкликнал "О, свещена простота!".  :lol:
Но понеже не съм, ето ти един линк, за да се пробваш да си идентифицираш рибките:
http://www.cichlid-forum.com/profiles/
Видовете и групите са доста, така че зареди се с търпение. Първо провери Lake Malawi Mbuna - нещо ми подсказва, че точно на такива рибки си попаднал.

Mercedes`SLK

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1736 - ей това е много близко до мойте, само дето мъжкият не беше на черти като този тук, ами чисто син ;) след 20 минути ровене само това намерих :)

Mercedes`SLK

Цитат на: "dido"Ами намери едно апаратче и ги щракни.
чети нагоре, рибите ми умряха, трудно бих ги щракнал ;)