• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 11:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с Дискуси

Започната от Иван Валентинов, 26.06.2011 21:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иван Валентинов

Колеги моля ви за спешна помощ от ваша страна понеже мисля че може и да не ми остава много време,Преди седмица си взех Дискуси курипера и от тогава единственото което правят е да се крият,абсолютно отсъствие на апетит,давах им кайма за дискуси,гранула на тетра,жив тубифекс пада покрай тях и все едно не го виждат,отначало предположих че е стрес,купих им от този препарат AQUA SANA - PRODAC,сложих им след смяна на водата но цвета им е основно почти черен и постоянно се крият,след по обстойни наблюдения в последните дни започнах да забелязвам освен много учестеното дишане с широко отворени хриле и потъркване на хрилете в растенията,пуснал съм помпичка за въздух понеже си помислих че евентуално не им достига кислород но явно не е това,температурата на водата е около 29-30C,според мен може да са хрилни паразити но все пак ви моля за компетентно и бързо мнение и с какво да почна да лекувам за да не ги загубя,което почти сигурно ще ме откаже от хобито.Предварително благодаря

АМАЗОН

26.06.2011 23:36 #1 Last Edit: 27.06.2011 01:14 by 77
Пиши на този човек.
И чак пък да се откажеш от хобито.......!

Slavov

Да те отказва от хобито ?! Направотив ! Има ли по-бързи риби, с цел да ги здуха ?! Предполагам аквариума ти е голям, укрития има, на колко време са самите дискуси ? Дай една снимка, възможно ли е да си ги взел докато са били настръхнали ?

borracho

нищо не пишеш за водата освен температурата? рН и кН мерил ли си? гледам си от Варна а там водата е доста твърда, рН е най вероятно височко а това не е много желателно за дискуси.
бъди сеяч, а не разбирач!

}|{opukc

Почти 100% съм убеден, че става въпрос за хрилни паразити..Писах ти за моя проблем преди време..Търси ефикасно лекарство срещу тях.

Дискус

В крайна сметка кое е ефикасното лекарство срещу хрилни паразити ?

}|{opukc

Аз пробвах многократно с формалин и азипирин - без успех. Нещо с меден сулфат примерно..Има фирмени такива. Не съм ги пробвал и не знам до колко са ефикасни..

bicho1976

Аз имах същият проблем.Имам дискуси от една седмица, и съм абсолютно неопитен в отглеждането им.Бях се претиснил доста и потърсих помоща на колега,за което му благодаря.
Явно вече свикнаха защото започнаха да се хранят.
Изчакай още малко преди лекарствата,от това което съм прочел мисля че гладуването няма да им се отрази много.

Иван Валентинов

Преди малко правих тестове за нитрати,kH на водата оказа се че нитратите са почти нулеви,kH е 14 което не знам какво значи но ми казаха че е в нормите,което значи че поне от към вода проблеми може да се каже че няма,ходих до Дискус от където си взех рибите и казах им за какви симптоми става дума и ми дадоха този препарат FMC - DAJANA PET- концентрация 1мл на 100л вода,казаха ми че единия човек който беше в магазина е имал преди същия проблем и е третирал с този препарат каза че след около 3-4 дни нещата са се подобрили значително но така не неможахме да стигнем до заключение защо не ядат,дори ми показаха техните братя от същото люпило се хранеха здраво с гранула на тетра каквато имам и аз цветът им е напълно нормален,параметрите на водата са близки до моите все пак водата е същата от чешмата.Като опитно зайче ми дадоха друг дискус тюркоаз за да видим дали ще реагира по същия начин като останалите или ще се адаптира и ще започне да яде.Остава да видим дали този препарат ще подейства и дали другата риба ще се адаптира или не и тогава вече ще може да се направят по точни заключения.
: 27.06.2011г 18:06ч
Около час след като третирах с препарата Дискусите  се раздвижиха из аквариума плуват не стоят на едно място  след малко ще пробвам да им дам храна да видим как ще реагират и новия също,осветлението е на 1-18w в момента,почти затъмнено е в аквата  :-)

Дискус

Нитрити мери ли ? Нещо ми се струва странно нитратите да са 0 ?!?

Иван Валентинов

Да първото нещо което мерих беше нитрити и наистина бяха почти нулеви,имай предвид че от около месец и половина не е имало риби в аквата и водата беше кристална но пък за този период съм сменил не повече от 2 пъти около 30% вода.Не знам имали значение това но..

goro


Иван Валентинов

Вече са много по добре има апетит и цветовете са каквито трябва да бъдат дори и дишането се оправи,няма търкания в растенията,но този дискус който ми дадоха ги гони доста когато им пускам храна и мисля да го махна :-)Това лекарство се оказа вълшебно :-)

goro

О-к.Сложи и 3-ти път, като опресни 1/4 от водата преди това и стига толкова!

Rainbow sid

Ако става въпрос за FMC-DAJANA PET,аз го ползвам за хайвер и ихтио,перфектно е.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Similar topics (5)

48485

Публикации: 2
Прегледи: 2311

37607

Публикации: 20
Прегледи: 9482

8639

Публикации: 3
Прегледи: 3266

36676

Започната от Norek1


Публикации: 4
Прегледи: 2815

58789

Публикации: 0
Прегледи: 1919