• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 15:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

странни мехури по рибките ми

Започната от Gari, 21.02.2011 23:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gari

значи имам рибки от този месец по точно от 8 днес се появиха странни мехури по неонката а като се загледах и на хелера вчера си преместих златните рибки защото ми убиха женската гупа.Аквариума и преди сме го използвали не сме имали проблеми сега преди да започнем да го използваме го измихме обилно с топла вода след това го напълнехме да престои известно време (един ден).Температура е в зелената граница (25-27) помпата не я спирам.Водата не сам я сменял и мисля че там и е проблема и също отгоре не сме му сложили капак.Купих си водорасло от IKEA което стои от 12 и не сме имали измрели рибки дъното ми е в камъни и миди.Стояли са около 30мин в течаща вряла вода помпата и тя беше потопена в хладка вода до сега сме нямали проблеми снощи като отделих златните рибки и се появи.На снимката съм отбелязал по видимите иначе има и по тялото. ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ!!!!!! ако някой иска може и на скаипа да ми пише gari77771    ]:-> ]:->

FenZariben

Рибките са болни от Ихтиофтириус или по разговорно казано Бели петна.Повиши температурата на 29-30 градуса.Има много препарати които са ефективни срещу тая болест.
Прочети и тук:
http://aquariumbg.com/forum/bolesti/chesto-sreshtani-bolesti-pri-_akvariumnite-ribki_/
и тук
http://aquariumbg.com/forum/bolesti/kak-da-opazim-ribkite-si-zdravi/

Неонките  са обречени в този аквариум с тия рапани и миди.
Хубаво е да прочетеш тези теми от менюто в ляво и по-специално Често задаваните въпроси,и да предекорираш аквариума.
Мислене извън рамките поставени от някого е правилния път към прогреса на всеки акварист.Бъдете различни и използвайте главите си.

Luton

Колега ти и топче за голф си сложил в аквариума, до колкото виждам или бъркам? Щом ти харесва няма проблем, само хубаво ги мий, тези неща преди да ги слагаш в аквариума. Ако си хранил с жива храна скоро, също е възможно, да ги заразиш.

Gari

ами да топче за голф е преди да сложа всяко едно нещо сам го измил обилно с вряла вода без веро сапуни и тнт и преди сме имали неонки,гупи,хелери златни и тнт но това беше преди доста време 5години и са били в същата обстановка с същите камани миди рапани и тнт но сега преди да ги сложа в аквариума ги сложих в една кофа сложих и душа вътре пуснах само топлата вода и ги оставих така (после ми беше трудно да ги бутна защото пареха  *CRAZY* )днес си смених водата баща ми ще вземи две три таблетки Нистатин-500мг. А може ли от въпросните водорасли да се получи след време това или да са били болни като сме ги купили и сега чак да се появят??? А това лекарство може ли да умори 4-те ми малки гупи?? гупите ми са от 12.02.2011

Gari

вчера взехме въпросното лекарство (от магазин изгубеният рай) но е в течен вариант и сега чакам резултат.Като реших да върна рибките и докато изливах водата от буркана неонката ми се ръгна м/у пръстите ми падна в мивката пъхна се в сифона има6е и скоростно разглобяване на мивката извадих я сложих я в аквариума.Час на смъртта 9:25ч  :'( :-(

FenZariben

Здравей,
Трябва доста да почетеш,за да успееш да задържиш рибките си здрави.Срамота е ,че има тука толкова хубави статии и не си им обърнал още нужното внимание.Съветвам те да се придържаш към фирмените препарати за лечение,тези антибиотици и прочие са за по напреднали акваристи.С тоя Нистатин може да направиш голямо мазало.
Относно това как си уморил рибоците,не е толкова интересно.Добре е да се въздържаш, да пишеш такива подробности тук,че някой с по слаби нерви ще ти сипе ,ама много.
Говориш за  магазин Изгубен рай ,за Русенския ли става въпрос?
Поздрави и повечко четене. :karamse:
Мислене извън рамките поставени от някого е правилния път към прогреса на всеки акварист.Бъдете различни и използвайте главите си.

Асен Евгениев

Цитат на: Gari - 23.02.2011 18:56
докато изливах водата от буркана неонката ми се ръгна м/у пръстите ми падна в мивката пъхна се в сифона
Водата от буркан се излива през кепче. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Gari

значи по въпроса за четенето чета като мога след училище.А за хап4ето не било нистатин а убиец на гъбички става дума за изгубеният рай русе ;) трябва и аз да го посетя след школото баща ми ходи и каза че е страхотен.Благодаря за съветите а за кепчето някъде съм го забутал пак и бързах да ги върна преди да съм обърнал буркана  защото много неща се насъбраха за един ден.А на русенци бих казал че не е за предпочитане да си купуват рибки ул. Константин Иречек (ако не се лъжа не помня много имена на улиците ) от там си ги купих но нито беше любезен нито нещо да обясни нито нищо просто ...... аз разговарям с баща ми какъв термометър да си вземем и той идва и както си говоря с бащата ония вземете си от тези дето се залепят аз викам на аз искам стъклен с вакум лепенка той нееее  вземете този та този на всичкото отгоре сложи рибките ми в една най-обикновена кесия и едната неонка още тогава си замина ;(;( ;( никога повече няма да стъпя там нито касови бележки нито нищо не издава не че ми трябва ама .... та и тук там се виждаха умрели рибки в другите аквариуми от тези които взехме нямаше но простооо !!!!без коментар!!!!

Morphined

Защо ли точиците ми напомнят на тези от тропическата форма на болестта ?
Ако е така трудно ще ги излекуваш. А с Нистатин - за съжаление няма как да стане.

И аз пуснах една тема,имам болест от същата "фамилия" само че е Costia Necatrix и никой не е написал даже едно мнение да даде идея с какво да излекувам рибите. :( Някой да хвърли едно око на темата ми и да изкаже мнение поне. Намерих 100-тина написани препарата,антибиотици и т.н. за лечение и за нито един от тях не пише каква е дозировката... а като не я знам не мога нищо да направя.

Gari

амииии не знам баща ми вика че това моето моето може да е от водораслото което купих.А за въпросният сироп който им налях и продължавам да им наливам няма полза като гледам са си същите и вече не знам.Дано не си прав за болестта дето не се лекувала честно да ти кажа

Morphined

Тя се лекува,даже знам с какво. Но не знам точната дозировка,затова не ги лекувам мойте,иначе ще ги убия :(

Gari

в интерес на истината снощи прекалих с убиеца на гъбички защото аз всеки ден им слагам а аз като излязох баща ми сменил водата след час като видял че започнали да се държат не естествено налял нова и от женският хелер изчезнали мехурите само две мехурчета останали и на мъжкия дето са останали повечко 

TiratroN

Продължавай с лечението не се отказвай. При мен като лекувах с Нистатин (видях че ти използваш друго, не се бъркам) минаха осем дни преди да се изчистят всички риби. Ако прочетеш за заболяването  ще прочетеш че след определено време паразита напуска рибата и плува във водата. Тоест не бива да се действа прибързано.

Gari

ами аз продължавам да ги тормозя :( с този сироп и също така съм им пуснал 50W нагревател термометъра стои на 30 градуса и с двете неща ги третирам като вида че са изчезнали мехурите и като извая всичко от аквариума и го опърля да постоят пак 30минути и ги върна в аквариума ще ви пиша :) които иска да даде идейка да пише!!

TiratroN

Не разбрах какво беше това опърляне и защо пък се налага да го правиш :) Да не говоря че е излишна грижа.
Когато изчезнат мехурите , подръж ги още ден два и всичко е наред.
Надявам се знаеш за какео е високата температура :)

Similar topics (5)

14494

Публикации: 10
Прегледи: 4974

50916

Публикации: 2
Прегледи: 2864

13285

Публикации: 4
Прегледи: 3509