• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси

Започната от niki__s, 25.02.2005 14:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elblanko

Искам да отбележа че подрастващите рибки се хранят три четири пъти на ден за разлика от възрастните и няма как да се отговори на този въпрос без да се знае на възрастта на рибоците.  :-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

barabata

Забележиш ли че рибите изкарват храната отзад със същия цвят както я лапат това означава че изобщо не успява да се прработи храната и съответно да се извлече каквото и да било от нея.
При такъв темпа на хранене рибката може и да умре от глад (колкото и парадоксално да звучи това).
Не става въпрос само за златни рибки. Това се вижда най-добре ако храната е оцветена с оцветители - люспи например.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

LeiNaD

Рибките са на около 10-12 месеца.

elblanko

Храни ги по веднъж на ден, без въобще да се притесняваш че ще останат гладни. Купи си някаква специализирана храна за златни рибки защото тяхната диета е малко по различна от тази на другите риби.   *THUMBS UP*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

LeiNaD

Цитат на: elblanko - 11.07.2009 18:57
Храни ги по веднъж на ден, без въобще да се притесняваш че ще останат гладни. Купи си някаква специализирана храна за златни рибки защото тяхната диета е малко по различна от тази на другите риби.   *THUMBS UP*

Купил съм и трите храни за Златни рибки на Сера и Витаграм, просто исках да знам ако ги прехранвам дали е лошо за здравето им. Иначе храните ги редувам в различните дни.

sliven

Лошо е пич!Ако вземат да пускат въжета отзад,пътят към тоалетната е отворен!Макар да храниш и  със Сера.Угоявай се ти,или нямаш апетит като тях!? *DRINK*   Боби  (послушай Елбланко)
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

LeiNaD

Цитат на: sliven - 11.07.2009 21:13
Лошо е пич!Ако вземат да пускат въжета отзад,пътят към тоалетната е отворен!Макар да храниш и  със Сера.Угоявай се ти,или нямаш апетит като тях!? *DRINK*   Боби  (послушай Елбланко)

Разбрах идеята още от първия пост, както и да е това беше само въпрос дали е здравословно. Никой не е казал че ги угоявам. Така че по спокойно ако може.

sliven

Такава е темата=Охранване.Пишеш ,че и 5 пъти да ги храниш на ден....И това,какво е?После пък здравословно!Да нямаш комплекси с килограмите или само за каракудите питаш??Много ми е споко.  :-D Боби                 Храни по веднъж-сутрин,по-добре. O:-)
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

LeiNaD

Цитат на: sliven - 11.07.2009 22:21
Такава е темата=Охранване.Пишеш ,че и 5 пъти да ги храниш на ден....И това,какво е?После пък здравословно!Да нямаш комплекси с килограмите или само за каракудите питаш??Много ми е споко.  :-D Боби                 Храни по веднъж-сутрин,по-добре. O:-)

Хахаха, нямам комплекс относно кила, просто ме радват да са като топчета, но се пак не искам да ги обия. За това питах.

mirki4a

Моите рибета (2) са не по-големи от 4-5 см.Като хвърля храна (2 щипчици) и по-голямата изяжда всичко,а по-малката едвам 1 зрънце хваща.За малки подрастващи рибки как стоят нещата с храненето?

sportsman_86

докато едната е по голяма няма как да ги храниш добре. винаги едната яде повече но ако и малката рибка е лакома не е проблем да си останат заедно зажиси колко е голяма разликата и в размера им.а за храненето съм чувал много мнения аз ги храня по 2 пати на ден и един ден в седмицата не храня, но като са мънички може и през 2 часа да се хранят по малко храна.приятели които разваждат златни ги хранят така и мо казаха че ако ги хранят по малко както пишат навсякаде по форума няма да порастнат.все пак имат 20 години опит и им се доверявам до някаде.не казвам че е добре да се прехранват но зависи какво искаш да постигнеш.искаш ли да растат трябва да се хранят както всеки от нас по няколко пати.казвам това за златните с тях имам опит за дригите може и по малко храна да искат *bg*

odinra

Здравейте,
Имам следният въпрос.
Някой има ли си на идея защо принцесите ми си сменят зжетожете с течение на времето черните петна почти изчезнаха.
Аквариумат е 75л, 18w sera briliant daylight е лампата храня ги с sera vipan. В аквариума имам и една акула и една боция техните цжетове са си наред само на принцесите се сменят.

Деян

Чувал съм че докато са подрастващи се изменят.

odinra

чудех се да не е от лампата, че на характеристиките и пише за неутрални цветове. по принцип на 75л аквариум 18w е малко май. Гледах едни пури пак на sera plant color за тях пише 4е искарват по пустри цветове на рибите и разтенията та ако зема и една такава пак 18w дали цветовете на принцесите ми ще спрат да ставатт така жълтеникажо бледи.

raiko