• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 08:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ni4ko

[k]as gi gledam s 4 trihogastera 2 teleskopa i 2 lavski glavi(raznovidnosti na zlatnata ribka)[/k]

MartineZz

Аз имах две данио със златните и нямаше абсолютно никакви грижи, но явно това е изключение от правилото.

dessityyy

Аз имам 2 златни рибки,1 скалария и 1 коридорас.Живеят си перфектно и мисля,че златни със скаларии може!

NO CARRIER

Изобщо, ама изобщо не е добра идея да се смесват златни със скаларии. Нито изискванията им са еднакви, нито характерите им са сходни. Това, че комбинацията при теб работи, не значи че ще работи и при други хора.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Valadorn

Привет,
имам един 50 литров съд в когото искам да пробвам този вид риби.
Пуснат е от известно време, залесен е и условията мисля са хубави.
Въпросът е 2 оранди да кажем много ли са(ако не броим 1-2та калихта които смятам да пусна) или е по добре да си взема само 1 и да си расте и дебелее на воля?

MeTogu

И 1 и 2 и 5 рибки да вземеш,докато са малки няма да им е тясно.Но като порастнат ще им е тясно а и водата бързо ще се влошаа от към качества.А след година направо не ми се мисли.Лочно мое мнение си е,че златни рибки трябва да се гледат поне в 100 литров аквариум.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Valadorn

Ще взема в такъв случай само една(малка) ще видя как се развива и прочие.
относно литрите.. това е съдът, с който разполагам в момента .. 130 литровия ми е заселен с друг вид рибки и сега искам да пробвам с нещо ново.Като цяло меракът ми е рибка която расте до по големи размери и 50те литра за първо време да са и достатъчни .. може да не е задължително златна но ми се струва подходящ избор. някаква алтернатива откъм избора ?

salamandar

Значи,мога ли да смеся в един аквариум 2 обикновенни златни рибки + 1 златна телескоп + 2 други златни (незнам каква порода са едни такива на петна).И дали те могат да съжителстват със 2 сомчета,еднот е албиносче някакво розавко :) а другото е калихтче.

п.п Вапросите са 2  :-D

Bolta

По принцип можеш, но колко литра е аквариума?

zambo

Не е проблем да смесваш видовете златни риби , но е задължително аквариумът да е над 100 л.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

salamandar

Ясно,значи отностно златните рибки няма проблеми това е супер  :-D
Малак е 50 литра,за сега.До няколко месеца ще се обзаведа с доста по-голям и там ще преместя златунчовците :).
А как стой въпросът с сомчетата?
Калихта и тоя албинос(който повече бие на розавелко  *ROFL*)
Чудя се и какви тревички да засея,понеже знам че са големи лакомници,трябва да се огледам за широколистни предполагам.
Незнам колко са хората тук,които гледат златни.Но ако има бих желал да ме поинформират как те се справят с техните питомци  *JOKINGLY*

Petio98

златните рибки могат ли да живеят с гупи и с др риби бета плати молинзии хелери данио сомчета барбус тетразона охлуви и иам кам 15 малки гупи в аквариума ще ги изядат ли златните на тези риби

The Proo

Зависи колко са големи малките гупи ако са да кажем 2 3 сантиметра няма да имаш проблем.Мойте златни живееха в един аквариум с аколо 50 гупи един сом и една ампулария. :-) :-) :-) :-)

NO CARRIER

Аха, и като пораснат златните, гупите стават за закуска. Не, не добра идея. Златните рибки се гледат САМО със златни рибки!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Petio98

мерси за отговора
: 31.01.2011г 13:01ч
аз вече малките ги отделих в родилката с големите гупи има ли някакъв проблем