• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 10:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Полудели дискуси

Започната от stanko, 10.02.2007 20:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanko

Незнам от къде го барнах,но описвам синптомите и лечението
Дискусът се държи нормално храни се,в един момент почва да се мята от единият краи на аквариумът до другия ,блъска се в стъклата опитва се да изскочи от аквариумът и сериозно се наранява,откакто го видях така полудял  докато си разби главата минаха между 4 и 5 минути.останалите в аквариумът се държаха нормално докато разбера какво става загубих оше два рибока
причинителят така и не го разбрах ,но попитах един познат които има повече рибки от мен срещал ли го е
   отговорът беще да ,и тои не знаеше какво го причинява но знаеше лечението
2/два/пъти дневно по една капка формалин37% разтвор на два литра вода в продължение на 3 дни и увеличена аерация а след това смяна на поне 30% от водата след седмица процедурата се повтаря/мисля че е някъкъв паразит/ но засяга само дискусите от рибите които имам в същият аквариум имаше 2 боции които ги преместих преди третирането с формалин не развиха никакви признаци
само споделям опит ,дано не трябва да се ползва

rookie_gyn

Проблема е в стрса, а не, че имат някакви паразити. Иам и нещо във водата което предизвиква подобно поведение-говоря за нейните параметри. Пробва с по-често опресняване и добавка на акватан. Защо бе хора веднага се хвърляте на лекарства?

discus

Цитат на: rookie_gyn - 12.02.2007 11:42
Проблема е в стрса, а не, че имат някакви паразити. Иам и нещо във водата което предизвиква подобно поведение-говоря за нейните параметри. Пробва с по-често опресняване и добавка на акватан. Защо бе хора веднага се хвърляте на лекарства?

Незнам дали си прочел откъде пише човека, но повярвай не е до смяна на вода и акватан. Човека е навътре в материята  ;)

Ilianidis

За пръв път чувам подобно нещо?!Казвате,че е истина,а нищо друго не споменавате???И ся кво,тая лудост е няма в БГ така ли?В моята 25 годишна практика не съм имал такъв случай!И дискуси над 10 години гледах,нямаше подобно нещо.

Живко

Не знам колко време ги гледа Станко, но не е малко.
Едно ми е ясно. Щом Станко казва, че е някакво заболяване, сигурно е така. Точно той не е човека който ще обърка гледането на дискуси или диагноза на заболяване.
При това казва, че досега не е имал такъв случай. Там в Щатите нали взимат и диви дискуси понякога. Може пък и от там да са го лепнали.
То и аз не бях чувал за вносно ихтио преди  години, ама...
Никой не се е родил научен.

rookie_gyn

Аз съм имал такъв случай. При един приятел се получи същото, но рибата му замина. Но като видях поведението на дискуса веднага започнах да опреснявам по малко вода- от едната страна източвах, а от другата със същата струя доливах. Лесно ставаше, защото аквариумите ми в които престояваше водата за дискуси бяха над другите. Рибката се стабилизира. В последствие /след две години/ умря в аквариумите на брат ми.

stanko

беше ми изгоряла UV лампата а при мен водата е отвратителна,като сменям вода е прекарвам през лампа 40 вата с дебит до 100 литра в час
    Споделям заболяването може да се появи по скоро при някои вносител/лично аз формалиновият разтвор не го харесвам като лечение/ за параметрите на водата съм сигурен даже си купих нов и различен комплект тестери

Similar topics (5)

8890

Публикации: 1
Прегледи: 3022

47926

Публикации: 2
Прегледи: 2358

17193

Публикации: 0
Прегледи: 2285

55262

Публикации: 5
Прегледи: 3387

44225

Започната от suzuki


Публикации: 24
Прегледи: 9304