• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 09:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с очите на Дискуси Спешно

Започната от Gitsov, 10.03.2005 20:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gitsov

Забелязах преди няколко дни че очите на някои от дискусите са станали мътни все едно имат някаква ципа или слуз върху тях моля помагайте.
Знанието е сила,незнанието още по-голяма. А Манаков

discus

Цитат на: "Gitsov"Забелязах преди няколко дни че очите на някои от дискусите са станали мътни все едно имат някаква ципа или слуз върху тях моля помагайте.

Дай повече инфо за аквариума обем, филтрация, температура, храна възраст на рибите, други обитатели и т.н.

Gitsov

Аквариума е 120л. филтрацията е пауърхед на Акваел комбиниран гъба и контейнер с камъчета и въглен,храната я купувам от пазара от Иглика комбинирана за дискуси.В аквариума има 1 скалария 2 коридораса 1 анциструс и 2 като анциструс ама без мустаци кимбайците ми ги предложиха много са готини като покрити с теракота.
Рибите са 1.5години а също имам много растения.Започнах третиране с метиленово синьо.Температурата е 30градуса.
Знанието е сила,незнанието още по-голяма. А Манаков

discus

Цитат на: "Gitsov"Аквариума е 120л. филтрацията е пауърхед на Акваел комбиниран гъба и контейнер с камъчета и въглен,храната я купувам от пазара от Иглика комбинирана за дискуси.В аквариума има 1 скалария 2 коридораса 1 анциструс и 2 като анциструс ама без мустаци кимбайците ми ги предложиха много са готини като покрити с теракота.
Рибите са 1.5години а също имам много растения.Започнах третиране с метиленово синьо.Температурата е 30градуса.

Значи незнам колко дискуси има в този 120 литров аквариум , но обема не е достатъчен, второ дискуси и скаларии не би трябвало да бъдат в един и същи аквариум. Ккаво ще рече тази храна комбинирана за дискуси. температурата е добра, а какви са Ph твърдост на водата, какви смени правиш на вода и колко често, има ли някакви промени в поведението на рибките хранят ли се ,промени в окраската.

Gitsov

Ами храната е от смляно телешко сърце и някакви витамини и други добавки незнам какви точно за PH ами ъъ срам мее да го кажа ама не го меря а относно пренаселеноста ще правя нов аквариум можеби до месец.
Знанието е сила,незнанието още по-голяма. А Манаков

discus

Цитат на: "Gitsov"Ами храната е от смляно телешко сърце и някакви витамини и други добавки незнам какви точно за PH ами ъъ срам мее да го кажа ама не го меря а относно пренаселеноста ще правя нов аквариум можеби до месец.

На първо време си измери параметрите на водата, след това започни да сменяш 1/10- 1/15 от обема на водата на ден, разнообрази храната на рибките и научи какво точно им даваш да ядат.И не на последно място може би даже на ПЪРВО, вземи да прочетеш това онова за рибките.

Gitsov

Водата я сменям 2 пъти седмично по 40 литра и за дискусите съм чел доста но очите си остават проблем предполагам че са инфузории но ще видим.Започвам с химиите , след след синьото лекарство има подобрение а между другото съм намерил едни вносители на стъкла при които има всичко работят добре на повече от прилични цени като доставят аквариумите след едно седмичен тест.плаща се цената на стъклото и 20лева за залепяне.
Знанието е сила,незнанието още по-голяма. А Манаков

niky

Tова е интересна информация.
Но 20 лева за какъв обем аквариум. Колко искат за 600?

Raven

Ники ,спри се бе :D

аз ти завиждам за 400 литровия - сега ако направиш и 600 - направо ще исъхна :lol:

иначе е интересно като информация- и аз имам планове за нещо по голямо.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

discus

Цитат на: "Gitsov"Водата я сменям 2 пъти седмично по 40 литра и за дискусите съм чел доста но очите си остават проблем предполагам че са инфузории но ще видим.Започвам с химиите , след след синьото лекарство има подобрение а между другото съм намерил едни вносители на стъкла при които има всичко работят добре на повече от прилични цени като доставят аквариумите след едно седмичен тест.плаща се цената на стъклото и 20лева за залепяне.

Това с очите може да се дължи на много неща, неподходящи условия в аквариума(параметри на водата), не добра филтрация, липса на витамини,има вариант и за механично увреждане, ималарви на паразити които тръгват от очите и най-лошото pop eye, за това те разпитвам за всичко а не за да те изкарам идиот. Подобрение е хубаво че има но трябва да се установи причината заради която се е появила явлението.

EviL

Ако смяташ че проблема ти е от ектопаразити , няма значение какви са те , най добрият лек е малахитово зелено. Доста по добра работа върши от метиленовото синьо! :wink: Дозира се по същия начин!

Gitsov

Не немисля че ме искарваш идиот просто се чудя какво още да направя с тия риби май още само климатик нямат а относно менюто само тази храна ядат опитвах какво ли не но не искат а жива ме е страх да давам,Всъщност се хранят много добре и са си доста жизнени само дето имат тази слуз по очите.Утре ще поръчам аквариум и ще дам повече инфорация но съм се спрял на 450 и за толкова ми казаха 20 за лепене но утре ще знам с точност.Нее за тук но може ли някой да ми каже бутилка от снежен пожарогасител ставали за CO2 тъй и тъй си приказваме, имам 2 някой ако се интересува мога да му да м единия.
Знанието е сила,незнанието още по-голяма. А Манаков

discus

Цитат на: "Gitsov"Не немисля че ме искарваш идиот просто се чудя какво още да направя с тия риби май още само климатик нямат а относно менюто само тази храна ядат опитвах какво ли не но не искат а жива ме е страх да давам,Всъщност се хранят много добре и са си доста жизнени само дето имат тази слуз по очите.Утре ще поръчам аквариум и ще дам повече инфорация но съм се спрял на 450 и за толкова ми казаха 20 за лепене но утре ще знам с точност.Нее за тук но може ли някой да ми каже бутилка от снежен пожарогасител ставали за CO2 тъй и тъй си приказваме, имам 2 някой ако се интересува мога да му да м единия.

За храната не се притеснявай ще се научат да ядат и друга ама трябва време и да не се прекалява с гладната диета, моите последните проядоха суха една година след като ги взех въпреки че като ги купувах ми казаха че ядат тетра рубин гранули. Щом рибите са жизнени това е добър признак , мога да ти препоръчам да сменяш вода всеки ден по малко вместо 2 пъти по повече. Можеш да ги пробваш с нещо замразено хирономус ,артемия.По всички ли рибки има слуз на очите, а също така и на двете ли очи. За пожарогаситела ти отговарях ако е пожарогасител от со2 става, нямаш проблем

Gitsov

Не не всички риби имат само 3 но като гледам се поизчиства седи много интересно като перде едно мътно .
Знанието е сила,незнанието още по-голяма. А Манаков

Similar topics (5)

6147

Публикации: 6
Прегледи: 5521

16616

Започната от Ermak


Публикации: 16
Прегледи: 10639

48665

Започната от zorko


Публикации: 73
Прегледи: 22504

37607

Публикации: 20
Прегледи: 9482