• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Какво стана, изедоха ли го? :shock:

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Longanlon

имаше една друга тема за хайвера на анциструсите - с търсачката би трябвало да можеш да я намериш.

FLEXX

Цитат на: "Longanlon"имаше една друга тема за хайвера на анциструсите - с търсачката би трябвало да можеш да я намериш.


мерси.

NO CARRIER

Не написа какво е станало с хайвера? Ако укритието не е голямо и има място само за мъжкия анциструс, то не бива да се безпокоиш. Той няма да допусне друга риба вътре. Просто изчакай да се излюпят малките и когато започнат да се движат из укритието ги извади в по-малък съд. Така ще ги запазиш живи и неизядени. Обаче ден-два след като проплуват, започват да излизат от укритието и тогава вече другите риби са сериозна заплаха. Аз моите ги хранех с храната, която давах и на големите, просто я стривам добре, а те нямаха против.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

FLEXX

Цитат на: "NO CARRIER"Не написа какво е станало с хайвера? Ако укритието не е голямо и има място само за мъжкия анциструс, то не бива да се безпокоиш. Той няма да допусне друга риба вътре. Просто изчакай да се излюпят малките и когато започнат да се движат из укритието ги извади в по-малък съд. Така ще ги запазиш живи и неизядени. Обаче ден-два след като проплуват, започват да излизат от укритието и тогава вече другите риби са сериозна заплаха. Аз моите ги хранех с храната, която давах и на големите, просто я стривам добре, а те нямаха против.


Извинявай. Хайвера е ок. Ама ще имам поколение тип " от епруветка".

FLEXX

Извода:
Хайвера може да се излюпи и без бащата-аз го излюпих в буркан, но с чести смени на водата - сутрин и вечер. В "епруветката" бях пуснал и аераторче. Сега съм ги преместил в 10л. аквариум, пълен до половината, пак с аераторче (силничко за да има течение, да бърка водата, е не да е като пералня). Водата пак ще я сменям често. Сменям с вода от общия аквариум, поне там знам че тя е с подходящи показатели, РН -6.5-7 КН-2. Малкото аквариумче ще го осветявам за да ми се явят алги, ще храня с Sera CatfishChips и попарена салата.
Дано е успешна "програмата". :roll:

Joro Vn

Хайверът на анциструсите е като грозд и лесно може да се отдели само той. Ако е в отделно съдче и се постави директно на дъното, често започва измиране на хайверните зърна, които са от към дъното- покриват се с плесен, която започва да поразява и здрави, ако не се вземат мерки. По- добре да се дистанцира от дъното върху нещо като мрежичка и задължително да има слабо, но постоянно течение, за да се "обдухват" и долните зърна. И метиленово синьо, не е опасно да се предозира. Най-добре да се разтваря от сух продукт. След излюпване на хайверните зърна е желателно остатъците от тях да се отстраняват веднага, за да не загниват. Когато започне излюпване на хайверните зърна, съм си правил експеримент- създавам силно течение чрез разбъркване или директно отъркалвам грозда от хайвер. Това ускорява излюпването на останалите зърна.
Хайде успех, че и мен ме хвана предродилна треска :D

FLEXX

Чак сега видях...  Имам около 95% люпимост.

NO CARRIER

Хайде, честито!  :beer

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Joro Vn


FLEXX

След люпенето нямам смъртен случай. Но останаха две-три зрънца неизлюпени.

Та... направо към въпроса... може ли вече да ги пусна в общия аквариум? Имам три големи фосилиса (20-30см), един калихт и двойката анциструси. Дали ще закачат малките?

Излюпиха се на 28 Август, около 60 броя.
Офтопик:
Писнаха ми ампулариите, за 1 месец хвърлят хайвер три пъти?!
Първите два пъти голямо количество, третия по-малко. Мисля, че се дължи на процеса на втвърдяване на водата, преди ми беше много мека, не стигаше 1 КН, а сега е около 2-3.

NO CARRIER

Не, недей. Изчакай да станат поне 3-4 см. И сменяй водата редовно, за да не стане като с моите.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

FLEXX

Цитат на: "NO CARRIER"Не, недей. Изчакай да станат поне 3-4 см. И сменяй водата редовно, за да не стане като с моите.


Ех... как да го отоплявам тоя 10 литров аквариум....  :(
..отговора го знам... :(
NO CARRIER, мерси че се отзова. :wink:

NO CARRIER

2-2,50лв. е един малък нагревател, 10-20Вт. Някъде тук писаха, че ако ти идва много топлото, можеш спокойно да го вадиш докато нагласиш някаква температура.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

penchod

Малките нямат шанс с фосилите и калихта, 12-13 сантиметров калихт ми уби едното САЕ още първата вечер, рибето беше поне 3см. тея сомове са си хищници, не дават шанс на дребните и малките рибета.