• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 21:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За 4 дни, 7 рибки умряха, защо???

Започната от pigggi, 04.05.2010 20:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

митко

Казах ти къде ще ти тестват водата ,но ти не ме слушаш.Иди на бул.България до Джъмбо има един голям зоомагазин,слиза се по едни стълби на долу.Носи със себе си едно малко бурканче с вода от аквариума си,и когато има резултат от теста го постни тук ,в тази тема,това е ,вместо да подсмърчаш иди и свърши работа.Струва 1лв.тестването на вода,елементарно и евтино.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

pigggi

Още днес ще гледам да отида, че направо ми се къса сърцето.

митко

Ако го беше направила досега,щяхме да видиме параметрите на водата, и да ти се каже какво да направиш.
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)

kirilk

митко

kirilk

Имам предвит за да се оправят.
: 17.05.2010г 17:05ч
Ако ги остави за 1 ден на РН 6.0 би трябвало да се оправят.Поне така стана при мен.

Ogi_

Цитат на: kirilk - 17.05.2010 17:37
Ако ги остави за 1 ден на РН 6.0 би трябвало да се оправят.Поне така стана при мен.

Направо да ги маринова в балсамов оцет за 24 часа !  :-|

...

Цитат на: Живко - 11.05.2010 13:52За пореден път отправям молба.
Който не е 100% убеден в думите си да не пише в този раздел!!!
Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

piterd

Цитат на: kirilk - 17.05.2010 17:37
Това на трихогастера от предходна твоя тема ли го приложи:
http://aquariumbg.com/forum/labirintovi/misteriozno-umirane-na-trihogaster/msg266746/#msg266746
Ако е така, то не се учудвам как при тези "отлични" условия си уморил рибката.
Почини си малко с писането и наблегни на четенето.
И без това автора на темата има проблеми и вероятно (дано не съм прав) след два три дни пак ще изпадне в паника.

pigggi

Ааа вече съм в паника, аквариума ми се опразни, неонките умират и 1 хелер умря, незнам... и с тая вода и тия тестове ще се побъркам.

piterd

Привет pigggi,
С теб имаме проблем с комуникацията. Колегите ти го написаха описателно. Аз опитах настойнически. Митко те подкара с сопата. Все се надявах някой да ти влезне в "филма", за да почнеш да чуваш. Така и не даде резултати от тестовете, нито редовно да следиш Ph то в твоя аквариум. Почни да слушаш поне един по знаещ, за да има резултат. Иначе ...резултата е неприятен, но закономерен.
Поздрави.

pigggi

От магазина ми казаха, че резулататите са ОК, само нитритите били извън границите и ми дадоха лекарство за тях. А се забавих толкова с теста, защото 3 пъти ходя до магазина, докато някои ми тества водата. Сега незнам да слагам ли такова лекарство или не.

piterd

Спри да храниш рибките.
Пусни аерацията на филтъра.
Ако имаш готова за смяна вода, смени до 50% ( ако не подготви си и тогава)
Поздрави

Живко

Страшни хора ей!
Лекарство за нитрити!!!

Никой не се е родил научен.

piterd

Привет колега pigggi,
Имах спешна работа и за това ти писах толкоз кратък пост. Прецених, че е по добре да ти кажа какво да направиш и да поясня после, отколкото да те оставя без информация и да вземеш пожарни мерки в твой стил ;-).
По добре щеше да е да кажеш  и стойностите които са отчели при теста, но уви в комерсиалната София е така. Ето ти проблем ето ти и "лекарство". Плащай и бягай.Когато се появи следващия проблем има и следващо "лекарство" и така .....
В момента имаш не добре работещ азотен цикъл. Първата група бактерий които преобразуват амоняка в нитрити са свършили работа, но втората (нитрифициращите ) са изостанали.
Тези нитрити са храна за нитрифициращите ти бактерий, така че не трябва да ги "убиваме" с "лекарства" (макар че нитритите са хим. съединение и не подлежат на  лечение :-). а да ги държим в нива сравнително безопасни за рибите ти.
Това постигаме като спрем да храним за един два дни рибките. (Мярката е временна) Така количеството на  амоняка отделян от рибите намалява и съответно намалява и количеството на нитритите.С подаването на кислород (аерирането) помагаме на нитрифициращите бактерий да отработят нитритите до нитрати. Смяната на водата е нужна само ако нивата на нитритите станат опасни за рибите. Ако искаш имай готовност и сменяй само при забелязване на симптоми за нитритно отравяне. След няколко дни започни да храниш рибите през ден. Да кажем след седмица две може и всеки ден. Прави им по един гладен ден в седмица. И въобще намали им порцийте които си давала до сега наполовина. Купи си тестове за Ph от магазин за хим. реактиви и си следи Ph то редовно.
Поздрави и успех с хобито.
П.п.
Прочетох в съобщенията ти, че са ти предлагали и други химий. Не разбрах само дали си ги ползвала. Но ако си, то това обяснява как точно си стигнала до този недобре работещ азотен цикъл. Единственно все още не е ясно как така стана че измери  Ph 8,5

pigggi

Сипвах веднъж Sera Toxivec, пак от магазина ми го дадоха. А за Ph имам тест.

Similar topics (5)

5722

Започната от Xektor

Публикации: 12
Прегледи: 8417

24758

Публикации: 4
Прегледи: 3676

7121

Публикации: 14
Прегледи: 7797

31039