• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 10:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 17:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

petarvalchev

Цитат на: pitbull969696 - 08.07.2010 13:51
Здравейте! Аз имам едно сомче,но незнам дали е мъжка или женска пододата му  Калихтис.   *dontknow* :-) Мерси предварително!

Здравей! За калихт-а може да прочетеш в този подраздел -"Риби" -> "Аквариумни риби" -> "Сомови"
За пола можеш да видиш тук
Успех :)  ;-)

pitbull969696

Здравейте! Имам аквариум .. с 5 рибки .. и една от тях е златна рибка женска .. сега искам да си купя още една златна рибка но мъжка .. и в магазина ми казаха .. че ще донесат златни рибки бебета ... и идеята ми е да си купя един кръгъл аквариум .. малък .. и да го гледам там .. и когато го купя какво трябва да се слага в кръглия аквариум .. или да го оставя празен ! мерси предварително ! :-)

petarvalchev

По-добре се откажи от кръглия аквариум. Първо, че не стои добре (поне според мен) и второ, че ще е малък за златните след като порастнат.

pitbull969696

Да , но искам да гледам една златна рибка отделна ..   и ако купя кръглия аквариум .. да слагам ли вътре нещо освен вода и рибката ? щотот прочетох че златните рибки са обичали да ровят из камъните  *JOKINGLY* :-)  Мерси предварително !  :-)

Bolta

Цитат на: pitbull969696 - 08.07.2010 14:17
Здравейте! Имам аквариум .. с 5 рибки .. и една от тях е златна рибка женска .. сега искам да си купя още една златна рибка но мъжка .. и в магазина ми казаха .. че ще донесат златни рибки бебета ... и идеята ми е да си купя един кръгъл аквариум .. малък .. и да го гледам там .. и когато го купя какво трябва да се слага в кръглия аквариум .. или да го оставя празен ! мерси предварително ! :-)
Здравей !
Да видим дали съм разбрал правилно - искаш да си вземеш златна рибка бебе , /тъй като нямат големи/ и да я гледаш в кръгъл аквариум ?
Ако е така  *STOP*
Златната няма да може да се развива правилно в кръглия аквариум и няма да достигне максимален размер . А полова зрялост мисля , че достигат едва след 1-2  години /ако не се лъжа/.
По - добре си вземи правоъгълен аквариум и ако имаш възможност ....колкото се може по-голям . На златните им трябва доста вода - на 1 рибка минимум 30 л.вода , за да се развива относително добре.
Продават ги малки и сладки , но растат до 20 -30 см в зависимост от вида .

Bolta

Цитат на: pitbull969696 - 08.07.2010 16:01
Може да звучи тъпо ,но искам да попитам един въпрос. От кое животинче ще стане по добър приятел .. морско свинче или златна рибка .. и защо  :-) *JOKINGLY* :-)
Ако искаш по-добър приятел - по - добре си вземи куче !
В момента се намираш във форум за акваристика , чиято главна цел е да си говорим за риби и да се наслаждаваме на тяхната красота и изящество .
Така че , която и да било рибка - няма как да ти бъде приятел , но пък можеш много да и се радваш .  :-)
П.П. А защо не рибка + морско свинче + куче например .  :popcorn:

Angel

Здравейте аз наскоро си взех балонки и изкам да знам как да разбера дали женската е бременна *dontknow*

reaskol

Някой който разбира може ли да ми каже от каква линия са ?
2 двойки са мъжките са с чисто жълти горни перки, опашката им е оранжева отстрани а в средата жълта, тялото им е леко синикаво а женските са само с жълти перки. Незнам обаче какви са  *dontknow* ---->  

Desmoria

Здравей,

Срещала съм ги по аукционите и ги кръщават по различен начин: Afterburners, Firefin, Flamefin и т.н. Като цяло обаче мисля, че рибките ти изглеждат така:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aquabid.com%2Fuploads%2Ffwguppies1279896602.jpg&hash=62aaa9c13cff18cf95a80d666f33866170340d1b

А за името, харесай си някое от горните.
:)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

reaskol

Цитат на: TOXIC - 26.08.2010 14:16
Здравей,

Срещала съм ги по аукционите и ги кръщават по различен начин: Afterburners, Firefin, Flamefin и т.н. Като цяло обаче мисля, че рибките ти изглеждат така:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aquabid.com%2Fuploads%2Ffwguppies1279896602.jpg&hash=62aaa9c13cff18cf95a80d666f33866170340d1b

А за името, харесай си някое от горните.
:)

Да много преличат на тая само че опашките са им малко по големи
ПП.. вече забелязах 1 малко от едвам 2 дена са в нас  *JOKINGLY*

Desmoria

Супер! Завъди ги, много са готини. :)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

reaskol

Големите не ги закачат, за сега   :-)

reaskol

Докато се ровех из интерет видях това -->  

Гупите предпочитат аквариуми с твърда вода и могат да понесат соленост до 150% над нормалната морска вода[4], заради това си качество те могат да живеят и в сладководни аквариуми и в соленоводни . Гупите по прицип са спокойни, въпреки че понякога се наблюдава агресия между мъжките или към други добри плувци като платата и хелерите, както и риби със по-забележителни перки като скаларията. Най-известното качество на тази риба е способността и да се размножава, дори без значение на средата - сладководна или соленоводна.[5]
Значи могат да живеят с попчетата в морето  :-D

Desmoria

Абе по-добре не пробвай. :) На днешно време гупите са особенно изнежени създания, та чак проблеми създават.

reaskol

Да не отварям нова тема, на 4-5 дена гупита могат ли да се дава по-малко тубифекс ?  *mislia*