• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 19:26

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

рибите стават слабо-подвижни #2- Моля ви!

Започната от llello, 25.05.2005 14:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

llello

Хора бе, моля ви се кажете к'во е т'ва бе!
За 2 -ри път ви питам, но сега съм сигурен, че няма външни белези за болест. Сега едното данио -ново е - все едно няма чувство за ориентация. Вече лежи на дъното 50% от времето иначе плува накриво. Няма нищо по кожата. К'во става? Що само 1 (другите са ок).
Ама вече ми умряха 10 риби!!

Атанас Казаков

Най-вероятно рибите ти имат бактериална инфекция.Загубата на координация се дължи на бактерий.Пробвай с "Бактопур Директ" , но прочети упътването преди употреба!Лекувал съм риби с този симптом и съм най-доволен от този препарат.

llello

аз докато го намеря... ,Неможе ли сол направо? А ако е бактерия не трябва ли да се вижда нещо?

miTko

И  какво външно ще видиш, ако инфекцията е  на плавателния мехур, например? Лекувай  общо  рибите, защото едва ли са ок или няма  да  са  дълго така...
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

ми пич, ако все още ги гледаш в 10 л. няма как да ти помогнем повече, отколкото в предишната тема. ако ли пък са на по-широко - замисли се да смениш мястото, от което ги купуваш тия рибки.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

llello

в 100л са вече. И ако е на плавателния мехур... Лекарства на сера ли?
Това питам последно, явно че няма да разбера точно какво е.

NikolaV

Пич, така както задаваш въпроса си, няма да получиш по-смислен отговор. Само догатки, които много-много няма да ти помогнат.
Поправи ме ако греша, но ти май миналата седмица питаше как се прави 100 л. аквариум. Ако си го направил и веднага след това си нахакал рибите (евентуално болни от преди), без да изчакаш поне 1 седмица и то по бързата процедура не виждам какво друго може да очакваш.
Дай малко повече инфо! От кога бачка аквариума, колко са рибите и тн.
И не хуквай веднага през-глава за лекарства! Аз лично си държа няколко на Сера за всеки случай, но поне знам горе-долу за какво са и ги слагам само ако съм сигурен за болеста.
Не си спомням какви са ти рибите, но ако говориме за 5 хелера (примерно), не си струва набутването за илачи. Знам, че звучи садистично, и на мене така ми звичечеше, като ми казваха, че не си струва да дам 30 лв. за да спася златна рибка за 50 ст., но видях, че са били прави хората...
Ох... Отплеснах се.
Дай малко повече инфо и да видим!

llello

инфо: рибите са 30-ина: тревопасна пираня, 2 златни (малки), 3 телескопа (малки), 11 неона, 3 данио, 4 гупи, 3 сома, 2 които изглеждат наопаки (с по голяма перка отдолу).
Има помпа. Като го направих му сипах ампула с бактерии от кимбайците. Температурата е 24-25 градуса. Даниото го купих с 1 друго ама само това така прави. Все едно е пияно и седи само по дъното. Има и водорасли 20-ина стръка (малки). Турил съм и 30 капки трипафлавин. Това е.

Longanlon

Цитат на: "llello"...3 сома, 2 които изглеждат наопаки ...
...Има помпа.
...Има и водорасли 20-ина стръка (малки)...

Човече, бях те помолил да прочетеш някои статии. Виждам, че не си го направил. Като искаш да си правиш компот от риби, поне сложи нагревателя на 40С. От мене толкова.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Атанас Казаков


ВЕЛИНСКИ

Цитат на: "llello"2 които изглеждат наопаки

:lol:  :lol:  :lol:

Да не са от породата Catfish Mortuus  :oops:

llello

компота няма нищо общо с това че ми е болна рибата. Ок ще иде в кенефа и ще си купя нова, че е най-евтино. Много ценни съвети! Ще се оправям някак си- риби бол на пазара. Като се разболеят- в кенефа нали така?! ......
Пък нека да ми е компот аквариума.

NO CARRIER

Longanlon, не бъркай човека. За 10 литра вода ще трябва около една кафена чашка олио, две равни супени лъжици сол, две-три щипки девисил, малко фиде или ориз и доста по-висока температура.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NikolaV

Цитат на: "ВЕЛИНСКИ"
Цитат на: "llello"2 които изглеждат наопаки

:lol:  :lol:  :lol:

Да не са от породата Catfish Mortuus  :oops:
Чак тръгнах да го търся в гугъла  :oops:

ВЕЛИНСКИ

llello, хем те мързи да четеш, хем се сърдиш.

Това да си чувал нещо за съвместимост между рибите, коя с коя може да се гледа, при какви условия, защо се карантинират новите риби, как да се подготви нов аквариум за да му се завърши цикъла, какви растения се слагат и пр. и пр. и пр. и пр.????

Ако кимбайците са ти казали, че можеш да гледаш целия тоя рибешки гювеч без проблем в нов аквариум с ниво на амоняк 80% - ми ходи ги питай сега тях защо мрат  :?

Similar topics (5)

48025

Публикации: 0
Прегледи: 1773

26961

Публикации: 21
Прегледи: 10671

6924

Започната от iliq


Публикации: 9
Прегледи: 5257

24306

Публикации: 2
Прегледи: 2925

6335

Публикации: 9
Прегледи: 5103