• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 07:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Филтър за твоя аквариум 10-20 лв.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Cvetina

Благодаря!!!  *privet*

Много искам да си взема неонка. Дали ще се спогодят със златната  :-)

petar99

Със златни риби се гледат само златни, а и най- вероятно, ако неонката е достатъчно малка, ще бъде изядена, а и трябва да са поне 5- 6, те са стадни риби. Колко ти е голям аквариума?

Cvetina

Цитат на: petar99 - 08.05.2013 02:17
Със златни риби се гледат само златни, а и най- вероятно, ако неонката е достатъчно малка, ще бъде изядена, а и трябва да са поне 5- 6, те са стадни риби. Колко ти е голям аквариума?

Може би ще взема няколко, а аквариумът е 20х40х30 (ШхДхВ).
В момента не мога да кажа колко е обемът.

petar99

Най- добре не си вземай неонки, защото аквариума е малък дори само за златната рибка.

скумрията

Обемът ти е 24 литра, като сложиш грунта и това че не се пълни до ръба ,около 20 литра.Тово е малко дори само за златната рибка, както е казал колегата . По-добре не я мъчи рибката, дай я на някой,който ще я гледа. По -добре и си вземи няколко неонки, и някое друго растение.Грунта го направи поне 2-3 см за да можеш да засееш по-лесно растенията.Колегите да ме поправят ако съм сгрешил някъде. Поздрави!!!

Георги

Не мисля, че бавната златна рибка може да хване неон.
А по темата - Cvetina, да си остане така - една златна - при тези условия. Неоните предпочитат по-топла вода.

Cvetina

Благодаря за бързите отговори!
Сигурно ще оставя само златната

Golden

Здравейте,

преди няколко дена си купих аквариум 3-4 литра, с филтър и лампа. Продавачът ми обясни, че аквариумът е подходящ за отглеждане на златни риби, даже и да не е само една, та взех една и я поставих вътре, но по-късно реших да взема още една, но от друг магазин, а там продавачът ми каза, че за една рибка дори ще е тясно, пък за две, какво остава и че ще умрат за година. Също така каза че така се мъчат и им трябва по-голям аквариум, за да живеят пълноценно. Въпросът ми е това вярно ли е? Ще умрат ли? И ако "ДА", какъв аквариум да взема, тоест колко литра за две златни риби?

cantiga

Цитат на: Golden - 11.06.2013 01:19
Здравейте,

преди няколко дена си купих аквариум 3-4 литра, с филтър и лампа. Продавачът ми обясни, че аквариумът е подходящ за отглеждане на златни риби, даже и да не е само една, та взех една и я поставих вътре, но по-късно реших да взема още една, но от друг магазин, а там продавачът ми каза, че за една рибка дори ще е тясно, пък за две, какво остава и че ще умрат за година. Също така каза че така се мъчат и им трябва по-голям аквариум, за да живеят пълноценно. Въпросът ми е това вярно ли е? Ще умрат ли? И ако "ДА", какъв аквариум да взема, тоест колко литра за две златни риби?

Я ни кажи от къде си купи аквариумчето?  :popcorn:
И...да, вярно е. Трябва ти значително по-голям аквариум!
Поздрав!
Светослав

свилен стефанов

От повече глава не боли.

klicksa

Искам да си взема неонки, защото много ми харесват, та се чудех дали златните рибки ще правят проблем?

Giorgio_Armano

Ако не са ти големички златните риби като за начало няма да са грижа към неоните.Но след време неоните ще станат за храна за златните риби.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

vican

Здравейте ! :)
Подариха ми златна рибка, но нямам представа как трябва да я гледам, какво трябва да сложа в аквариума и пр. За това искам да помоля за съвет някой който знае какво се прави, да сподели или да ми каже за материал откъдето да прочета за това, понеже искам рибката да се чувства добре :)  Тя в момента е в сферичен аквариум 5-6 литра с малко миди на дъното; но като че не плува спокойно а се върти постоянно. Сложил съм специален разтвор на водата който да я прави застояла. Прочетох една статия за златните рибки тук във форума, но имам нужда от още малко информация. Благодаря Ви предварително !

:)

grigor nakov

Какъв е този специален разтвор на водата който да я прави застояла :-(