• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Дали наистина бъдещето принадлежи на LED осветлението или...

Започната от dafil, 04.12.2012 00:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dafil

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

Peza

На кое принадлежи бъдещето, ами много просто, на бъдещето. Нови технологии постоянно ще се появяват, както и старите ще се развиват и усъвършенстват. Несъмнено и тази технология ще бъде пробвана и в нашето хоби и също както LED с времето ще се установяват недостатъците и преимуществата що се отнася до нашите нужди. Съмнява ме още с първата произведена "крушка" да се окаже "това е всичко от което се нуждаем"

Мен по-интересното ми е спектралният анализ, светлина много близка до естествената не ми говори нищо. Ако 2013 влезе в производство, дали ще има разнообразието на луминесцентните, съмнява ме, вижте LED колко време им отне да разнообразят продукцията, че да е и достъпна като цена, с диоди в подходящ за растения спектър. Да не говорим че това още не е съвсем факт. Така че, според мен ще минат едно 3-5 години докато стане това.

Паживйом увидим.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Niikii

В настоящето ни ежедневие техниката се развива толкова бързо, че докато се осъзнаем на пазара вече има няколко нови технилогии. Все пак продукта трябва да се утвърди на пазара и да се оформи някакво отношение качество/цена. Времето ще покаже резултатите за тази нова технология. Спомнете си колко бяха нашумели енергоспестяващите лампи. Според Вас заслужават ли си парите ???? След това излезнаха показания че имат и вредно влияние :)

miTko

Догонване няма! Всичко, което върши работа и е на достъпна цена ще бъде приложено.
То слънцето е най-евтино и хубаво, ама или свети силно или го няма хич. :-D
Разни мои АКВАРИУМИ 

magnit

Не знам колеги кой ви е казал, че LED не се е доказал. Доказани са и силните и слабите му страни, като разбира се е много важна правилната му употреба. Акваристите често грешим като се стараем да имитираме природата, но забравяме, че аквариума е изкуствена изолирана система, която е създадена от естетически цели. Относно естетиката диодите превъзхождат другите системи, а дали имат бъдеще?!
Само погледнете новите модели автомобили, прожектори и осветлението на небостъргачите.... Като цяло се налагат два извода - добри са и скъпи.
Моят приятел Доналд Тръмп обича да казва - Евтино и хубаво - най-глупавото словосъчетание!
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

miTko

Е, той твоят приятел за това никога няма да си направи аквариум.  ;-) Той ще си плати за нещо, което не разбира, но е скъпо. Аз бих заложил на максимата - ниската цена никога не лъже.  ;-) За това високата цена е опасна територия, там има всичко от уникално добри неща до разоряващи боклуци.

Извън това отклонение, спомням си че залагах повече надежди на CCFL, но тези лампи явно нямат приложение в акваристиката.
Между другото, понятието "светодиод" е вече доста остаряло и би трябвало да се замени от други понятия. Някои от "светодиодите" изобщо не са диоди в смисъла на това понятие.  За органичните източници да не говорим. Има и разни хибридни технологии и какво ли още не.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

59232

Публикации: 19
Прегледи: 8278

6138

Публикации: 16
Прегледи: 10117

51623

Публикации: 1
Прегледи: 1863

40685

Публикации: 2
Прегледи: 2456

27455

Публикации: 10
Прегледи: 6167