• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

некоординирани движения при данио рерио

Започната от Gad_Man, 08.06.2007 23:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gad_Man

Днес забелязах, че любимата ми рибка плува леко на една страна и се блъска безцелно в растенията и дори в стъклата на аквариума, често се отпуска доло на грунта и не обръща внимание на храна.Този рибок е на 3 години(ако не и повече) и е преживял много неща като например изгризване на плавниците почти до дъно и силно надут корем но винаги се е оправяла дано и сега прескочи трапа.По симптомите които забелязвам според мен говорят за някакво отравяне но ако е отравяне не трябвали и другите риби да са така...
Моляви дайте ми някакъв съвет, че съм се превързал доста към нея :'(

Gad_Man

Айде бе хора дайте някакъв съвет, че рибката става по зле.Стои постоянно на дъното  леко наклонена на страни и когато отида до аквариума се стряска и започва да се върти из аквариума сякаш неможе да пази равновесие... *HELP*

Minko

Здрасти
Има ли някакви видими белези или рани по тялото?
Като мислиш че рибката е отровена - премери водата. Или си слагал нещо в аквариума?

Поздрави

Gad_Man

Имам и друго данио в аквариума но то е добре, не съм слагал нищо освен глина.Казвам, че ми прилича на отравяне защото съм чел, че при отравяния рибите правят такива неща.А имали някъква болест с подобни симптоми, рибката е точно като пияна?

Тони

Мога да ти кажа какво правя аз с рибка която има симптоми като твоята - пращам я на почивка в  фаянсовия рай. Почне ли да се върти и да губи координация, май спасение няма - поне аз не съм успявал. Едно време се опитвах да лекувам такива рибки и никога не съм имал успех. Надявам се, все пак някой да ти помогне и рибката да се оправи.
Успех!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

kamos

Освен опресняване на водата, не виждам друго какво може да и помогне.
Възможно е просто да и е дошло времето, рибките не живеят колкото нас.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Gad_Man

Ами ще я отделя сега в един аквариум с 50% прясна вода и 50% от аквариума пък каквото стане.

rookie_gyn

Със сигурност си отива животинчето. Няма как и прясна и не прясна изходът ще е летален.

Gad_Man

Ами незнам отделена е в един 8л. аквариум и си клати главата като въртоглава сякаш иска да си чеше хрилете направо побеснява по някога иначе почна да проявява интерес към храна ама само към замразен тъбифекс.

nki

Aз имам същия проблем, но с малки рибки данио на месец и половина - две вече умряха. Гледам, че и други има такива. Не е от старост, не е и от мръсна вода. Помагайте!!!

Gad_Man

И аз имам малки даниота на около месец вече от тази болната ми рибка ама те май са си добре не съм забелязал умрели или болни да чукам на дърво :-)
Впрочем даниото още е живо храня го с пинсета и си яде...ама неможе да си контролира движенията или незнам.Така, че nki ако разбереш как се лекуват казвай *DRINK*

nki

Ще кажа ама не знам - смених им пак водата, спрях едната храна, но повечето вече се въртят като глупави. Язък за труда да ги отгледам толкова големички.

Similar topics (5)

34761

Публикации: 9
Прегледи: 6174

35839

Публикации: 3
Прегледи: 4282

46917

Публикации: 1
Прегледи: 1656

30663

Публикации: 2
Прегледи: 2562

22337

Започната от marinko7


Публикации: 1
Прегледи: 2474