• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 08:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Май имаше един момент, че по кожата на златните се отделя някакъв секрет, който гупите обичат да ядат и ги тормозят. Та и това не е добра идея.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

The Proo

Ами ако не са достатъчно големи ще ги изпапкат. :coffee: :coffee:

ivotri

Гледал съм много пъти златни с гупи без проблем. Най-вероятно ще ядат малките гупички. Но за големите няма проблем.

Genadig

Ми аз съм гледал малки златни с големи гупи и гупите пак умираха и биваха изяждани...
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

ivotri

Te ако гупите са били умрели много ясно, че ще ги ядат. Иначе незнам гледал съм златни доста големи, който могат да лапнат гупа без проблем, но не ги изяждаха.

shape

04.02.2011 17:30 #230 Last Edit: 04.02.2011 21:52 by nikolaytoshev
Здравейте  :) нов съм във форума и в манията,очаквам съвети и идеи,имам аквариум
110 л и мисля да отглеждам златни рибки.Въпросите ми са какъв филтър ми е необходим
вътрешен или външен , растенията изкуствени или естествени , 4 рибки много ли са за този аквариум,
ще се радвам и на всяка  информация която е важна за отглеждането на този вид рибки

n1k3r

04.02.2011 21:42 #231 Last Edit: 04.02.2011 21:53 by nikolaytoshev
Здрасти и добре дошъл във форума. Понеже и аз съм новичък ще ти дам някой съвети с които се сблъсках.

1во филтъра да е вътрешен
2ро естествени растения сложи (по красиво и естествено е)
3то може би най важното сложи в аквариума вода без рибки и след около 1 седмица 2 сложи рибоците
(по 3-тата точка има доста писано прочети преди да предприемеш действия)

А за рибките не съм запознат с тях и не мога да ти дам никаква информация.

gtasho

Ами отговора ти е много лесен  ;-)  http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=60

Caxapa

Аз бих ти препоръчал да е външен филтър-канистър за тези литри.

sunshine_167

Подариха ми "Златна рибка" и се плаша от количеството храна което поглъща всеки ден и колко е гладна. Какво да правя?

Асен Евгениев

Цитат на: sunshine_167 - 07.02.2011 02:07
Подариха ми "Златна рибка" и се плаша от количеството храна което поглъща всеки ден и колко е гладна. Какво да правя?
Спри да я тъпчеш.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Buhoff

Рибата ще изяде всичкото количество храна което и дадеш. Тя не знае кога да спре затова "спри да я тъпчеш" както е казал колегата Акапулко. Давай и по-малко 1 или 2  пъти на  ден. Така ако продължаваш да я тъпчеш е възможно да имаш проблеми в последствие.

shape

Благодаря за отговорите , а може ли да ми препоръчате марка и модел на филтър,не съм запознат и не искам да си купя нещо което напрактика няма да ми върши работа.

Caxapa

Зависи от финансите с които разполагаш и си определил  за аквариума ти. Лично аз ползвам Ехайм канистри. Имах и на флувал но го размених за предпочитаната от мен марка. Нека не ти натрапвам мнение за Ехайм-а но за мен немското качество си е на 1-во място. Други колеги предпочитат други марки но пак ти казвам. Избора е само твой и зависи от финансите ти.

zambo

Задължително канистър - Сера , Тетра , Eхайм , какъвто си избереш и ти е по възможностите .Избери се модел с характеристики за 150-200 л. аквариум . По-хубаво е да са живи растенията .Може да посадиш криптокорини , валиснерия , анубиаси , ехинодоруси . Четири златни ще се чувстват добре в този съд , поне докато непорастнат много . Недей да правиш грешката с пренаселването на аквариума . В началото ще ти изглежда пуст .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae