• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 08:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

blue1914

Аз имах две златни с гупи и постепенно гупите намаляваха, докато един ден не видях как златната смукна една гупа, като спагет.  *ROFL* Златната си седеше, гупата мина на 3-4см от устата и, и златната я засмука. Тогава ми стана ясно за кво иде реч и дадох златните на един колега. Сега си гледам неони и 5 малки скаларии в 190 литров аквариум. Ако скалариите направят двойка, само тя ще остане с неоните........ :popcorn:
БЕЗ БИТКА НЯМА ПОБЕДА!

MeTogu

Не би трябвало да има проблем.Даниото е бърза рибка и не е никак малка като гупата.Няма от какво да се притесняваш.
Това че никак не е добре да са заедно е друга тема на разговор.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Здравков

Цитат на: MeTogu - 01.10.2010 01:01
Това че никак не е добре да са заедно е друга тема на разговор.
Смисъл?

MeTogu

Златните рибки като цяло не се вписват с други риби освен сомове.Представи си някакъв биотопоен аквариум с много растителност неонки и други там рибки.И изведнъж два големи телескопа и една червена шапка.Някак си не се вписват,нито в цихлидарници,камо ли в аквариуми с дискуси.Това имам горе долу на идея.

galet0

На мен в магазина ми казаха че в зависимост от аквариума е всичко.Ако е малък рибката няма да порастне много,ще си остане малка.А ако питаш мен рибките и нещата като цяло си копувай от магазина срещо синдикалния дом (май така се казваше) там има една учебникарница и до нея малко магазинче. :):):) (и аз съм от Пловдив)  :-) :-) :-)

Genadig

От скоро забелязвам, че на двете ми златни рибки между очите, над устата им има по една точица, която доста изпъква...преди нямаха такава...та на какво се дължи?
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

MeTogu

Можеш ли да направиш снимка?
Да не би да да едни малки като капачета и до тях да има дупчици?

Genadig

Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

MeTogu

Така са си всички златни рибки.Няма от какво да се притесняваш.

Genadig

Купих си две златни рибки малки. За месец и отгоре давам еднаква храна и на двете рибки, живеят заедно. Едната порасна много, а другата не. Как да оправя положението? Исках да са двойка но не вървят еднакво с растежа?!

Radinka

В колко литров аквариум ги гледаш?
Може да са различни разновидности на златна рибка
златарник,скаридарник и жабарник

Genadig

Не не еднакъв вид са,виж от аватара ми..иначе 40л

Genadig

помощщщщщщщщщщщщщщщ  *HELP*

Luton

Често се случва, на скоро имаше, такава тема и почти всички колеги се оплакаха от такива проблеми!
Аз също имам еднакви рибки при закупуването и след, това огромни разлики в големината само за няколко месеца.
Така че не се притеснявай, чак толкова!

Но нека и колегите кажат, може да знаят нещо повече!

Bolta

При доста риби май се получава това . Знам , че при скалариите е така- някои доста бързо изпреварват други с растежа .
При мен се излюпиха данио и някои са станали 5-6 пъти по-големи от от братчетата и сестричетата си .