• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.08.2025 17:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

VassetZ

по-скоро пермести златните рибки, зашото те са натрапниците :wink:

hristo_kazarmov

може и така да е, но проблема според мен е в това че трихогастера прекалено дълго окло 5 месеца беше почти сам в аквариума компания му правеха само 2 женски бети, но те не закачат златните. Той като най едър се почувства застрашен. А златните са си дребнички, не по-големи от 3 см. Дълго ги наблюдавах- по- виновен от трихогастера няма :wink:  И го преместих в по-малък аквариум да си преосмисли поведението

hristo_kazarmov

приемам съвети с какво да комбинирам златните рибки, подготвих се и прочетох че е желателно да не се гледат в смесен аквариум и все пак има ли други бавно подвижни нетоплолюбиви рибоци

malomir

Е като прочете че не е хубаво да се гледат с други видове какво се чудиш на трихогастера,че ги гонка :shock:

hristo_kazarmov

а ти като нямаш какво да кажеш защо пишеш изобщо

ВЕТЕРАН

Цитат на: "hristo_kazarmov"приемам съвети с какво да комбинирам златните рибки, подготвих се и прочетох че е желателно да не се гледат в смесен аквариум и все пак има ли други бавно подвижни нетоплолюбиви рибоци

Аз си гледам златните с по-едрички живородки!Хелери,Молинезии,Велифери.Имам и сом Палеатус вътре и нямам никакви проблеми.
Според мен,можеш да гледаш златни с всичко,което те да не могат да налапат,и всичко,което не ги тормози!!

Това с трихогастера според мен е единичен случай,защото и трихогастери имам вътре,и то не един!

hristo_kazarmov

а какво ще кажеш за златни и неони? Между другото за трихогастера реших вече окончателно да бъде депортиран в друг аквариум, ще го последват и двете бети

ВЕТЕРАН

ААА как неони бре!Златната ще ги опатка за закуска!

rookie_gyn

С новородени гупи ще живеят най- добре. :lol:

enigmatic

Здравейте, в момента имам 2 златни рибки и 2 анциструса, но ми се ще да има и други рибки...
Ако някой от вас има опит или наблюдение върху съжителството на златни рибки и други, ще съм му много благодарен ако сподели с мен :)

Поздрави

mp450

Златни рибки могат да се отглеждат само със риби от техният вид.  :-)

zambo

Здравей , при златни рибки можеш да пуснеш пангасиус , коридорас , калихт ,CAE.
В никакъв случай не слагай цихлиди , боции - клоун ,  ще им накълвят опашките  , говоря от лично нещастие .
Правилото , че златни се гледат само със златни е почти вярно .
Стават доста големи , имай го в предвид. Много ровят грунда и ще ти оцелеят само трърдолистните растения .
Неподценявай изискването за обем на аквариума , наистина им трябват поне 20 л. на рибка . 
Успех
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ke4o

това че могат да се гледат с риби само от техния вид е само "докоментирано" можеш да слагаш при тях риби със спокоен характер , нищо не пречи

]:-> според мен наи добре е да ги отглеждаш заедно със астронотоси , папагали, пирани   *MODERATOR*  :-D  *STOP* шигуам са

Peter_a

Аз имам в 80 литров 2 големи златни 8 трихогастера 2 калихта и 3 коридораса. живеят си перфектно ама им е леко тясно.
С времето слабия става силен, а силният свободен!

winnerkn

Аз мисля, че ако още от малки се пуснат да живеят в общ аквариум с други рибки няма да има проблем. Но при твоя случай определено няма да стане така. Просто те вече са си определили територии и сега ще имаш проблем ако пуснеш други риби.
Успех