• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

17.07.2025 09:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Цитат на: gupa_bs - 09.02.2012 16:50
а как да разбера кога са оплодени *lock
Като започнат да надебеляват в коремчето са оплодени.И престани с гупавите си въпроси, че съм по-лош и строг от бате ти Георги!

diso

На мен по подобен начин ми умря едно данио - както си плуваше, в момента, в който изключих помпата и нагревателя за чистене, обърна се по гръб и падна на дъното. В следващите дни ми умряха няколко живородки, но все след омърлушване.
А храната я ползвам за гупички, на 26 дни са и вече половината са към 2 см, при положение, че първите 20-на дни съм ги хранил само по 2 пъти. Като почнах да им давам по-често, усилиха растежа сериозно.

моки_95

как да позная дали сома ми е мъшки или женски тои е от тия лепещи те се
: 11.02.2012г 19:07ч
искам да ви попитам как да си позная сома дали е мажки или женски тои е от лепещи те се
хора дали ще има проблем ако във аквариума с гупи имам и 4-тири неонки

Mirobg

Един Анциструст се познава , че е МЪЖКИ по израстаците на муцуната. При женските са много малки или липсват.
хора дали ще има проблем ако В аквариума с гупи имам и 4-тири неонки
[/quote]
Не,но е препоръчително да са пасаж от 10 или повече броя.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

DJER

А ако не е анциструс, може да е плеко, доста се продават по магазините, тогава ще бъде в заблуда, най добре е да се видят рибките ;-).

fisherman92

Една от гупите ми плува странично, някой може ли да ми каже защо  *SORRY*

Катя

искам да ви питам златната рибка телескоп обикновенно по специални ли грижи им трябват
: 19.02.2012г 09:09ч
Цитат на: fisherman92 - 12.02.2012 19:50
Една от гупите ми плува странично, някой може ли да ми каже защо  *SORRY*

ами преместия на чиста вода и я наблюдавай

Карган

Цитат на: Катя - 19.02.2012 09:42
искам да ви питам златната рибка телескоп обикновенно по специални ли грижи им трябват

http://aquariumbg.com/forum/statii-knigi-i-dokumenti/akvarium-sas-zlatni-ribki-za-nachinaeshti/
Telescope
Carassius auratus auratus

Златните не са живородки  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.org%2F3tsi79bo1%2FDSC0159_350x70.jpg&hash=8e1dae1e0e99dbfd93a27b858abc4b03af9ee6fc
Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

mitakakb

От 2 дни една гупа роди и между малките има 2 слепени ако мога така да се изразя.Плуват долу горя но дали ще оцелеят  ?

multisam

Цитат на: mitakakb - 19.02.2012 14:39
От 2 дни една гупа роди и между малките има 2 слепени ако мога така да се изразя.Плуват долу горя но дали ще оцелеят  ?

максимум седмица ще оцелеят.сиамски близнаци са

nelko123

здравеите родиха ми се гупи4ки кажете ми колко дни трябва да ги храня с варен жалтак

joro_123456

Aз не ги храня с жълтък,аз съм им стривал храната на големите и сам я давал на малките докато пораснат.  ;-)

hipo

Цитат на: nelko123 - 12.03.2012 23:06
здравеите родиха ми се гупи4ки кажете ми колко дни трябва да ги храня с варен жалтак
А знаеш ли как и по колко да даваш,жълтъка.По - добре послушай колегата и даваи стрита храна след 10-тина дни може да им даваш ситно нарязан тубифекс ако го ползваш като вариянт за хранене на възрастните.

nelko123

diso

Ура! Май уцелих люпенето на артемията  *YAHOO*
Това е моята система:
1. шише от малка боза;
2. две дупки на капака;
3. 200 мл вода;
4. 1 немного препълнена(две равни) чаена лъжичка морска сол;
5. 1/2 кафена равна лъжичка яйца артемия (тази е profi на Dajana);
6. една "лепка" за кабел, промушена през дупка в шишето, за да не мърда;
7. Т-тка за разделяне на въздушния поток от външната помпичка;
8. мартеница :-D за пристягане на маркучето към шишето, защото всичкият въздух отиваше при артемията, а в гъбата - не. Сега си купих кранче, но още не съм го монтирал.
Излюпването беше около 80% при 28 градуса и без допълнително осветление.

Въпросите ми са:
1. По колко артемия да давам и колко пъти на ден? Сега рибетата са: 10-12 двумесечни гупи, 15-20 триседмични и 15-на двуседмични хелерчета.
2. Първия път дадох на око, а остатъка замразявам на плочка около 0.5 см. По колко да давам от нея и направо в аквата ли да пускам леда или да размразя предварително?