• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 10:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с кюли-кюли

Започната от yoshko, 22.04.2008 22:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yoshko

Малко се бях изгубила от хоризонта, но вече си имам нов аквариум и ще се мяркам по-често. Имам странен проблем с три нови кюли-кюли. Климатизирани бяха с доста киснене в аквариума, след което пликчето с риби и водата в него беше пуснато в съд със същото количество вода от аквариума. Веднага с пускането в съда за омешване на двете води, нещо им стана и се изкривиха като на тази снимка:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg395.imageshack.us%2Fimg395%2F4392%2Fimgp8981xz2.jpg&hash=0f54394dac09bd7192208b834859a660e24b703e

Едната я забелязах да се движи и изглежда що-годе нормално. Другата се е скрила зад едно дърво и не мога да я видя в какво състояние е, но поне главата й е в нормално положение. Третата е най-зле. Тя си е свита както си беше при пускането и както се вижда на снимката - това вече 3 дена.

Някакви идеи от какво се получи така и дали ще се оправят рибите? Даже не зная дали ядат.

miTko

Стрес, може би някаква защитна реакция? Цветовете изглеждат наситени, явно е жизнена. Иначе е нормално да се крият и да не ги виждаш с дни. Гледал съм отдавна, не мога да си спомня подробности  за тия гадинки.
Разни мои АКВАРИУМИ 

yoshko

Ами аз гледам такива рибки от много отдавна (любимите са ми) и мога да кажа, че изобщо не са претенциозни и никога не съм имала проблеми с тях. Затова ми е много странно това, което им се случи. От събота са така, крайно време е да им мине вече стреса. Че се крият, крият се, но по принцип излизат да ядат и си щъкат из аквариума общо взето. Дано се оправят тези, че много ще ме е яд за тях.

Ilianidis

Това с равни количества вода не е достатъчно *STOP*.Значи има вероятност вода с едни параметри pH и твърдост смесена с друга различна, доста сериозно да стресират рибите,че да получат и шок даже.Трябвало е добавянето на вода да става на малки порции  и през големи интервали от време.

yoshko

Ами по принцип зная правилата за климатизиране, но не винаги ги спазвам на 100% (айде да накисна мъжа, че той ги климатизира този път). Но в Благоевград и София водата по принцип е мека и pH-то е около 7, ако не се лъжа, и наистина досега с климатизация на рибки никога не съм имала проблеми. Но винаги има първи път.  :'(

Освен търговеца, от който ги е взел да не е бил от София, а от друг град, Варна например (макар че от него още веднъж сме купували и не е имало проблеми). Но станалото-станало. Да предположим, че са изпаднали в шок, дали ще се оправят?

zambo

В техен интерес е да се оправят . Не променяй нищо в аквариува . Промените са допълнителен стрес . Но при положение , че са въстановили цвета си ал лично съм оптимист .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

yoshko

Дано се оправят! (В интерес на истината изобщо не изгубиха цвета си, само се сгърчиха). Едната преди малко я видях да си щъка по дъното и изглежда съвсем в ред. Утре като сменявам вода ще видя другите две как са, дано имат някакво подобрение. За друга риба не ме е толкова яд, ако случайно умре, но за кюли-кюли и пангас много се реве. Имам някаква слабост към тези видове.

Similar topics (5)

10811

Публикации: 17
Прегледи: 10002

43153

Публикации: 7
Прегледи: 4932

4959

Публикации: 1
Прегледи: 2626

3700

Публикации: 4
Прегледи: 3554

29415

Започната от nchokoev


Публикации: 0
Прегледи: 2208