• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 15:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Sylvania Daylightstar

Започната от Сашо, 31.12.2004 08:19

« назад - напред »

0 Потребители и 17 Гости преглежда(т) тази тема.

Сашо

Има ли някой представа колко струва тази лампа. В Бургас ми я предложиха за някаква ненормална, поне според мен, цена от над 30 лева и то в магазин, който не е обирджийски (Gro-Lux и Aquastar струват там по около 7 лева). Става дума за 60 см 18W пура. Според мен цената на Daylightstar е нереалнa и ми се иска да разбера дали не става дума за някаква грешка.

Raven

нищо чудно-деилаитстар е рядък модел,и аз я търсих да я комбинирам с гролукс.
по добре си вземи обикновенна силвания деилаит - битов модел - струва 2-3 лв. за 120 смл а спектралните характерестики са същите.
аз така направих и не съм имал проблеми- много добре се комбинира с гролукс и и убива червеният цвят.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

ако държиш на нея в търново я има на цена 17-18 лева :D не съм 100% сигурен затова ако искаш да я купиш ще проверя допълнително :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Сашо

SYLVANIA LUXLINE PLUS 860 ? Тази лампа, както и дейлайтстара има повишено светоотдаване - 1300 лм за 18 ватовият модел. Само че спектърът е малко по-различен...

SERA

виж на http://www.petshop1.com/?m=f&a=8&e=view&d=355 , лампата на сера ( 6000 келвина, 10000 часа ) е около 18 лв

Сашо

Предварително се извинявам, ако прозвуча обидно, грубо или засегна нечии търговски интереси, но нали сте наясно, че производството на съвременни, луминисцентни лампи е доста сложен процес, който изисква големи капиталовложения както в оборудване, така и в инженеринг...и че могат да си го позволят само много големи компании, осигуряващи си огромен оборот и печалби, можещи да си позволят тези капиталовложения. Консолидацията на производителите в този бранш е ярък пример за това. По тази причина съм убеден, че лампите, предлагани от фирмите за аквариумно оборудване са нещо от типа на ОЕМ изделия, произвеждани от някой от големите играчи. Нещо повече, имайки предвид необходимостта от сериозни капиталовложения в научни изследвания и разработки, необходими, за да се създаде специализирана лампа, каквито са аквариумните,  която да е конкурентноспособна си мисля, че изделията от този род, които предлагат фирмите - производителки на аквариумно оборудване не са и ОЕМ, а са просто маркирани по друг начин лампи на Филипс, Силвания-Осрам и т.н. от съответната специализирана серия. Естествено със съответната принадена стойност.
Ще се радвам, ако някой ме обори.  :)

miTko

Ами това е истината, кой да те обори...И аз съм си го мислел.Особено като се сметне колко малко такива лампи се продават на фона на масовите.
Разни мои АКВАРИУМИ 

abaro

Сашо в кой магазин продават Aquastar защото ще купувам а тази цена (7лв) е доста ниска?
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

SERA

Естествено че никой не инвестира в собствено производство на аквариумни лампи,нито сера,нито тетра,нито хаген и т.н.Просто всяка по значима фирма си поръчва лампи с желани характеристики  от различни утвърдени производители.
Въоросът е това което се предлага да върши работа и цената да съоветствува на предлаганото качество.

В тази връзка ще е интересно да получим мнения за лампите на сера от тези които са ги ползували.

N.Nobs

Цитат на: "SERA"
Въоросът е това което се предлага да върши работа и цената да съоветствува на предлаганото качество.
http://www.petshop1.com/?m=f&a=8&e=view&d=350

За сравнение Силвания ГроЛукс е около 9 лв. и върши страхотна работа.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Сашо

Цитат на: "abaro"Сашо в кой магазин продават Aquastar защото ще купувам а тази цена (7лв) е доста ниска?

Магазинът е за осветителни тела на ъгъла на "Републиканска" и "Пиротска". Като се движиш по "Републиканска" към Новата поща е в дясно. Гро-луксът също е на доста добра цена.

Сашо

Цитат на: "SERA"Естествено че никой не инвестира в собствено производство на аквариумни лампи,нито сера,нито тетра,нито хаген и т.н.Просто всяка по значима фирма си поръчва лампи с желани характеристики  от различни утвърдени производители.
Въоросът е това което се предлага да върши работа и цената да съоветствува на предлаганото качество.

В тази връзка ще е интересно да получим мнения за лампите на сера от тези които са ги ползували.

Какво значи ПОРЪЧВА ЛАМПИ С ЖЕЛАНИ ХАРАКТЕРИСТИКА. Казва "Искаме лампи с такъв и такъв спектър", така ли? В този случай ще трябва да плати и целия инженеринг по създаването на луминофора например - нещо, което едва ли ще може да си позволи, предвид очакваните печалби. По-скоро сценарият е "Искам n-хиляди броя от лампа, която вие произвеждате под име "ххх" да ни се доставят, маркирани с името на нашата фирма". Пак повтарям, не искам да обиждам никого, нито да засягам нечии търговски интереси, дай Боже да не съм прав, но логиката ме навежда на тези мисли. Иначе много уважавам продуктите на "Sera" и съм благодарен на всички, които участват във веригата от производството им, до магазина, от който си ги купувам. А специално за лампите - ако ти представлява интерес и имаш тази възможност изпрати ми малко повече характеристики на вашата лампа вкл. спектрограма и ще се опитам да отгатна кой я произвежда и как е оригиналното име на продукта.

Сашо

...И още една забележка...или по-скоро препоръка към Sera.
Публикувайки данни за лампата е желателно да включвате и светоотдаването и в лумени - това е доста важна характеристика, която ще помогне на аквариста, да подбере правилното количество лампи. Цветовата температура не е чак толкова важна, поне според мен.
Иначе това, което прочетох на сайта от линка за една от лампите, че  давала предимно светлина нужна на растенията, но не и такава, която изискват водораслите разбира се е меко казано несериозно, независимо, че изглежда много авторитетно със "защрихованата част от графиката". Е, сигурно може да се намери някой вид водорасли, който не е във възторг от спектъра и, но обичайните аквариумни низши представители на фауната, с които всички ние водим тежка и упорита борба за огромно съжаление изискват спектрално същата светлина, каквато и растенията в аквариумите ни.

miTko

Цитат на: "SERA"

В тази връзка ще е интересно да получим мнения за лампите на сера от тези които са ги ползували.
Ами то на тая цена никой от нас няма да я пробва....Или греша? Я който е с такава лампа да си вдигне лявото ухо! :lol:  :lol:
Разни мои АКВАРИУМИ 

77

какво ги погнахте хората,я вървете при краси да видите там какво е :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Similar topics (5)

1652

Започната от KingNothing


Публикации: 5
Прегледи: 3781

9824

Публикации: 0
Прегледи: 2613

39333

Публикации: 17
Прегледи: 10584

881

Започната от EviL


Публикации: 5
Прегледи: 7143

8826

Публикации: 4
Прегледи: 3593