• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.08.2025 14:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido_75

nikolay0876

Принципно нищо не можеш да направиш. Сигурен ли си че е глътнала, защото обикновено си ги изплюват. Колко е голяма рибката и камъчето съответно?

danielm

или го из.ква ... или умира и взимаш нова!  *ROFL*

cheatah

Ako  имаш пинсети с тънки върхове,може с тях да го извадиш(правил съм го) а може и сама да го изплюе.
Цитат на: danielm - 01.02.2012 22:31
или го из.ква ... или умира и взимаш нова!  *ROFL*
Ако ще помагаш го прави ако не НЕ,спами и да ти кажа че,хич не си забавен!

danielm

Стига де, това е смешно,ама точно такава тема няма. Има подобни, ама точно такава няма.

Златните редовно го правят, ама златна, дето да е умряла от това аз не знам ...
А това с пинсетите е още по-смешно!!!

споко ... аз видях един гларус, който глътна пилешко бутче ...
гърлото му беше като на анимационно филмче.
НЯМА драма, и аз захапвам пържола с голям кокъл!
Все пак говорим за каракуда ... каракудите умират само по време на размножаване ... от много кекс на гладно или от старост

dido_75

Благодаря за бързите отговори.Просто нямах време  да се ровя за подобна  тема.Проблема го реших.Тъй като камъкът  беше доста голям и застанал напречно  с пинсети  не успях да го извадя.Взех тънка метална кука за плетене  и покрай  хрилете  успях да го избутам навън.Съответно внимавах да не ги нараня.Рибката е ок .
: 01.02.2012г 20:08ч
Това е рибката
: 01.02.2012г 20:08ч
http://tinypic.com/view.php?pic=2ptrtr5&s=5

ico

Смени грунда или поне насипи слой едри камъни отгоре, за да не успява случайно да ги налапа каракудата и да се предотвратят бъдещи подобни инциденти.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

iv_mish

Здравейте колеги,да споделя и аз моя скромен опит с ваденето на камъче от лакомата уста на златна рибка!
Аз доста пъти преди да си сменя грунда съм оказвал първа помощ на моите лакомници с безопасна игла(затворена).Вкарвам леко обратната страна на иглата зад камака така,че той да остане между двете телчета на иглата и леко го издърпвам.

Nikiengi

Цитат на: cheatah - 01.02.2012 22:36
Ako  имаш пинсети с тънки върхове,може с тях да го извадиш(правил съм го) а може и сама да го изплюе. Ако ще помагаш го прави ако не НЕ,спами и да ти кажа че,хич не си забавен!

Определено това не е спам, защото ако наистина го е била глътнала това са двата изхода, колкото и да не ти харесва!

cheatah

Цитат на: Nikiengi - 03.02.2012 15:45
Определено това не е спам, защото ако наистина го е била глътнала това са двата изхода, колкото и да не ти харесва!
Не е смам ли, с нещо да помага на човека?НЕ. Да му е казал нещо което той не знае.НЕ.И не виждам к'во забавно има,да му умре рибката на момчето???

danielm

Съжалявам, просто така написано изглежда тъпо а аз нямах това предвид!
:-[
На мен забавното ми беше, не че ще умре рибката просто защото смятам, че това едва ли ще стане.
Смешно ми стана просто защото си представих вечно ровещите, трътлести, бавно подвижни златни рибки гълтащи всичко по земята като прахосмукачка.
А колкото до помощта - идеята ми беше нищо да не прави.
Ако можеш да искараш нещо от устата и така - то тя и сама ще го изплюе. Най-много да я нараниш.

dido_75

Ами това е камъчето, не знам от колко време  го  беше  глътнала но видимо не успяваше да го изплюе.

http://tinypic.com/view.php?pic=raarzr&s=5

: 04.02.2012г 11:11ч
Храня ги с  чернодробна. Нормално е да си търсят  храната по дъното и не смятам, че са бавно подвижни каракуди нищо че лятото ги гледам в езерце..На мен ми харесват .  http://tinypic.com/view.php?pic=f4e4up&s=5

svetlyo_89

имам една доста голяма златна около 17 см от 2 седмици стои обарната рядко плува и се изправя яде си нормално какво ли може да е?   :-| :-| :-| :-|

didoman

Съвет: смени им храната с друга!!! Има на Tetra храни за златни рибки, а можеш и сам да им забъркаш нещо. Има много теми във форума, че чернодробна не бива да се дава.
Един от бедните студенти :)

menshot

Здравейте,
Имам 100 литров аквариум и много пренаселен  :-[ Мисля да махна повечето риби ( в момента имам 1 хипостом 17см, 1 калихта 13см , 1 данио 5см, 2 телескопа по 6см,1 бронирано сомче 5см, 5 златни около 8 см и една огромна златна рибка някъде към 25см)Помпата ми е за 150 литра с външно тяло, Филтара пречиства 380литра на час, а нагревателя е добър(поне аз така мисля). В аквариумът имам 2 малки криптокорини и един средно голям АНУБИС.Почвената ми постелка има 1 пръст пясък от магазина (такъв ми казаха да си купа) и около 4 пръста средно голями камъни.!!

МОЛЯ КАЖЕТЕ КОИ РИБИ ДА ОСТАВА И КОИ НЕ !
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! *dontknow*