• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.05.2024 20:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Болна Бета

Започната от emityy, 05.04.2013 22:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

emityy

Имате ли идея какво е това ? Забелязах го току що. Аквариума е 80 литра не е пренаселен и се сменя част от водата всяка седмица.




kamikadze ZX7RR

Две бани с бледо(БЛЕДО) розов разтвор на калиев перманганат и е ОК.

emityy

Благодаря ти  *thanks . А какво е причинило това?

kamikadze ZX7RR

Може би колумнарис.Колумнариса-бактерията се влияе от алкалноста на водата,т.е.обича алкална вода.

Desmoria

И аз, но темата е за раздел "Болести".
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

emityy

Извинявам се, че сложих темата на грешно място не бях се ориентирала добре :-[ .  Та пробвах с калиев перманганат, но само падаше малко гной. В рамките на няколко дни и правих такива бани. Един ден, буквално изведнъж, точката стана голям дълбок разрез с много гной и с калиев перманганат и махах гнойта. От тогава хрилото, до което е раната не функционира. После трябваше да замина за една седмица и да я оставя сама. Подготвих аквариум само за нея и като се върнах раната се беше стеснила много (затворила). Остана в този аквариум, но преди   2 дена и се появи пак бяла точка същата като старата , но под устата. Аквариума е 10 литров сама е и в него няма нищо друго освен филтър (не мислих, че ще се задържи много) . Ще му сложа грунд и някое растение, за да си остане в него. От както съм се върнала не яде много,но все пак една седмица беше гладна и сега яде само черен дроб и то по малко, отказва всичко друго. Имате ли идеи какво е и как да я оправя. В ляво е старата рана а от долу е новата.  

Георги

Опиши проблемната област. Така не може да се прецени какво е. Ако не са гъбички (като памук), най-верятно е някаква бактериална инфекция. Може би baktopur direct ще помогне.

emityy

 Не не е като памук, а като дупка запълнена с гной и като се махне гнойта с калиев перманганат остава ясно изразена дупка с малко бяло по повърхноста. Рибката съм я третирала със сера бактопур, но преди да се появи тази болест, тогава имаше гниене на перките.

Similar topics (5)

33530

Публикации: 4
Прегледи: 4027

20048

Започната от jeordji


Публикации: 27
Прегледи: 21995

18860

Публикации: 2
Прегледи: 3665

55945

Публикации: 2
Прегледи: 2417

6824

Публикации: 2
Прегледи: 3055