• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 10:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Зачестен

Започната от b3n0v, 30.08.2004 16:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

b3n0v

Зачестено дишане,червеникаво под хрилете,избледнели шарки-ще ми умрат ли 2-та Барбуса?Какво да ги правя?Гледам ги с още 13 рибки в 25 л-в аквариум,да не настане масова смърт?

bubanka

Цитат на: "b3n0v"...да не настане масова смърт?
ще стане, разбира се!
водата ти е с лошо качество, което е от пренаселване /както вероятно вече си знаеш/, от това ти е проблемът!
послушай хората в другата тема и махни поне 3-5 рибки и проблемите ти ще са доста по-малко!
поздрави!

N.Nobs

Значи виж сега,ако си от София замъкваш се в събота на пазара,купуваш си един Акваел турбо 350 (20лв.)има си в него пълнител,евентоално си купуваш лава и я добавяш вътре.наблягаш на редовната смяна на водата и стискаш палци.Всичко това е при положение че не се разделиш с част от рибите.Ако филтъра ти се струва скъп сметни колко ти струват рибите. :P
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

b3n0v

Вече барбусите са с предишната окраска,което ще рече че са се оправили от стреса :D !Макар че в магазина за аквариумни рибки ми казаха че стреса при рибите трае 15 минути,този продължи няколко дни!
Също така във Враца е човека който има славата на първия човек развъдил Барбуси(Преди години),били внос!А той ми каза че избледняването на шарките може да се дължи на дъното ако не е с покритие(при мен отначало имаше грунд навсякаде,а в последствие махнах половината и сложих корали,а под коралите си е стъклото :lol: )!Друга причина която ми спомена е осветлението(а аз нямам лампа--все още)

Boby_

Който ти е казал, че стресът при транспортиране трае 15 минути, заслужава да чисти кенефи до края на живота си.  :lol:
Нормално при липса на други фактори последствията от транспортния стрес отшумяват за период между десет дни и две седмици - това е критичният срок и при международни пратки. При по-малко време (като от магазина до вас примерно) можем да говорим за седмица, но в никой случай по-малко.
Иначе светлото дъно може да е причина за обезцветяване наравно със стреса.