• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
03.05.2024 16:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

умряло барбусче

Започната от Lottie, 04.02.2005 16:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lottie

Гледах си в 15л. аквариум барбусче и серпа и златисто сомче и то е малко временно докато си взема по голям аквариум. и всичко си беше наред и един ден като се събудих и гледам барбусчето плува некоординирано и пада на дъното и поопита се да плува малко и умря :cry:
и не знам защо като предишния ден нищо му нямаше-нито някакви язви или точки или други такива.
и от стрес надали е било защото не беше унило, а си беше добре и гонеше серпата и така
Та да питам защо може да е станало така?
Благодаря предварително.

Longanlon

а в това малко аквариумче имаше ли си помпичка, нагревателче, термометърче? щото може горкичкото от студ или от липса на кислород да се е споминало. а ако не си сменяла скоро водичката може и с аманяк да се е отровило. пък може и да си сменила всичката водичка наведнъж и да се е гътнало от шока...

изобщо тия малки аквариончета са си същински концентрационни лагерчета за рибки.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Lottie

Има си всичко. Водата я сменям редовно, никога цялата и то много внимателно. И изобщо това, че ми е малък аквариума не значи, че не се грижа за рибките си.

ioco

Longanlon саркастични ми боже на акваристиката, с тоя тон не правиш особено добро впечатление. Още повече се държиш много високомерно без да смятам, че имаш това основание и право. Без да искам да те обидя ще ти го кажа в прав текст - *** си *******! Момичето пита съвсем учтиво а ти се нахвърляш със супер любезният си, саркастичен и подигравателен тон. Може би не знаеш, но не всички хора гледат рибки от 70 години, и не всички имат 456456 литрови аквариуми, някои предпочитат да си гледат 3 рибки в малък аквариум. Ако няма да даваш конкретен отговор на въпроса, спести си словоизлиянията и ще изглеждаш маалко по-умен и нежалък. Скапан грандоман!

77

Цитат на: "ioco"Longanlon саркастични ми боже на акваристиката, с тоя тон не правиш особено добро впечатление. Още повече се държиш много високомерно без да смятам, че имаш това основание и право. Без да искам да те обидя ще ти го кажа в прав текст - *** си *******! Момичето пита съвсем учтиво а ти се нахвърляш със супер любезният си, саркастичен и подигравателен тон. Може би не знаеш, но не всички хора гледат рибки от 70 години, и не всички имат 456456 литрови аквариуми, някои предпочитат да си гледат 3 рибки в малък аквариум. Ако няма да даваш конкретен отговор на въпроса, спести си словоизлиянията и ще изглеждаш маалко по-умен и нежалък. Скапан грандоман!
по принцип и ти не правиш особено добро впечатление с тия анонимни нападки :ang това няма нищо общо с това кой е прав кой е крив :shock:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

etg

Аз също смятам , че в случая сарказмът не помага, напротив вреди , особено от страна на модератора и то на FAQ. :(

niky

Да ви кажа, и аз трудно се сдържах да отговря по подобен начин.
А ти ioco, що не отговори на момичето, вместо да се караш на модератора.

Ама вие хора да не сте оперирани от чувство за хумор.
Аз виждам, че момичето не се засегна, а вие....
Аз лично доста се смях на отговора. :lol:

А да ви видя какви мъдри отговори ще дадете на така поставения въпрос, а?!!
Аз лично, признавам си, нямам такъв :oops:

77

то да се бъзикаме помежду си няма лошо :D ама човека влиза за първи път...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Longanlon

а, не му правете забелеjка на 4овека, аз наистина съм си грандоман и 4есто излишно саркасти4ен.

но в слу4ая, дърjа да се забелеjи, 4е съм се опитал да отговоря на въпроса, доколкото мога.

лоти, ти може да се гришиш за рибката си, но проблем има - все пак е умряло животин4ето, нали? Малкият аквариум може да се окаже проблема и съответно грижите да са напразни - просто той предоставя много нестабилна среда и съответно много малки колебания в условията могат да повлияят зле на рибките.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Lottie

Направо можеше да отговориш така, без излишния сарказъм.

iNFESTdEAD

Човешко отношение бе хора. Нищо повече. Като не знаеш какво да кажеш - не казваш. Като имаш какво да кажеш - казваш го, без излишна помпозност или каквото там искате да придавате на репликите си, най-вече в раздел !БОЛЕСТИ!. Ако раздела беше "да се пошегуваме за умрелите рибки и да бъдем саркастични, хитроумни и вискокомерни особено спрямо нерегистрирани потребители и потребители с под 50 поста" - разбирам, но пак подчертавам - НЕ Е!
А аз Niky не съм отговорил на момичето защото не знам какво да кажа.
И това, че модератор се държи така е много сериозен проблем според мен, получава се както винаги - модератори и администратори срещу нерегистрирани или регистрирани, но с малко постове. Като някой потребител събере 2000 поста, той не става автоматически експерт по всичко във форума. Аз не претендирам за нищо и за това дори не се регистрирам, но смятам, че един модератор няма право да се държи така, бил тона шеговит, причудлив, модерен или както искате го наричайте.

А отностно анонимността ми, който има въпроси да пита eeYORe@bk.ru

Lottie

Иначе форумът е много хубав и полезен. Обаче наистина не е необходимо да се държите с хората като с някакви неандерталци, които са пуснали няколко рибки в буркан. То е ясно, че не знам много неща, но нали за това питам и чета и тн. И обикновено като питаш и очакваш някаква помощ,за да се опиташ да се справиш с проблема,а не саркастични изказвания,заради които се заформят някакави ненужни спорове. Човешко отношение.

Boby_

Цитат на: "Lottie"Иначе форумът е много хубав и полезен. Обаче наистина не е необходимо да се държите с хората като с някакви неандерталци, които са пуснали няколко рибки в буркан. То е ясно, че не знам много неща, но нали за това питам и чета и тн. И обикновено като питаш и очакваш някаква помощ,за да се опиташ да се справиш с проблема,а не саркастични изказвания,заради които се заформят някакави ненужни спорове. Човешко отношение.

Да взема и аз да се намеся в тоя офтопик. Лоти, по принцип си права - всеки си задава въпроса и има право да очаква елементарно уважение и човешко отношение, а не високомерие и сарказъм. Но медалът (както винаги) си има две страни. Аз например от години се подвизавам по разни форуми, свързани с темата акваристика. И през цялото време се появяват хора без никакъв опит и без практически никакви знания, които отново и отново правят същите грешки, задават същите въпроси, от които пак и пак личи, че не са чели нищо по темата. Затова някои от нас ги избива на сарказъм. Лично аз се уморих да отговарям отново и отново същото. Затова и помагам да се направи FAQ секцията, която да спести част от тези въпроси, като им отговори, преди да са зададени. Затова и Longanlon ти отговори по този начин. Не съм му адвокат, но той е най-активен в съставянето на секцията за начинаещи и заради това е модератор. Но явно е и най-изнервен от повторенията. Не се впрягай, гледай си рибките и им се радвай, а като имаш въпроси, задавай ги спокойно тук.  :wink:

niky

Сигурно сте прави, че не е много добре така да се нахвърляш.
Но...някой да отговори?!!
А как да отговори на такъв въпрос?!!

За Longanlon - може и да е отговорил малко по рязко, (за мен остроумно), но ...да сте видяли колко работа свърши за секция FAQ.

Колкото до постовете - те наистина нямат нищо общо с това кой колко знае, и колко може.

Лоти, ако обичаш задай нормален въпрос, и ще ти се отговори.
Всички сме почнали от съд под 30литра, че даже и от буркан :lol:

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".