• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 12:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Apistogramma hongsloi

Започната от icebg, 28.02.2013 20:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

icebg

Здравейте колеги ,

Имам една питанка относно въпросната апистограма. Трябва ми малка мирна цихлида и съм се спрял на нея.Въпроса ми е до колко сантиметра стига (понеже в нета намирам много различни отговора от максимум 4 до 7 см)  и има ли разлика в големината между Apistogramma hongsloi  и  Apistogramma hongsloi red II . Блгагодаря ви предварително !

Деян

Разликата м-у двете е разцветката. Първата е нормалната, втората мисля още я наричат Супер ред, съответно е по-интензивно оцветена. Иначе съм виждал да достигат до над 5см лично.

icebg

Благодаря !  :-)

Другата разнородна информация която срещам е ,че на едно място пише че се гледат на харемен принцип 2-3 женски към един мъжки , а на друго че за разлика от другите апистограми се гледали по двойки  *dontknow*

raiko

Всички видове апистограми се отглеждат на двойки, ако имаме намерение да ги размножаваме.

petar99

А  иначе откъде смяташ да я вземаш, че във Варна и какадута няма. Едвам случайно попаднах на борелита. Ако си имаш специално място, което не е тайна моля да кажеш. А за харема и двойките много зависи от обема на аквариума. Това, че трябва да са сами двойка, за да се размножават не е вярно, женските просто се бият за територия за отглеждане на малките, така че ако аквариума ти е под 80 литра не си взимай повече от две, но ако си нагоре,  не е проблем да ги размножаваш и в харем, но пак да се падат поне по 60 литра на женска. Ако някой ще оспорва това само да каже в youtube вече съм намирал клип две женски да гледат малки в аквариум заедно а мъжкия помага и на двете, ще публикувам клипа.

icebg

Здравей ,
Не не е тайна http://aquariumbg.com/forum/vivarium-centar/vnos-na-akvariumni-ribi/  :-) Аквата е 220 литра. Поръчал съм си 2 мъжки и 2 женски.Надявам се няма да има проблем , но ще видим  :popcorn: Не ги взимам , за да ги размножа непременно , исках малка мирна цихлива за сменсен аквариум и те най много ми харесаха. Привлече ме и това  , че поне первото място в което четох за тях пишеше , че достигат до максимум 4 /4.5 см , което явно не е  точно така   :-)

petar99

То всъщност не от теб зависи дали ще се размножат, от теб зависи да запазиш хайвера, но според мен мъжкарите ще се бият за женските, когато се вземат двама мъжкаря препоръчителната пропорция е 2:6 в полза на женските и в твоя случай винаги ще има доминиращ, който няма да остави другия намира, така че осигури достатъчно места за криене. Ако имаш проблеми казвай, ще се радвам да помогна. :-) И благодаря за линка, в този сайт очаквах само скариди и не съм се интересувал повече

icebg

И аз благодаря ! Значи е най добре да си взема 1 мъжки с 3 женски. Мисля че все още не е късно да си  променя поръчката :-)

petar99

То и две женски му стигат, но ако с два мъжкарите и искаш мир ти трябват шест женски, което вече си иска голям аквариум, но смятам, че твоя е достатъчен за тази бройка, но много зависи от другите риби.

Similar topics (5)

8127

Започната от abaro


Публикации: 12
Прегледи: 5399

14782

Публикации: 6
Прегледи: 4740

4665

Започната от krasisharo


Публикации: 2
Прегледи: 3002

7071

Публикации: 5
Прегледи: 3828

13497

Публикации: 2
Прегледи: 2720