• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 04:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

prozd

Цитат на: ivotri - 08.01.2013 20:16
Според мен няма нужда да ги разделяш. Струва ми се че водата ти е с лоши параметри.
Това че малката риба е вяла може да се дължи на това. Каза че седи на повърхноста дали няма проблем с плавателния мехур?
Смисъл да си забелязал да изплува като балон и да изпитва трудност да плува в средата на аквариума?
Мисля, че няма. Понякога се активира и си обикаля из целия аквариум. Забелязах, че и е трудно да плува направо. Все едно има проблем със синхронизацията на предните перки. Първо плува с лявата и след това мърда дясната и обратно. И така се получава, че плува по 45 градуса наклонена наляво или надясно.

ivotri

Просто може да се гонят, прочети все пак темите за болести за всеки случаи.

prozd

Като се прибрах имаше развитие по случая. Рибката лежи на една страна или с корема нагоре и не е активна.
От това, което прочетох май съм ги прехранил и по-точно гранулите да са изиграли лоша роля...
Стои или на дъното или на повърхността. Смених 1/4 от водата и мисля да са на диета няколко дни и да видим дали ще има промяна.

Ето и снимки:

Утре ще взема уред за сифониране, че със сегашния маркуч нещо не ми се получава и ще сменя пак водата.
Има ли някакво лекарство, което да помогне в случая?

Desmoria

Ами в този случай, искрено се надявам да е от храната, а не рибката да бере душа. Като каза за гранулите, да не би да имаш в предвид бухването им в коремите на рибките?
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

prozd

Да, това имах предвид. Вчера рибката си замина  :'(
Взех тестове за NO2 и PH и всичко е в нормата. Мисля да изчакам около седмица и ще взема ново другарче на останалата...

Desmoria

За съжаление понякога се случва така. Уви, не винаги можем да разберем какво се случва с някоя рибка и единственото, което можем да направим е да се постараем да им създадем оптимална за живот среда. Повече успех за в бъдеще и не унивай. :)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

hristoj

Здравейте ако някой разбира от златни рибки моля да ми помогне в определянето на видовете ,които имам.Мисля че са Aka-demekin ,гледах родословното дърво в една статия ( http://aquariumbg.com/forum/zlatni-ribki/rodoslovno-darvo-na-zlatnite-ribki/ ) ,но не упреличавам нито една.Ето и някои снимки:

Не много добро качество ,но нали няма пол да разпознаваме ,а вид.  :-D

borryslava

Здравейте!Пиша Ви за първи път с едно въпросче.Имам един филтър от стария аквариум с дебит 600 л/ч(Атман).Дали ще ми влезе в употреба за новия акавариум 112 литра, при положение, че ще гледам 2 оранди?Или ще е по-добре да си взема пауърхед?Благодаря Ви предварително! :-)

Giorgio_Armano

Слагай го без да се замисляш.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Iwailo0o1

Здравейте. Нов съм във форума,така че ако съм сбъркал с нещо моля да бъда извинен. Проблемът ми е следният... едното око на телескопа ми буквално липсва. Понеже си го гледам откакто е риба станало (в момента е около 10см.) и направо ми се сви сърцето.Аквариумът е 112л. ,съобразен с изискванията на тези риби...няма грунд,единствено камъни по дъното и то заоблени. Гледам го заедно с още 2 принцеси и 2 коридорас (не много малки,около 4см),но не вярвам те да са проблема,защото те си стоят в "пещерата" и излизат само когато има ядене(знам че не е препоръчително да се гледат заедно,но нямам никакви проблеми). Притеснявам се да не развие някоя инфекция и да стане някой фал. Какво е редно да се направи по въпроса,най-малкото защото  тази рибка съм я носил 200км. и не искам да се разделям с нея

S_mo

Отдели го и третирай с нещо като sera baktopur direct.

Iwailo0o1

Добре.Благодаря ти.Още сега отивам да търся по магазините лекарства.

VDO

Като резервен вариант имай предвид и СМF на Тропикал.Доста е ефикасно.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Iwailo0o1

Здравейте отново. Аз по принцип използвам CMF,но като цяло досега не съм го ползвал за такива цели. Отидох купих още едно шишенце,защото моето беше на привършване. Отделих го в един 25л. аквариум и ще видим какво ще става. Засега не виждам промени в поведението И. Все още си е доста палава и игрива,храни се добре и по нищо не личи да е болна или нещо друго.Уви тук няма препарати на Сера,така че ще си я лекувам с какво има налично...за съжаление.Ще пиша ако има някакво развитие.Благодаря Ви за насоките  :-)

ronu

Здравейте на всички ! Много ми е приятно  :-) От вчера съм горда собственичка на три златни красавни рибки  :-D :-D Вчера намерих този форум и останах приятно изненадана .. Дори се запалих много по акваристиката .. Имам изключително много въпроси ..
Като за начало искам да попитам горе долу през колко време трябва да сменя водата .. смисъл според 3-4 дена , докато се вижда, че вече е мътна и т.н.
В магазина ми казаха , че трябва примерно да взема половината вода да я премахна и да долея нова прясна  :-D Също ми казаха да не мия цялостно аквариума , защото се губила някаква среда ..
Имам грунд камъни и две изкуствени растения като за начало .. Храната ми е Dajana Gold и я обичат много .. Имам нагревател и това е..
Исках също да попитам с какви рибки да съжителстват моите златни рибки .. имам мерак за сомчета .. Но ако може за начало да ми кажете рибки , които може да са в аквариума без помпа .. Защото сега няма как да взема , но нататък задължително !
Ако има нещо важно пишете !  8-)