• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 09:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Болни златни рибки

Започната от slim5er, 30.04.2010 21:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

slim5er

Здравейте, имам проблем със златните рибки. Аквариумът е 60 литров, филтър с гъбичка, температурата е 24 градуса. Преди 5 дни си купих 2 златни рибки и 2 телескопчета. След 2 дни едната златна рибка внезапно умря, а на следващия ден и другата.  Стоеше неподвижно продължително време, плуваше на една страна и перките бяха слепнали. Тествах pH на водата и беше нормално.Сега едното от телескопчетата има подобни признаци и се забелязват бели петна по тялото и разкъсвания на перките.

https://aquariumbg.com/forum/profile_pictures/9060_1272650404.JPG

По темите във форума не можах да определя точно каква е болестта и съответно какво лечение да предприема. Моля, ако някой има представа какъв е проблема да помогне.

Alexfield

Когато рибите  започнат да умират скоро след закупуването без видима причина, много често става дума за току що стартиран аквариум. Кажи кога си стартирал аквариума и дали си изчакал 2-3 седмици преди да купиш и сложиш рибите вътре. Според мен не се е завъртял азотният цикъл и рибите са се натровили от отделения от тях амоняк.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

houngan

Поредният случай при който решението е преглед от специалист,а не хвърляне на боб. Плува на криво, перките са и свити ... нищо общо с азотния цикъл - по-скоро някакви бактериални инфекции, съчетани с кой знае още какви едноклетъчни паразити по кожата и хрилете, възможно е и отвътре да е бъкана  :popcorn:

другия път не си взимай рибки от същото място  *THUMBS UP*

пп като гледам е инвазирана от ихтиофтириус тази - вземи някакъв препарат срещу него ако искаш да се опиташ да я спасиш.

slim5er

Днес започнах лечение със sera costapur. Рибката за сега се държи, надявам се да се оправи.

Иначе аквариума беше стартиран 2-3 дни преди да пусна рибките, като във водата добавих sera aquatan и actibaktol .

houngan

Дано се оправи с костапура. *THUMBS UP*  А за това че е стартиран 2-3 дена, не мисля че оказва някакво влияние - златните са си каракуди все пак, не са толко чувствителни, а и не са минали еди си колко дни за да има амоняк и нитрити вътре.

Similar topics (5)

23547

Публикации: 3
Прегледи: 3025

30988

Започната от idkfa


Публикации: 15
Прегледи: 7485

12147

Публикации: 20
Прегледи: 9457

2610

Публикации: 23
Прегледи: 10223