• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 14:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем при хелери

Започната от bonecrusher, 10.09.2012 18:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bonecrusher

Здравейте! Нов съм във форума, но отдавна отглеждам рибки. Имам сериозен проблем с моите хелери. Надявам се да ми помогнете  *HELP*

На хелерите им се появяват бели петна по гърба, като след седмица става дупка и направо им се вижда гръбнака. Спред това което чета, това е от кофти храна и от прехранване. Ако е така, тези с дупките по тялото да ги хвърлям ли   :'( или има опция да ги спася?

Инфо за аквариума - 60 литра, около 30+ градуса, според зависи колко е жега вънка, хелери + гупи, около 20 бр, растение - криптокорина, ниската. Други показатели не съм взимал и нямам и как. Днес смених водата, отделил съм болните риби, останалите ще ги държа на диета (ако е проблема от храната) няколко дена. Храната я купих от пазара в Подуяне, въшки и тази с каротин. Не я смесвам.


Dakata85

Цитат на: S_mo - 10.09.2012 22:22
*bolnariba2* *POISON* *WATERCHANGE*(по колко и кога сменяш) Прочети!
Ако ще помагаш помогни! Недей слага картинки без линк!!!!!! *spam *spam *spam *spam *spam *spam *spam *spam *spam *spam *spam *spam *spam

bonecrusher

даа, ясно ми е това, вярно е че съм ги занемарил, само да вметна, че не съм начинаещ, и тези неща са ми ясни. Конкретен въпрос зададох и ако може някой да ми помогне и обясни точно в моя случай, не с линкове, ще съм адски благодарен, и те са: рибите ще умрат ли (направо да ги хвърлям) или мога да ги спася и с какво? И най - важното: от храната ли е се е получило?

Caxapa

Не се обиждай но ако под наименованието "въшки" имаш предвид Дафния или така наречената още "водна бълха" е понятно колко си начинаещ и не се сърди когато ти показват теми за  първи стъпки в акваристиката. Много лоши условия в аквариума ти+ лоша и нездравословна храна са причините които можем да кажем без снимка на проблема в рибите и оскъдноста с която описваш грижите за тях.

bonecrusher

Съжелявам, че обидих дафниите. Знам как се казват. Така си им викам аз. От 10 години гледам тези видове риби, други не, защото почти нямам време да се грижа за тях. Това не значи, че съм начинаещ. До сега никога не съм имал проблем от този сорт.  Моля някой ако може да ми отговори поне да евтанизирам ли рибите с дупка по тялото... С каква храна да ги храня?

bonecrusher

 *YAHOO*  Благодаря  Ви за изчерпателните отговори (ирония). Явно тук само знаете да пускате линкове  *thanks. Сам се справих с проблема, както и очаквах, защото дори и линковете с болестите по аквариумните рибки са Ви непълни и неясни в обясненията си какви точно са симптомите, а пък всичко се лекува със SERA.  8-)  *dontknow*

Накратко, заболелите риби ги отделих, умряха си, другите сега си живучкат перфектно


Caxapa

Жив и здрав. Пак заповядай!-ирония.  Няма нищо лошо и срамно да си признаем, че сме начинаещи, ама пуста балканска гордост не ни позволява.

Similar topics (5)

16009

Публикации: 6
Прегледи: 3993

50798

Публикации: 2
Прегледи: 2729

10279

Започната от pepi


Публикации: 11
Прегледи: 7054

40124

Публикации: 1
Прегледи: 2908

59255

Публикации: 2
Прегледи: 2585