• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 21:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

за etg

Започната от Newby, 01.07.2004 15:27

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Newby

etg.. човек смятам да си взема същите рибки като от твоя avatar...  дай някоя съвет.. сподели малко опит! :wink: как всъщност се казват тези приятелчета?

Boby_

Това е Astronotus ocellatus. Не е риба за начинаещи, още по-малко пък за аквариум, по-малък от 500 л. Избери си нещо друго.  :wink:

discus

Цитат на: "Boby_"Това е Astronotus ocellatus. Не е риба за начинаещи, още по-малко пък за аквариум, по-малък от 500 л. Избери си нещо друго.  :wink:

Boby ама той вече май си е взел такава рибка доколкото разбрах.

Boby_

Цитат на: "discus"
Цитат на: "Boby_"Това е Astronotus ocellatus. Не е риба за начинаещи, още по-малко пък за аквариум, по-малък от 500 л. Избери си нещо друго.  :wink:

Boby ама той вече май си е взел такава рибка доколкото разбрах.

Ако е така, жалко за рибата. Човекът може да се научи, преди да я е уморил, но в малък аквариум няма да го бъде.

Newby

може да ти се стори странно, но не мога дори да си представя половин тон вода зад четири стъкла.. в апартамент.... може би имам слаба фантазия..  а ако си взема само една рибка от тези.. много ми харесват.. "зарибих" се по аквариумите само заради нея...  :cry:  :cry: .. ОК при мен случая е  такъв.. имам 40 л. аквариум.... сигурно като видиш 40л. и се подхилваш...  просто няма, нямам достатъчно пространство за по-голям.. а и след година-две няма да живея тук... искам да си взема само една рибка...  да е красива.. по-енергична... искам да седя и с часове да я наблюдавам как си плува... надявам се да има такава  :|

Newby

Цитат на: "discus"
Boby ама той вече май си е взел такава рибка доколкото разбрах.

да взех, тя почина, но по съвсем други причини.. може да се каже нещастен случай.. гадно ми е ама... :roll:

bubanka

Цитат на: "Newby"може да ти се стори странно, но не мога дори да си представя половин тон вода зад четири стъкла.. в апартамент.... може би имам слаба фантазия..  а ако си взема само една рибка от тези.. много ми харесват.. "зарибих" се по аквариумите само заради нея...  :cry:  :cry: .. ОК при мен случая е  такъв.. имам 40 л. аквариум.... сигурно като видиш 40л. и се подхилваш...  просто няма, нямам достатъчно пространство за по-голям.. а и след година-две няма да живея тук... искам да си взема само една рибка...  да е красива.. по-енергична... искам да седя и с часове да я наблюдавам как си плува... надявам се да има такава  :|
не е точно така
и други сме с 40 л. и никой не ни се е смял
само, че ние мечтам за презрените от теб 500 л.
... и се стараем да гледаме нещичко на 40 л. без да го мъчим много, т.е. трябва да избереш нещо по-подходящо /и защо да е самотно/
някой преди време беше направил добро сравнение с концлагерите - и там са живели хора, ама как точно...знаеш предполагам

Newby

да.. не съм ги презрял... ако можех още сега щях да стана да уреждам да си сложа резервоар от 500 л... защото обожавам рибките... истината е, че се оставих да бъда подведен от продавача че Astronotus ocellatus няма никакви проблеми с малките рамери.. самия той гледа във 50-60 л. някъде около 15 екземпляра... това... вече е концлагер.. :wink:

Boby_

Първо да те питам защо искаш само една риба? В 40 л. можеш да гледаш повече. Ако аз исках да заселя такъва аквариум с интересни и динамични рибки, бих си взел цихлиди-джуджета (роднини са на твоя астронатус - от същото семейство) от рода appistograma или papiliochromis (microgeophagus).
Защо не вземеш да поразгледаш http://www.aquariumbg.com и по-точно секцията за риби? Ники си е направил труда да качи стотици видове, може би ще си харесаш нещо.

bubanka

Цитат на: "Newby"самия той гледа във 50-60 л. някъде около 15 екземпляра... това... вече е концлагер.. :wink:
гледа ги за продажба, не за да се грижи за тях и да им се любува
да, концлегер е :(

Newby

Цитат на: "Boby_"Първо да те питам защо искаш само една риба? В 40 л. можеш да гледаш повече. Ако аз исках да заселя такъва аквариум с интересни и динамични рибки, бих си взел цихлиди-джуджета (роднини са на твоя астронатус - от същото семейство) от рода appistograma или papiliochromis (microgeophagus).
Защо не вземеш да поразгледаш http://www.aquariumbg.com и по-точно секцията за риби? Ники си е направил труда да качи стотици видове, може би ще си харесаш нещо.

много ти благодаря човек.. не се срещат винаги хора, който да се занимават с някви смотани новаци дето задават идиотски въпроси..

harry

И аз имам едно предложение :) . Ако желаеш можеш да направиш истинска джунгла от един 40 литров аквариум и да го заселиш с харациди http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=247&vid=1 . Успех  :!:

Newby

Цитат на: "harry"И аз имам едно предложение :) . Ако желаеш можеш да направиш истинска джунгла от един 40 литров аквариум и да го заселиш с харациди http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=247&vid=1 . Успех  :!:

мразя случайностите.. шот ме карат да мисля, че нищо не е случайно... аз точно за тея рибки си мислех.. щом няма да мога да гледам Astronotus, 100% ще са неонки.... това са следващите по красота според мен..... казаха ми за някъв тип в квартала, който развъждал всякакви рибки в мега огромен аквариум в някво мазе... утре ще го посетя... бил един от най-запалените акваристи в България може и да го знаете...

Boby_

Харацидите не са грозни (поне някои от тях), но като правило са доста тъпи и скучни. Нали досега разправяше, че искаш интересни и динамични рибки? Не се заяждам, само ти напомням.
:wink:

Newby

скучни..... ми.. деа знам.. не съм имал от тях... ай ся в 12:30 ще отида при тоя да видя кво има... предполагам, че ще ми даде най-доброто за мен...  :)
ааа неонките наистина ли са скучни.. изглеждат някви енергични..