• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Телескоп - обезцветяване

Започната от just_bebs, 07.05.2014 17:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

just_bebs

Здравейте, нова съм във форума и предварително моля да бъда извинена ако това не е мястото на темата ми. Имам проблем с единият ми черен телескоп, преди около час се прибрах в нас и забелязах, че се е обезцветил значително, по-скоро отива към жълт цвят, а до снощи си беше добре. Иначе рибката си е активна както обикновено и се храни. Имам и още един черен телескоп, който си е добре. Може ли някой да ми каже на какво може да се дължи това, и ако евентуално е заболяване трябва ли да го отделя от другите риби, за да ги предпазя?
Благодаря предварително!

raiko

Най-вероятно няма нищо притеснително. По принцип при червените телескопи (red butterfly goldfish) бебешкото оцветяване е черно. И след време придобиват окончателното си червено оцветяване. По всяка вероятност твоите черни телескопи са в действителност червени с бебешко оцветяване и е въпрос на време да почервенеят. Най-добре ще е ако можеш да покажеш някаква снимка.

just_bebs

Здравей, благодаря за отговора, но телескопа ми е голям, в никакъв случай бебе, и досега си беше черен. Започна да се обезцветява... все едно пожълтява... Прочетох в други форуми, че такова "обезцветяване" било резултат от прекалено много светлина. Спрях им лампата, беше си възстановил хубавия черен цвят, но днес отново стана така, независимо че нямаха лампичка цял ден. И вече не знам на какво се дължи това... :(
П.С. Пробвах снимка, но резолюцията не е достатъчна и не си личи..
Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или има познания за него да ми пише. Ще съм безкрайно благодарна, а и рибока също :)

raiko

Колко  е голям? Големината е относително понятие. Понякога оцветяването започва да се формира на двугодишна възраст при размер 6-8 см. (на тялото без опашката).

simeonov_74

Ще използвам тази тема да попитам и аз за такъв проблем. Имам два телескопа и като ги купих си бяха черни, но малко, по малко почнаха единия и след това на другия да им пада черният цвят и станаха обикновенни златни с изпъкнали очи. Въпросът ми е има ли проблем в аквариума или е нормално явление това. Аквариума е 150л с две пури 90см по 30W растения само анубиас.
https://i.postimg.cc/VrxMNN54/1603039027397.jpg

Similar topics (2)

57690

Публикации: 3
Прегледи: 1768

56250

Публикации: 3
Прегледи: 1786