• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.02.2020 17:05

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Ексима
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Имам питане

Започната от deivid.t, 03.07.2018 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

deivid.t

Имам няколко въпроса:
Първият ми е след колко време ще хвърли хайвер?Как да разбера предварително, че ще хвърля хайвера?flame_froide

Здравейте и в тази тема. Тъй като виждам че темата е заключена и не могат да се създават нови подтеми, затова реших че може би е удачно да си задам въпроса тук. Някой, ако е видял моите публикации моите много любими риби са бетите и ги отглеждам с голям мерак, НО другите ми любими рибки, които искам да си завъдя са Скалариите. Изчетох където каквото имаше във форума, но никъде не намерих събрана тема за този вид рибки. Дали не съм успял да попадна на правилното място или наистина няма събрано инфо за тях във форума. Моля да ме насочите, ако има събрана тема за тях, видях доста изписано за развъждането им, но така генерална информация не можах да намеря. Как се определя пола, с какви риби могат да съжителстват, как се създава двойка за размножаване и т.н. Благодаря предварително.
Животът е като клавишите на пианото, белите са щастието и любовта, а черните са разочарованието и тъгата. Но за да се получи хубава мелодия трябва да докоснеш и двете.

Caxapa


flame_froide

Цитат на: Caxapa в 29.08.2018 21:09
ето тук http://aquariumbg.com/forum/cihlidi/skalarii-31821/


Благодаря, това го бях изчел открай до край. Чудех се дали няма нещо общо за вида събрано, така както намерих за бетите в лабиринтови, но явно е това, няма проблем, аз продължавам да ровя тук таме и по чуждоезикови статии. Бях чел някъде, че по дължината на "рогцата" на скалариите може да се определи  коя е мъжка и коя женска има ли такова нещо или си е лала бала?
Животът е като клавишите на пианото, белите са щастието и любовта, а черните са разочарованието и тъгата. Но за да се получи хубава мелодия трябва да докоснеш и двете.