• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Великденски конкурс- обща тема

Започната от Raven, 10.01.2010 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Рангел

Поздравления за всички участници
Честно да си кажа очаквах повече от някои участници и повече участници предвид доволно големите награди
Фаворитите ми са phoenix9040,Raven,iek,wars,miTko,buchkata

Raven-гледам го и като махна рибите с фотошопа изглежда ама много по-голям-иначе едно голямо браво

buchkata-макар някои коментари че не е за тук че е холандец-ами вижте победителя в конкурса на Амано категория Extra Large http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi?&op=showcase&category=0&vol=3&id=186

iek-очаквах много повече от теб hmmmm...струва ми се че криеш някой страхотен аквариум който ни спестяваш и пазеш за конкурса на ADA, или се лъжа!?

miTko-страхотна идея,тея борчета ме разбиха

wars и phoenix9040 няма да си позволя да ги коментирам защото мисля че единия от двамата ще е с приза
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2F35m0ay8.jpg&hash=4ca440dd198a2be714f4334a2c56e6d1378e0ca6

killiman

Не разбирам от акваскейп, но явно фаворитите се очертаха. Малко встрани, мисля, че незаслужено, остава аквариума на Дон Мишо. Валиснерията и скалариите с почти дива окраска са една невероятна комбинация! Жалко, че на снимката рибите не са застанали в правилната поза, но за себе си съм убеден, че на живо аквариума е много по-въздействащ.

Galin Petrov

Моите фаворити са:
   phoenix9040 - много добра композиция - умело съчетани зелени нюанси и подредба на групите растения. Изборът на риби също е много добър.
   mitacheee - винаги съм си подал по позатъмнените аквариуми. Като цвят (тъмнозелено и черно в съчетание ) е страхотен; не ми харесват само шараните.
   discusfish - една от любимите ми комбинации - мъхове и папрати. Фонът ми идва светъл - черен на мен лично би ми харесъл повече.
   don_misho - също много красив аквариум, но тия валиснерии не ми харесва как са подкастрени - ако се носеха по повърхността щеше да ми хареса повече(а и растенията са сенколюбиви и позволяват частично засенчване)
   raven - следя този аквариум отдавна. Най-балансираната композиция, прекрасен избор на растения, а разборите - страхотни. Това е любимият ми аквариум.
   miTko - ами само като видя тая борова горичка и се разтапям. Браво - страхотен аквариум.

Това е от мен. Останалите аквариуми също са страхотно, но просто тези са ми фаворити.
   

Borko7

Наистина има хубави аквариуми. Браво!
Мисля, че е добра идея да има приз на публиката, както предлага Raven.
Но все пак по-важна е оценката на журито. Бих се радвал ако има малко коментари за аквариумите и препоръки, а не само точки. Аз поне основно заради това участвам в конкурса и пуснах именно този аквариум.
Моите фаворити са: don_misho, Raven, miTko, wars, phoenix9040 не в този ред.
А mitacheee има един от малкото хубави аквариуми за златни, които съм виждал.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

Ant0n86

И аз съм доста приятно изненадан от участниците. Явно вървим в правилната посока и то доста уверено  :-D
Както някои хора са писали по-горе - и аз се надявам да има коментари от журито за всеки аквариум по отделно  *privet*

Rendaka

Много интересни творения , който са радост за окото забелязах сред тези на участниците в конкурса. На интересни коментари се натъкнах из тази тема, който наистина не би следвало да ги ина, причината поради която вече е уточнена по-горе от един мой приятел. Три аквариума ми харесаха , като цяло, на останалите виждането ми е , че нещо липсва, или не е както трябва, погледнато през мойте очи. Това са Аквариумите на Феникса, Митко и Равен. Не бих и правил опити да ги класифицирам по никакъв начин, понеже всеки по един или дриг начин превъзхожда другия. За аквариума на Феникса виждам голяма сложност в изработването му, още повече, че съм запознат със самия му старт и съм прекарал дълго време в наблюдения на развитието му и съм видял изграждането на всеки един детайл от него, както и имам наблюдения над всяка една промяна. Той все още съществува и финкционра с пълният си потенциал и това което се вижда на снимката е нищо в сравнение с това, което е в действителност (@Phoenix9040 - не знаех, че Диването е идвало у вас, гад мръсна и не си се похвалил!!!) Не знам , но някой хора  може би е добре да почетат малко за RAW формата на по-професионалните фотоапарати и да се запознаят със софтуера за обработването му преди да изпадат в крайности и да излагат безфундаменталното си мнение.... Митко е изградил нещо, което ми напомняна на боровите гори и принципно само това ми е достатъчно да го сложа при фаворитите ми, понеже изключително много обичам миризмата на борова смола. Прави впечатление и се запомня до известна степен, а й кой не иска да има една малка горичка в хола си? Аквариума на Равен с много интересен, единственото, което не ми допада е размера на рибите.... ако беше с микроразбора нямаше да има място за коментар.

На Мишока му завиждам благородно за прекрасния гранитен грунд,който е разстлал по дъното на аквариума си!!!

Не искам да обезкуражавам останалите участници по никакъв начин с гореизложеното, но има още върху какво да се поработии, според мен и се надявам за следващия конкурс да надградили в пъти сегашните си товрения и да са вложили многократно повече въображение в своя акваскейп.

И за да унищожа в зародиш някой потенциални коментари относно липсата на моето участуе ще спомена, че не участвам , защото моментната ми не съобразителност в началото на м.Март даде своя резултат - 60 часа 100% затъмнение унищожиха всичко, което градих в продължение на близо година. Феникса трябва да има някой снимки на моя аквариум, след унищожаването му и ако някой иска да види все пак какъв му е бил потенциала може да пише да пусне някоя снимка тук в тази тема, понеже той е единствения , който има ракава, като цяло (дори аз нямам). Успея ли да си изпълня замислите на следващия конкурс ще съм и аз в кашата с нещо, което замислям :)

И за накрая ще кажа, че тежката  дума ще е на тези, който имат много опит в акваскейпинга, моите думи ще тежат само пред тези, който намерят смисъл и логика в тях.

Поздрави!!!
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Raven

Виждам че традициите все още са живи и добрият стар скандал все още има място в темите за обсъждане на конкурса :-D

Радвам се че се получи този конкурс, нескромно ще кажа че е моя идея- създаването му и провеждането му в този вид и с тази идея заложена в него.
Исках да се постави началото на една чисто акваскейп конкурсна традиция , защото акваскейпа е лицето на съвременната акваристика както съм го  казвал неведнъж  и отдавна беше необходимо да имаме такъв самостоятелен конкурс.

Чистите акваскейп аквариуми не са много, но се надявам че на следващият конкурс ще има по добри работи.
Важното беше да поставим началото на традицията и като гледам аквариумите и коментарите вече съм сигурен че това се е получило.

Има поне 5 добри аквариуми които се борят за първото място и това е повече от добре, няма изявен фаворит, ще има работа за журито ;-)

При мен рибите бяха голяма грешка, но вече ги бях пуснал и ме мързеше да ги вадя.
Сега го освежавам и другият месец ще го снимам пак за АДА, този път без риби.



https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

Цитат на: mejdupraznika - 28.03.2010 16:59
"wars" *thanks *thanks *thanks *thanks
Същото и от мен! Какво да кажа, пристрастен съм към такива неща. Трябвало му е още седмица, може би (с неговите темпове ;-) )
Дано участва и в международен, просто е на ниво!  *privet*
Успех и на останалите участници!
Има и една хубава тенденция в някои аквариуми, зеленясали камъни. Без майтап, обожавам ги.
Разни мои АКВАРИУМИ 

DJBamby

Нивото се вдига , поздравления !

phoenix9040 - за мен най -добрия акваскейп, завършен аквариум.
wars -  кефи и остава верен на буквата "W" , прекалено симетрично ;). Интересни камъни.
Raven - много голяма дълбочина, рибите прелитат над каньона.
buchkata - красив холандец с много растителност
miTko - наното се казва "Гората" или "Поточе" - добро, много добро!

Ще разгледам довечера по спокойно всички.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg380.imageshack.us%2Fimg380%2F1890%2Fa1gn0.th.jpg&hash=3ce3fd12d8a974e49b4c15f28f322edda0013e1e - 666 litra.

mejdupraznika

Цитат на: miTko - 29.03.2010 10:39
Същото и от мен! Какво да кажа, пристрастен съм към такива неща. Трябвало му е още седмица, може би (с неговите темпове ;-) )
Дано участва и в международен, просто е на ниво!  *privet*
Успех и на останалите участници!
Има и една хубава тенденция в някои аквариуми, зеленясали камъни. Без майтап, обожавам ги.
Колега и аз съм пристрастен към този тип аквариуми *IN LOVE* *IN LOVE*.

Raven

На аквариума на wars му трябва още малко, личи си че е новичък.
Още един месец да добие автентичен вид и тъкмо ще е готов за АДА. ;-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

bicho1976

Поздравявам всички участници за положеният труд,има доста добри попадения..Спецално за мен се открояват четири аквариума които напълно отговарят на категорията"акваскейп".Не искам да съм на мястото на журито,трудно ще ми бъде да определя победителя между Raven и Wars.Това са моите фаворити.Наното на miTko също е фаворит,страхотна композиция в такъв литраж,всички знаем колко трудно се постига баланс в толкова малкък аквариум.Iek е създал също уникаллен скейп.Има и други аквариуми които радват окото но по горе беше споменато че не са съвсем за тази категория.Да му мисли журито,за нас остава да се кефим на хубавите творения.
Поздрави на всички:Станчев

П.П Незнам причината поради която не участва 77,но останах много разочарован че няма негово творение в конкурса.

77

Цитат на: bicho1976 - 29.03.2010 14:05


П.П Незнам причината поради която не участва 77,но останах много разочарован че няма негово творение в конкурса.

защото е мърляч...
аз пък очаквах да видя аквариум на диването.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Raven

Цитат на: 77 - 29.03.2010 15:48
......
аз пък очаквах да видя аквариум на диването.

Беше лично официално поканена от ръководството :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

goldstar94

Според мен аквариума на pe6o_hristov неми мяста на акваскеип  *dontknow* , но това зависи от журито  :-)

Поздрави , Ангел !