• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 23:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Болна златна рибка

Започната от josephine24, 26.10.2011 16:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

josephine24

/Здравейте на всички . Пиша за първи път тук и моля за помощ. Имам аквариум който е 60 л.  Грунда и около 2 см.  Има помпа и нагревател. Обурудван е според мен както трябва. Имам 3 златни рибки 2 плати  и няколко тетри и 2 данио ,сомче. Златната ми рибка-Любимата ми се разболя. Не съм толкова напред но според мен е или натравяне или - Aeromonas salmоnicida; .... Сложих я в Малък аквариум 20 л и почнах лечение със СЕРА БАКТОТАБС ....... Молбата ми е ако може да ми кажете подробно за лечението на тази болест със този препарат и какво трябва да направя. Вярвам че рибката ми ще оздравее. Благодаря ви предварително .
http://i43.tinypic.com/nxqjhw.jpg


marta

Кажи ни какви са симптомите, защото на снимките не изглежда болна...

nikka

И между другото да ти кажа,че златни рибки се гледат САМО със ЗЛАТНИ!!!  *STOP* Освен това в този литраж нетрябва да са повече от 3-4..златни! Като ги гледаш с други видове,дори и да се "разбират" златните се стресират и имунитета им постепенно заслабва. Най-вероятно това я е разболяло.  *SORRY*
Ако искаш любимата ти рибка да е здрава, най-добре спазвай нейните изисквания за живот. Успех.
Нямам умение,но имам търпение! :)

Genadig

златни само със златни какви са тези тетри и прочие...оправи си аквариума и тогава ще се питаш защо са здрави, а не болни...не прави боза в аквариума...
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

josephine24

Здравейте на всички пак . Радвам се ,че ми отговорихте и благодаря и за критиките. Занимавам се с това хоби от година някаде.Започнах го тук в Кипър. От това което ми казахте ми става ясно че тук не са мн на ясно с  отглеждането на рибки.За тази "боза" споменахте .....нека да разкажя......Аквариума го имам от една година.Отидох избрах си най-хубавият и среден размер. Продавача в магазина ми каза че мога да гледам тези рибки,който имам заедно и няма никакъв проблем. Да си кажя честно....Наистина до сега не съм имала проблем. Рибките се разбират или поне така изглежда от другата сртана на стъклото хехе. Но за тяхно добро,ще се опитам да ги отгеля.

За "Пациента" ми...... Симптомите бяха тожа че по цялото тяло на рибето имаше малки подкожни кръвоизливчета,също така и основата на страничните перки също имаше кръвоизливи и на гръдната перка,мисля че това се вижда на снимката.
Иначе рибето си е мн "общително" хапва си доста добре...... в момента е на диета,като пациент но в общият аквариум ги храня само 1 път на ден. Притесни ме това че тези кръвоизливи ставаха все повече.

И Така днес видях , че всички кръвоизливчета ги няма,рибето ми е мн пъргаво, може би си търси "Дружките". Изглежда добре. Само да попитам .... Да го държа ли още 2 дни в карантина,или да го връщам в общият аквариум. Благодаря Ви.

Георги

Не го връщай преди да си изкарала целия курс на лечение.

josephine24

В листовката пише 3 дни..... предполагам,че това е целият курс на лечение ???
Благодаря много за оказаната помощ и критика .....  :-)

Similar topics (5)

31250

Започната от mati


Публикации: 11
Прегледи: 7608

23241

Започната от ivan_251


Публикации: 3
Прегледи: 3244

55234

Публикации: 19
Прегледи: 5902

16734

Публикации: 5
Прегледи: 4318

53580

Започната от smile98


Публикации: 3
Прегледи: 2396