• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 04:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

FHM

Да попитам за един по различен вид живородка дермогенисът трябва ли нещо по различно да се прави при раждането смисъл в отделен съд ли да става това или може в обикновенна родилка ?

Дида 78

Цитат на: vlad82 - 11.03.2010 21:18
Значи молинезиките отделно, хелерчетата може при батковците и каките  таи ли? :-)
Молинезийките са по- едри при раждането и много бързо растат от хелерчетата и гупите. Не мога да кажа дали ще оцелеят при по- големи от тях, трябва друг да сподели за това.

vlad82

И така настъпи денят на отделянето на хелерката  *CRAZY*  Според вас колко време мога да я държа в родилката? Имаите предвит че аз съм я правил, от туба и мрежичка на дъното *CRAZY* *ROFL*
ЧОВЕК Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ КОЛКОТО СА ГОЛЕМИ МЕЧТИТЕ МУ !!!

venkov

Ако отделя мъжка и бременна женска молинезия в отделен аквариум има ли опасност за малките да бъдат изядени?  *HELP*  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2F14x1pmx.jpg&hash=eeb8e392c28178fc8bebf3ada9c75cf38f4d6945
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FRover%2Fm26448.gif&hash=faa5c0cda8a33d430caa0b5621cf9df37a9dc354

LuDiQa

Отделя се САМО женската в родилката  :-) :-) ако искаш отделяш си 1 мъжко и 1 женско с доста растения и което оцелее  :-)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Асен Евгениев

Цитат на: venkov - 17.03.2010 22:32
Ако отделя мъжка и бременна женска молинезия в отделен аквариум има ли опасност за малките да бъдат изядени?  *HELP*  *DRINK*
А за какво ти е мъжка при бременната женска?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vlad82

Днес 19:03:2010г в 23:25. запо4на раждането на моята красива Хелерка   *bg*  *DRINK*

vasso

vlad82

До момента ако правилно сам броил 49   %)  от тях само една изядена благодарение на родилката произведена от мен!!!!!!!!!  *BRAVO*
: 19.03.2010г 23:11ч
Абе колеги някои знае ли колко време продалжава раждането? от 20 минути няма нито едно изтреляно бебо4е!  *CRAZY*

vasso

Различно е, и по 1 час преди съм имал и повече. Ако не мислиш всички да ги пазиш я мести в големия аквариум. :-)

vlad82

Мисля ве4е да я местя в големиат аквариум. 49 мал4угана са постижение нали? :) Да са ми 4естити !!! Да са ми живи и здрави мани4етата !!!
Поздрави на вси4ки колеги :) :) :)

Harry1976

Цитат на: vlad82 - 20.03.2010 04:25
Мисля ве4е да я местя в големиат аквариум. 49 мал4угана са постижение нали? :) Да са ми 4естити !!! Да са ми живи и здрави мани4етата !!!
Поздрави на вси4ки колеги :) :) :)
Хайде честито на щастливия татко!  :-D Аз пък се радвам, че познах и за раждането, и за броя, само по снимката.  *DRINK*
Значи твоята хелерка е с бременност 28-32 дни. Сега ще си знаеш и следващото раждане, ако имаш господин хелер, който да й обръща внимание.  :-D
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

mitaka_soft

Здравеите първо. *privet* Въпросат ми е имам 3 женски с черно на корема и съм ги отделил в родилка ж 10литров аквариум.докога ще ги чакам да родат.Едната от рибите ми е с по голям корем от другит на можеби заштото е по възрастна.

Асен Евгениев

Трябва да отделиш само най-наедрялата, че в тия 10 литра ако няма укрития ще настане пиршество.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

m_milena

здравейте, след като намерих отговора за накъсаните опашки на някои от мъжките ми гупи ( голямо количество смяна на водата, водещо до рязка промяна на параметрите) бих искала да ви попитам колко време трябва да мине, за да я сменя отново. аквариумът ми е 120 литра и е стартиран преди година и половина.  до сега сменях по 20 литра всяка седмица, като сифонирах частично дъното. миналата седмица обаче изхвърлих голяма част от растенията и сифонирах на мястото където преди това те бяха засадени (голяма мръсотия беше). от тогава тези с накъсаните опашки са и леко унили. какво ще ме посъветвате? предварително ви благодаря