• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 00:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Мехури по бял corydoras

Започната от elegize, 06.06.2012 16:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elegize

06.06.2012 16:36 Last Edit: 06.06.2012 22:12 by elegize
(снимката е премахната)
Вече повече от седмица е така, изолиран е от големия аквариум и отказва да се храни. В момента живее в около 20л аквариум пълен до половината, водата е 27 градуса с вътрешен филтър и аераторна помпа. Посаветваха ме да сложа метилово синьо 6 капки на 5 литра преди седмица, след няколко дни сложих и 2 капки малахитово зелено, няма подобрение относно мехурите и се самнявам че му давам правилното лекарство. Странното е, че след като отделих този ми умря друг corydoras с който бяха "двойка" и който не имал никакви проблеми, промени в поведението или външни белези. Просто го намерих така една сутрин. Беше на възраст около 7 години! Този който се опитвам да излекувам е горе долу на същата, но не се предава втора седмица и ме се иска да му помогна.
Прилича на Bubble Gas disease, но не знам как се лекува нито мога да си обясня как се е разболял. Внимавам изключително много при смяната на водата..
До сега живя в около 80 литра аквариум със същата температура (27-28), стандартна аераторна помпа с гъба, с подходящото осветление..Сменям водата на 10-15дни близо 50% от нея(но не повече!), като новата която слагам престоява поне 24 часа, слагам я постепенно, не е студена. Грунда с дебелина 1-2см, размера на камъчетата 2-5мм, водораслото е едно от бързо растящите, заемащо голямо пространство в горния слой. Аквариума е стартиран преди 2-3 години и няма други болни рибки.
*HELP*
ще сам благодарна на всякаква информация

Рибката умря, все пак ако някой знае нещо за Bubble Gas disease или има собствен опит, моля да го сподели..

Similar topics (5)