• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 22:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Болно ли е това рамирези?

Започната от Ribarche, 12.07.2011 21:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ribarche

Здравейте колеги !
Имам женско рамирези , от около 7/8 дни забелязвам че коремчето му е особенно подуто .Сигурен съм ,че това не се дължи на прехранване !  . Освен подутия корем няма никакви др признаци ,които биха ме накарали да се съмнявам ,че е болно .  Възможно ли е подутият корем да се дължи на това ,че е бременна и не може да хвърли хайвер ? ....  

Съжалявам ,за качеството на снимката , но не мога да направя по добра снимка , а и рибката е доста бърза  :-)  *DRINK*
: 12.07.2011г 13:01ч
Малко помощ колеги ? *SORRY*

Rainbow sid

Рибарче, според мен е воднянка.Извади го и го изхвърли за по-сигурно.Нямаш шанс да го излекуваш.Всъщност шансове има, но дали си струва!
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Ribarche

Кофти да е*а , нещо нямам късмет с женските Рамирези ......  ще го пращам към порцелановия аквариум . Все все се надявах да не  е Воднянка ... , до колкото си спомням тази болест не беше заразна нали?

Rainbow sid

Спорен е въпроса.Ако се надуе от хайвер, то ще бъде нормално,като че е преяла.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

scrooper

Аз имам златна рибка, наскоро бях пуснала тема за воднянка. По едно време беше станала супер подута и се правеше на мъртва (носеше се на една страна на повърхността). Бяхме я отписали, но въпреки всички бактопури и витмини, реших да проверя филтъра. Разчаствам го доколкото позволява- нищо, освен по гъбичката. Но пуснах силна струя вода да мине през всички отвори и започнаха "от нищото" да изпадат някакви гадости  :-! :-! :-!... Обезцветени люспи от сухата й храна, покрити с бяла слуз и черни точици :Х Голямо шоу, няма що  :popcorn:
киснах го, промивах го тоя филтър и накрая просто го хвърлих. Откакто е без него, рибата се оправи (за 4 дена). Даже бях почнала да я храня отново, че не е гот да се умира на празен стомах.
Въпреки това, след като оздравя, приличаше на скелет. Направо си е зловеща. А винаги си е била дебеланка. Явно бактериите или каквото е там са усвоявали всичко...  Сега вече е добре, силна, по- ярка от всякога и пак сме си ние ^^
Успех! Ако имаш друг аквариум, премести болната риба там, накисния я в малко Бактопур, не я храни и прегледай аериращата система! Не го хвърляй рибето, има надежда :)

Similar topics (5)

31374

Започната от mara21


Публикации: 3
Прегледи: 2565

2817

Публикации: 6
Прегледи: 6228

28881

Публикации: 26
Прегледи: 18865

24674

Публикации: 1
Прегледи: 2174

19425

Започната от f1sh_m3n


Публикации: 3
Прегледи: 3600