• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 14:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

хидра-как д се отървем???

Започната от tishomura, 15.02.2009 19:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tishomura

 *HELP*Забелязах странни същества в аквариума приличащи на морските актинии. :-[
Поразпитах познати ,обясних подробно как изглеждат,и достигнахме до извода,че е хидра!Много е дребно за да го снимам качествено.Но,като цяло залепено розовеещо мекотело дълго около 3-5мм,тръбовидна форма на тялото с уширение към края от,който започват ефирни пипалца-около 4-6 броя.В спокойно състояние са дълги колкото тялото,а когато усети заплаха или докосванесе свива и прибира пипалца в себе си и после след секунди бавно се разгръща.Явно съм ги лепнал с едни растения дето взех от дунава.Четох в уйкипедията са тая гад,но там не пише с кво се трепе. *MODERATOR*.Единственият начин,който ми прероръчаха е с ползуването на-макропод риба.За 2 съжаления точно в този аквариум са ми борарасите,неоните,кардиналите,клиновидните,барбуси титея,палмери,родостомуси,платички и хелерчета-младочета до 2см.и всички нежни дребни рибки дето няма да издържат на душманията на тази любопитна към дребосъците риба.А и на химио-терапия дали ще удаянят не се знае???
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.

Деян

Баш хидра е, но ако нямаш бебета в аквариума мисля че няма от какво да се притесняваш, иначе единственият сигурен метод рестарт съпътстван от пълна дезинфекция.

SkyNer

Няма ли да стане с един отряд побеснели бети нехранени 2 дена.
Прохождащия

tishomura

 *ROFL*Дано,дано тва за бетите ми хареса :) и може да пробвам и без това от 2 месеца нямам и ми се искаше да си понакупя някоя!пък и да не помогнат все ще им се радвам.Задействал съм и въпроса с макропода (в Русе в момента май няма)ще взема и такава риба,когато ми падне,и ще е под зорко наблюдение ми се струва  =-O ,ще има- rulez за поведение във "водоема"
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.

Деян

Вие чувате ли се бе!!! Бетата е стотици пъти по-опасна от макропода, тия неони и кардинали ще им се усладят къде къде повече от някакви хидрички. Ако не ти пречат не ги пипай.  :-)

SkyNer

Деяне защо да и се усладят при мен съжителстват бети с неони и кардинали и проблем няма, мога да покажа и снимки как си плуват една до друга. Бетите са 3 - 2женски 1 мъжки. Никога мъжкия не е гонил друга риба освен женските си това са пълни митове и легенди че са много злобни рибки мойте наблюдения са съвсем други. Земай бетите ако ти правят проблем аз ще ти въстановя щетите.
Прохождащия

Деян

15.02.2009 21:54 #6 Last Edit: 15.02.2009 22:00 by Деян
За да ни е ясно на всички, аджеба зли ли са бетите и ще навредят ли на рибите на момчето кажете и двамата в колко голям аквариум, държите рибите и до колко залесен, ако си пуснал три бети във 150-160л, със двадесетина кардинала и неонки, естествено е да не видиш агресия, просто бетата няма шанс, тетрите са много по-бързи от нея. Виждал съм и други случаи, ако си взел бетата от малка (малко след съзряването) и е израстнала с тези риби, има възможност, много малка, но все пак съществуваща тя да живее с други риби спокойно. И накрая, всяко стадо си има черна овца, това че една бета е незлоблива, не означава че други бети няма да нападнат и осакатят всичко което е достатъчно малко и уязвимо.

tishomura  ти в колко голям съд смяташ да ги пуснеш?

abaro

С медна тел няма ли да стане? Не видях да има сомове из аквариума.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

SkyNer

Моя аквариум наистина е голям 240 литра, но преди бяха в 50 литра и нямаше проблеми. Може и това че мойта бета е много кротка също да е фактор, но това са мойте наблюдения.
Прохождащия

oko

tishomura    погледни тук   http://aquariumbg.com/index.php?inspage=snails.txt 
охлюв АМПУЛАРИЯ

tishomura

Аз съм фермата за ампуларии в Русе(имам стотици и ги угоявам ),само че ,като спра да им давам храна за рибки налитат на тревите  тва е лошото и там дето имам поне 8 охлюва в 1-30 литров дето въдя златни анциструси,на големина поне ,като 20 стотинки има най много от тая хидра.НО... преди малко ми донесоха 3 макропода -2 женски и 1 мъжага та да видим кво ще се получи.Естественно меланотенията никак не се зарадва на новите гости и ги посрещна с зрелищен спектакъл на надуване и странни извивки пред носа и покрай тялото на момъка,а женските направо гигони да ги кълве и хапе  *CRAZY* луда работа.Дано да се помирят.мислех да напускам парченца-меден проводник-10тина по 10см.всяко за неопределен период от време.След наблюдаване на ситуативната реакция на висши и низши обитатели вече да взема мерки и да махам "реакторните прътове" :)  *JOKINGLY*
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

tishomura

 *privet* *thanks *privet*пь *privet*Makropoda Mmmmmm
aaaaa
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.

Лора

Градски, питиетата май са ти в повече. *ROFL*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

tishomura

 :-D щеше да е доре да е от питиетата,но беше от компа-яко беше зацикли и не реагираше на писаниятя ми и не знаех какво съм написал . Но сега ще се похваля,че Мммммммакропода върши чудесна работа и ме избави успешно от мекотелите!!!Не съм слагал нищо друго ,което може да е повлияло за отстраняването им.Благодаря МНОГО на всички,които взеха отношение по темата и  се опитаха да помогнат с идеи ,и средства.Най много обаче искам да БЛАГОДАРЯ  *privet* *THUMBS UP* на градсият ми и колега в живота и форума- Методи,който безвъзмездно предостави тримата "излечители"-макроподите,и който беше до и при мен 2 пъти седмично за да ме подкрепи при тежкия кризисен момент в който изпаднах,поради не особеното ми благоразумие да слагам каквото ми попадне и да не третирам със старание -неща в аквариума/ите.Мога да обобщя и да Докажа,като виден МИТОБОРЕЦ,ЧЕ ИЗБАВЯНЕТО ОТ ХИДРА В АКВАРИУМА Е ВЪЗМОЖНО С ПОМОщТА НА МАКРОПОДИТЕ!!!-Благодаря още веднъж на всички ;)
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.