• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Коридораси - общи въпроси

Започната от sk4, 21.09.2005 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Деян

Нали знаеш,че ако нямаш инкубатор нищо няма да изкараш,колкото и да хвърлят.

FHM

Мисля че хвърляха хайвер на през 18 дни или нещо такова но си зависи и от условията според мене поне така мисля на мене ми хвърлиха 2 пъти после не ги бях виждал да хвърлят доста време и преди няколко седмици пак видях хайвер но нямах време да го извадя и си го изядоха

kalin.dimitrov


marinko7

Та могат ли тези сомчета да се размножават или се водят някакви хибриди и не става.Благодаря за отговорите предварително.
"КАРАШ ЛИ БЪРЗО,ЩЕ ТЕ НОСЯТ БАВНО"

Живко

Никой не се е родил научен.

goldstar94

Здравейте значи днес имах 2 бели коридорасчета ( женски ) и преди малко си купих едно с кафеви петна ( мъжко ) и вапроса ми е могат ли да се размножат от различни видове  :-)

dok70

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=143&vid=1
Ако са Corydoras paleatus - може, ама малко ти е ранко да ги размножаваш.
Един вид са, а белите са албиносна форма.
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

joker80

Здравейте,
в 25-30 литров аквариум имам 3 бр. Коридорас Кочи (така мисля -  не по-големи са от 3-4 см, с бели коремчета, на кафеникави петна)-2 са мъжки, 1- женска и 5 бр. малки гупи (не са бебета - около 2 см дължина), дъното е покрито с 3 см обли камъчета, рядка растителност. Намира се до прозореца, зад сравнително плътна завеса, светлината не е силна, но не е и съвсем сенчесто. Температура - 23-25 градуса.. Та сега забелязах, че сомчетата хвърлят хайвер, това ми се случва за втори път, но за съжаление първият не успя да оцелее. Бях изчела голяма част от статиите и писанията по темата, на които попаднах. Вероятните грешки, които допуснах бяха, че : 1) оставих гупите, които смятах за малки (все пак не мисля, че навредиха); 2) изненадаха ме и хвърлиха хайвера преди да им сменя водата (не бях сменяла от седмица), а доста от зрънцата се намираха близо до повърхността и нямаше как да точа. Сега поне свариха чиста:); 3) водата беше не повече от 25 градуса (не знам дали не е била ниска) и 4) не съм сигурна за светлината..  Реших да пусна темата, страхувайки се да не повторя някои от грешките, а и все си мисля, че нещо ми убягва - един пише едно, друг друго..
Ако може някой да ми каже да местя ли всичките риби, да затъмнявам ли допълнително, да сменям ли редовно вода или пък да преместя хайвера.., да повиша ли температурата и евентуално ако се излюпят (прочетох, че това става до 4 денонощия) как се държат първите дни и как да ги опазя? Благодаря и се извинявам, че бях толкова подробна, но дано си струва..:)

bells

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=143&vid=1
  Прочети тази тема. Рибите ти трябва да са захранени с тубифекс. Ако твойте не са е възможно самката да е изяла хайвера.Прочетох и че трябва да се отдели или хайвера,или рибите.

suntsu69

Миналата седмица си купих 3 коридораса Мелини. Имам коридорас панда и те почти през цялото време си седят на дъното или ровят нещо по него. А мелините почти през цялото време плуват по предното стъкло. Плуват повече от барбусите ми. Никой не ги гони, няма никаква междувидова агресия. Иначе изглеждат напълно здрави, но поведението им, ми се вижда много странно.


zambo

Нищо им няма . Не се притеснявай .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

vasso

Когато температурата на водата се повиши много моите сомове стават особено активни. Не знам на какво се дължи това , но го наблюдавам лятото! :-)

NO CARRIER

Поведението им силно се влияе от атмосферното налягане.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Dan4o70

Обръщам се към специалистите във форума.Може ли да сипвам трипафлавин,във аквата с новоизлюпени палеатуси-коридорас?Препаратът няма ли да им навреди,докато бяха хайвер сипах от лекарството срещу загниване на яйцата.Въпросът е дали да продължа известно време с него?

sliven

Няма нужда от трипафлавин.
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов