• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 19:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Такава не бях виждал

Започната от miTko, 08.02.2005 10:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Тази сутрин случайно на витрината на едно магазинче видях опаковка на лампа Силвания Линеар Класик  :? Представлява тръба около 50 см(може и повече) дълга с изведен цокъл в средата странично.Пише че е 60 вата!Магазинчето беше затворено.В интернет не мога да я открия.Каква е тази лампа като тип, не като спектър? Може би и други производители правят такива. :oops:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

ама в зоомагазин ли я видя? щото те Силвания произвеждат много видове лампи за различни цели (в банята съм с тяхна бяла крушка примерно). искам да кажа, че може да не е аквариумна.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

miTko

Цитат на: "Longanlon"ама в зоомагазин ли я видя? щото те Силвания произвеждат много видове лампи за различни цели (в банята съм с тяхна бяла крушка примерно). искам да кажа, че може да не е аквариумна.
Естествено не е в зоомагазин а в лампаджийница.Интересува ме самият формат на лампата а не производителя и спектъра.То е ясно, че не е за аквариум.Обаче 60 вата в такъв размер - това е интересното!Ако има "дневна светлина", защо не!
Разни мои АКВАРИУМИ 

abaro

Това съм почти сигурен че е лампа с нажежаема жичка. Виждал съм такива и на Филипс. Те са по скоро декоративни отколкото за масова употреба и струват майка си и баща си.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Сашо

Точно лампа с нажежаема жичка е. Заради матовото покритие и формата създава илюзия, че е луминисцентна. Не бих я препоръчал никому за аквариум. Ако се вгледаш внимателно в надписите по опаковката ще видиш че е така.

miTko

Сигурно сте прави, иначе 60 вата ми изглеждат доволно много...Затова се загледах. :(Не става.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (1)

5215

Започната от Longanlon


Публикации: 3
Прегледи: 3123