• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 21:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

проблем с дискуси

Започната от petarik, 28.02.2009 16:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

petarik

Май дръпнах дявола за опашката  ]:->
Днес забелязах ето това по една от рибите си:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=241667&photo=2

siso

Я си погледни линка и рибата на нея че малко ми се струва че рибата и аквариума ги гледам всеки ден в хола си :)

petarik

Цитат на: siso - 13.03.2009 17:15
Я си погледни линка и рибата на нея че малко ми се струва че рибата и аквариума ги гледам всеки ден в хола си :)
Няма грешка - изпозвах твоя снимка, защото проблемът е абсолютно същия!
А и няма как да снимам моите риби, защото първо трябва да ги накарам някак си да се покажат.

discus

Цитат на: petarik - 13.03.2009 17:41
А и няма как да снимам моите риби, защото първо трябва да ги накарам някак си да се покажат.

*offtopic Е гледай следващият път да споменеш че това не са снимки на твоите риби. Никак не е коректно.

petarik

Цитат на: discus - 13.03.2009 18:47
*offtopic Е гледай следващият път да споменеш че това не са снимки на твоите риби. Никак не е коректно.
Малко вероятно е Редмелоните и Санмерата, описани в публикацията да имат прилика с рибката от снимката. В този смисъл некоректна е единствено забелжката ти........, а и не бих пожелал на никой да има "следващ път", като моя

discus

Това че описаните риби нямат нищо общо с показаната на снимката хич не ме интересува, ползваш чужда снимка , която е на човек от форума редно е да го споменеш.
В този смисъл забележката ми е напълно на място. Това че Сисо не реагирал по-остро е отделен въпрос.

siso

Цитат на: petarik - 13.03.2009 17:41
На нито една от тези снимки няма болна риба искам само да кажа :) това че пускаш снимки на рибетата ми може само да ме радва ;)
Имах такъв проблем да и ти отговорих на лично какъв е бил и как съм го оправил.
Поздрави и дано се оправят рибите

petarik

Цитат на: siso - 13.03.2009 20:18
На нито една от тези снимки няма болна риба искам само да кажа :) това че пускаш снимки на рибетата ми може само да ме радва ;)
Имах такъв проблем да и ти отговорих на лично какъв е бил и как съм го оправил.
Поздрави и дано се оправят рибите
Благодаря ти!
Рибите ти наистина заслужават да бъдат показвани.
Стори ми се, че си имал предвид малките бели цистички, които си маркирал на една от снимките. Споходи ме и мен една такава и затова се опитах да потърся помощта ти отново.

siso

Това при мен се оказа бактериална инфекция .С чести смени на водата се оправя
Имах доскоро този пролем (чести леки бактериални инфекции) и след като си смених грунда и пренаредих керамиката и гъбите в канистъра всичко си дойде на мястото

medfun

колега ако найстина е така както казваш трабва да е бактериална ифекция ако виждаш и точки който са бели най веройатно говорим за ихти(ichthyophthirius) предлагам да ги третираш с sera professional protazol е малко по  скъпо от обикновени (22 лева) но е широк спектрум и лечение е само за 24часа. чисти филтър ако имаш актибен въглед го махаш. след третиране овелици честота с която смениш водата и намали хранене.

Similar topics (5)

7208

Публикации: 6
Прегледи: 6703

32760

Публикации: 0
Прегледи: 3420

57495

Публикации: 4
Прегледи: 3960

19010

Публикации: 3