• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 04:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: menshot - 07.02.2012 01:38
МОЛЯ КАЖЕТЕ КОИ РИБИ ДА ОСТАВА И КОИ НЕ !

Махаш златните и хипостомуса и пускаш пасаж дребни риби в тия 80 л. вода.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

djibarov

Или 1-2 до максимум 3 големи риби, по твой избор, ако не харесваш дребни пасажни, както те съветва по-горе колегата. Просто съдя по себе си - харесвам си моите едричките....
Прочети тук:
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=8

Happy Woman

Здравейте!

От вчера имам 2 златни рибки на 2 месеца,живеят в аквариум от 15 л.......водата доста бързо помътнява.
Днес ми прави впечатление ,че стоят почти постоянно на повърхността с муцунки нагоре,пускат балончета....
Бихте ли ми помогнали?Какво точно се случва....да уточня ,че нямат помпа,температурата е 20 градуса,храня ги с люспи Goldy

stoio0 xD

На мен така ми сее случвало и четях че това се получава като им е спукан мехура(няма лечение). Тя щом сее обърнала с муцуната скоро ще се обърне с корема на горе.Но не мога да ти кажа на какво се дължи. *dontknow*

Happy Woman

Ами изглеждат така сякаш постоянно все едно пият вода,постоянно отварят усти, после сли плуват,слизат надолу,винаги заедно една до друга,но поеечето време са горе на повърхността *HELP*

xoxi

Първо обема ти е много малък за 2 златни ,на колко време сменяш вода? водата ти е пълна с нитрати и на рибите не им достига кислород поне помпа за въздух нямаш ли?

Happy Woman

Не,нямам...предстои и това да си купя....продавача ми каза ,че така могат да живеят 2 месеца,без помпа....какво мога да направя с водата....тя е от вчера

xoxi

какво означава от вчера ,вчера си сменела вода колко процента смени

Happy Woman

От вчера имам рибките и аквариума.....сложих ги с около 2 литра вода от аквариума на магазина,както ми ги продадоха и постепенно доливах в моя аквариум престояла вода

xoxi

Нмаш никакъв  азотен цикал затова водата ти е мътна и рибите плуват отгоре ако си и прекалила схрането ,те са много лакоми и акат доста. От страни има искачешти прозорци с въпроси за начинаещи прочети малко там .Но за да нямаш проблем поне помпа за въздух трябва да им сложиш.

Happy Woman

Благодаря ти!
аз доста четох, но точно за този проблем не намерих отговор
Също така разбирам ,че и аквариума им е малък 15л за 2 броя
Мога ли да направя нещо в момента????
или поне да спра да ги храня
От вчера са яли общо 2 пъти,снощи и тази сутрин по много малко люспи

ico

Ако искаш да направиш нещо за животните, то им вземи по-голям съд поне 50-60 литра с приличен филтър, забрави за аераторни помпички с гъба.
На тия в магазина не вярвай, явно целта им е да ти вземат паричките. Спри да храниш, докато ги пуснеш в голям съд и след това първоначално храни оскъдно. Опреснявай водата всекиденевно, но не цялата на веднъж. Важно е новата вода да е със същата температура, като на тази в аквариума.
Ако нямаш място за по-голям съд, то върни тия рибки в магазина, вземи си хубав нагревател и една бета. 
Ако пък не ти дреме много за рибките, остави ги в сегашния аквариум и виж колко са издръжлива.  :-!
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Happy Woman

:( Толкова бяха убедителни,че могат да живеят така цели 2 месеца. =-O......толкова много им се зарадвах,а днес ми е много мъчно....значи помпа с гъба да не купувам?? Май всеки гледа да ти пробута,особено,кагато не разбираш.......

ico

Помпа с гъба не става за по-голям аквариум, пък и за аквариум с такива риби като цяло... Те са убедителни, нали това им е работата, да преценят кой колко пари е склонен да даде и да му ги вземат. Просто вземи по-голям аквариум и вътрешен филтър на първо време, прехвърли рибите. Те и ти пак ще се радвате, после лека полека с малко четене ще станат нещата и само радост ще има  ;-)
Гледай само, да не ти набутат още една торба риби за по-големия аквариум. Поискай и гаранция в писмен вид, че ако до 2 месеца им занесеш умрели риби, ще ти ги заменят с нови.  *CRAZY* За да се види, дали убежденията им ще са пак толкова категорични.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Happy Woman

Да,прав си....а за тези 2 рибки,колко голям трябва да е аквариума? Филтър ОК,а помпа....?