• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 06:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Разкъсани опашки на рибите

Започната от su6tata, 04.10.2005 11:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

su6tata

Здравейте! Имам нужда от спешна помощ.Миналата седмица си купих няколко нови рибки- две малки серпи, един анциструс, един екуенс, две плати,една разбора и още две риби, чийто вид не знам.Пуснах ги в стария си аквариум и за няколко часа една от непознатите ми като вид рибки умря. Мисля, че барбусите ми бяха виновни и преградих аквариума на две. След няколко дни си купих нов аквариум-30 литра,сложих растения от стария аквеариум, баласт от него- изобщо на пръв поглед нищо по-различно като условия от стария аквариум, който се развива съвсем нормално, поне за сега. И какво да видя!!!За един ден в него умря анциструса, другата ми непозната рибка, две разбори и един екуенс. Поразгледах рибките- няма никакви общи белези, освен това,че някои от тях са с оръфани опашки или никакви такива, а другото,което ми направи впечатление бяха свитите опашки на платите. Някой има ли представа къде може да бъде проблема и има ли опастност за старите ми риби(защото няколко дни все пак съжителстваха в общ аквариум)?Моля да ми помогнете!!!

Longanlon

едва ли в разкъсаните опашки е проблема  :(

в поста си казваш "на пръв поглед нищо по-различно". ами там е важната част - само на пръв поглед. ако прочетеш повече за това как да гледаш риби, ще ти стане ясно къде си сбъркала.

Забелязал съм, че несполуките, от които повечето хора се оплакват при отглеждането на рибки и признаците у рибките, които те определят като причинени от болести, всъщност са резултат от лоши условия. Аквариумните рибки всъщност се разболяват много рядко и причината да умират много често е не в болестите, а в незнанието как да бъдат отглеждани. Рибките имат специфични изисквания и дори да не умрат при лоши условия, те стават много податливи на всякакви инфекции, от които никога не биха се заразили, ако са гледани добре.

Препоръчвам да прочетете статиите от раздел FAQ във форума, тъй като те разглеждат през призмата на начинаещите основните условия, които е необходимо да се знаят.

Просто отвори темата "Като за начало прочетете първо този указател" която се намира най-отгоре в раздела. Обърни внимание на статии No. 1, 3!!!, 4, 8, 9!!!, 10!, 11, 12!!!, 13, 16. Стана много за четене, но няма кратки отговори по толкова обширни въпроси.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Flongy.hit.bg%2FFAQ%2FFAQ.jpg&hash=376e11383461cffc3b399b3cf1b9aa2145768ae7


.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

penchod

А Еквиденс не съм гледал, но това което съм чувал за този вид го нарежда на 1 място в списъка на виновниците за оръфаните рибета.

su6tata

хм...ако причината е в условията, мога ли тогава да разчитам, че ако върна рибките в стария аквариум за останалите рибки в него няма да има опасност?

Всъщност сега се сещам, че съм пропуснала да спомена основното, което ме наведе на мисълта за болест по рибките. Едната разбора, която умря, имаше мехурчета по тялото- все едно полепнал кислород. Но това го забелязах само по нея!

atos

Мора да не си ги добро прилагодил рибките на условите на твојата вода. Сите са претрпеле голем шок(стрес) кое што е најголем убиец на рибите. Од твоето писание никој немож да каже точна дијагноза и према това което да користиш за лекуване. Рибата сос мехуре по телото вероватно си ја земал веке болна и е лошо чувана кај твојо продавач.

Similar topics (5)

24669

Публикации: 3
Прегледи: 4368

16355

Публикации: 1
Прегледи: 2584

12200

Публикации: 11
Прегледи: 6262

6575

Публикации: 1
Прегледи: 2641